26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

Vy do nás masem

Když vy do nás masem, tak my do vás pivem, ozvala se hrozba z polské strany. Skandály kolem potravin jsou vždycky nepříjemné, protože jsme velmi citliví na to, co jíme. Polsko je významný producent potravinářských výrobků a už jsme zažili několik vln problémů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 22.2.2019 4:13

Re: A POLSKÁ JABLKA JSOU JEDOVATÁ !!!

:-) A posypová sůl z polských solných dolů se v potravinách nedá analyticky prokázat, protože je stejně kvalitní, jako ta potravinářská, jenom je jinak balená a mnohem levnější... :-P

M. Klas 22.2.2019 9:17

Re: A POLSKÁ JABLKA JSOU JEDOVATÁ !!!

Proč myslíte, že nedá? Jste chemik analytik?

L. Novák 22.2.2019 15:53

Re: A POLSKÁ JABLKA JSOU JEDOVATÁ !!!

Konstatoval to veřejně před časem zástupce kontrolního orgánu (ČZPI?). No a nedá jednoduše proto, že je kvalitou identická. Jenom ta posypová má větší zrnitost. :-)

P. Rajman 22.2.2019 3:55

Tomio, to je takový sirotčí kápo.

a Andrej adoptivní otěcko, kteří pomáhají vychovávat český národ, když to táta Míla nezvládá.

P. Rajman 22.2.2019 3:35

Polské maso, německá auta, české pivo

jsem přesvědčen, že nejsou nikdy dokonalé. Jenže, to lze říci i o polské vstřícnosti k cizincům, českém smyslu pro šetření sliby (kterými sice neurazíš, ale současně jsou pochybami) či německé (tady si jistě každý něco najde, třeba ochotě připustit chybu). Tedy chyby se dějí, zpřísnit pravidla je jedna věc a uvalit embargo zcela jiná, obojí vždy politická. Nepřestanu proto mít rád ona německá auta a české pivo, které se kdo ví proč nejdou v Česku dohromady a pochopitelně ani polské potraviny jen proto, že jsou z Polska.

P. Kučera 22.2.2019 7:09

Re: Polské maso, německá auta, české pivo

Pane Rajmane, rozumná reakce - viz též můj pohled v 7 hodin.

M. Němec 22.2.2019 3:19

Kotas , chlast a chlebíčky

to jsou moje koníčky.

S. Tomáš 22.2.2019 2:08

Hůl se vždycky najde

Ministru Tomanovi, pijí krev polští malozemědělci, kteří vyrábějí za mnohem menších nákladů než nabubřelá postsocialistická velkovýroba, pro kterou nemá příliš pochopení ani EU. Salmonelóza je všude.

M. Pechar 22.2.2019 2:16

Re: Hůl se vždycky najde

Kdyby šlo jen o hůl, můžeme se tomu smát. Jenže z Polska k nám přikvačilo za poslední časy hodně podvodů jakože kvalitní potraviny.

L. Novák 22.2.2019 4:14

Re: Hůl se vždycky najde

To psali v novinách blbci, kteří o tom nic neví a potřebují senzaci...

R. Langer 22.2.2019 5:34

Re: Hůl se vždycky najde

Tak jmenujte tři. Hned. Schválně.

P. Boublíková 22.2.2019 5:55

Re: Hůl se vždycky najde

2013 - solná aféra, podezření na aplikaci zakázaných antibiotik v polských chovech, dovoz špatně skladovaného kuřecího masa z Polska, vývoz hovězího s možným výskytem BSE z Polska

2018 - falšování složení polských konzerv - zjištěno opakovaně

2019 - hovězí infikované salmonelou

L. Novák 22.2.2019 15:55

Re: Hůl se vždycky najde

A čím se to liší od českých potravinářských průšvihů? ;-)

M. Pechar 22.2.2019 21:00

Re: Hůl se vždycky najde

Odvádíte pozornost. Řeč je o dovozu z Polska, nikoli o českých podvodnících.

Napište klidně článek o českých potravinářských průšvizích, zatleskám vám (bez ironie), protože spotřebitel si zaslouží být informován o tom, že ho někdo podvádí.

Nicméně namísto toho, abyste na dost rezolutní výzvu „Tak jmenujte tři. Hned. Schválně.“ sklapl a paní Boublíkové poděkoval („aha, máte pravdu“), otočíte se na obrtlíku a ještě útočnější řečí odvádíte pozornost od diskutovaného problému stylem „vy zase mlátíte černochy“.

Mrzí mě to.

M. Mikulec 22.2.2019 1:09

Polsko je takova

evropska Čína. Všechno tam umeji na zakázku vyrobit levné a nejlevněji, je jedno z čeho. Nadnárodní Big Business miluje Polsko: lacino vyrobit, draze ten smejd prodat. Když už se šetří i na kuchyňské soli, tak si udělejte obrázek, jak se šetří na mnohem dražších složkách potravin. Však se proflakl ten podvod s dětskými piškoty Opavia: chutnaly jinak a zákazníci nebyli spokojeni. Ukázalo se, ze Opavia zadala výrobu do Polska. Jak vidím na obale první nápis v polštině, nekoupim to ani zadarmo.

J. Pospíšil 22.2.2019 4:20

Re: Polsko je takova

Nedělejte si iluze. Co si nákupčí v Polsku zaplatí, to dostanou. A nápisy v jakékoli řeči, to ani není drahé.

A ani bych se nedivil, kdyby za přehlédnutí salmonely byl i nějaký cashback.

M. Klas 22.2.2019 9:11

Re: Polsko je takova

Lepší je dívat se na místo původu, nebo skryté, třeba na vejcích nebo másle, PL v kódu označení.

M. Němec 22.2.2019 0:12

Ano, pane Kotas

léto s Monikou bylo nekonvenční.

D. Bokr 22.2.2019 0:10

Není to náhodou zbytečná bublina?

Myslím, že to novináři okolo toho masa z Polska poněkud přehání a zveličují. Je zajímavé, že se moc nepíše o tom, že při kontrole z pěti balených kuřat z Vodňan bya salmonela ve třech. Jenže Vodňanské kuře je Babišovo a o tom se asi nesmí psát, že? A podobných malérů je u nás taky dost, ale novináři z toho nedělají takovou kovbojku, jako když je to od Poláků.

M. Němec 22.2.2019 0:16

Re: Není to náhodou zbytečná bublina?

Pane Bokr, vy jediný víte, co je to motyka. Pro to neřeknete ostatním ?

Nedělal vy jste na poště v Jindřišššské ulici ?

M. Němec 22.2.2019 0:19

Re: Není to náhodou zbytečná bublina?

Bublina to je, a a nebezbytečná.

L. Zach 22.2.2019 1:22

Zajímavý článek v DenikuN:

"Na rozdíl od Polska prý máme kvalitní potraviny. Herbicidy v pečivu, vepřové na antibiotikách."

Zde odkaz s komentářem autorky:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1961027870662878&id=100002670522056&anchor_composer=false