25.4.2019 | Svátek má Marek



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


Vy do nás masem



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 682, poslední: 23.2. 2019 8:32, přehled diskusí

Re: A POLSKÁ JABLKA JSOU JEDOVATÁ !!!:
Autor: L. Novák 475 Datum: 22.2.2019 4:13

:-) A posypová sůl z polských solných dolů se v potravinách nedá analyticky prokázat, protože je stejně kvalitní, jako ta potravinářská, jenom je jinak balená a mnohem levnější... :-P

Re: A POLSKÁ JABLKA JSOU JEDOVATÁ !!!:
Autor: M. Klas Datum: 22.2.2019 9:17

Proč myslíte, že nedá? Jste chemik analytik?

Re: A POLSKÁ JABLKA JSOU JEDOVATÁ !!!:
Autor: L. Novák 475 Datum: 22.2.2019 15:53

Konstatoval to veřejně před časem zástupce kontrolního orgánu (ČZPI?). No a nedá jednoduše proto, že je kvalitou identická. Jenom ta posypová má větší zrnitost. :-)

Tomio, to je takový sirotčí kápo.:
Autor: P. Rajman Datum: 22.2.2019 3:55

a Andrej adoptivní otěcko, kteří pomáhají vychovávat český národ, když to táta Míla nezvládá.

Polské maso, německá auta, české pivo:
Autor: P. Rajman Datum: 22.2.2019 3:35

jsem přesvědčen, že nejsou nikdy dokonalé. Jenže, to lze říci i o polské vstřícnosti k cizincům, českém smyslu pro šetření sliby (kterými sice neurazíš, ale současně jsou pochybami) či německé (tady si jistě každý něco najde, třeba ochotě připustit chybu). Tedy chyby se dějí, zpřísnit pravidla je jedna věc a uvalit embargo zcela jiná, obojí vždy politická. Nepřestanu proto mít rád ona německá auta a české pivo, které se kdo ví proč nejdou v Česku dohromady a pochopitelně ani polské potraviny jen proto, že jsou z Polska.

Re: Polské maso, německá auta, české pivo:
Autor: P. Kučera 512 Datum: 22.2.2019 7:09

Pane Rajmane, rozumná reakce - viz též můj pohled v 7 hodin.

Kotas , chlast a chlebíčky:
Autor: M. Němec Datum: 22.2.2019 3:19

to jsou moje koníčky.

Hůl se vždycky najde:
Autor: Jcch Datum: 22.2.2019 2:08

Ministru Tomanovi, pijí krev polští malozemědělci, kteří vyrábějí za mnohem menších nákladů než nabubřelá postsocialistická velkovýroba, pro kterou nemá příliš pochopení ani EU. Salmonelóza je všude.

Re: Hůl se vždycky najde:
Autor: M. Pechar Datum: 22.2.2019 2:16

Kdyby šlo jen o hůl, můžeme se tomu smát. Jenže z Polska k nám přikvačilo za poslední časy hodně podvodů jakože kvalitní potraviny.

Re: Hůl se vždycky najde:
Autor: L. Novák 475 Datum: 22.2.2019 4:14

To psali v novinách blbci, kteří o tom nic neví a potřebují senzaci...

Re: Hůl se vždycky najde:
Autor: R. Langer Datum: 22.2.2019 5:34

Tak jmenujte tři. Hned. Schválně.

Re: Hůl se vždycky najde:
Autor: P. Boublíková Datum: 22.2.2019 5:55

2013 - solná aféra, podezření na aplikaci zakázaných antibiotik v polských chovech, dovoz špatně skladovaného kuřecího masa z Polska, vývoz hovězího s možným výskytem BSE z Polska

2018 - falšování složení polských konzerv - zjištěno opakovaně

2019 - hovězí infikované salmonelou

Re: Hůl se vždycky najde:
Autor: L. Novák 475 Datum: 22.2.2019 15:55

A čím se to liší od českých potravinářských průšvihů? ;-)

Re: Hůl se vždycky najde:
Autor: M. Pechar Datum: 22.2.2019 21:00

Odvádíte pozornost. Řeč je o dovozu z Polska, nikoli o českých podvodnících.

Napište klidně článek o českých potravinářských průšvizích, zatleskám vám (bez ironie), protože spotřebitel si zaslouží být informován o tom, že ho někdo podvádí.

Nicméně namísto toho, abyste na dost rezolutní výzvu „Tak jmenujte tři. Hned. Schválně.“ sklapl a paní Boublíkové poděkoval („aha, máte pravdu“), otočíte se na obrtlíku a ještě útočnější řečí odvádíte pozornost od diskutovaného problému stylem „vy zase mlátíte černochy“.

Mrzí mě to.

Polsko je takova:
Autor: M. Mikulec Datum: 22.2.2019 1:09

evropska Čína. Všechno tam umeji na zakázku vyrobit levné a nejlevněji, je jedno z čeho. Nadnárodní Big Business miluje Polsko: lacino vyrobit, draze ten smejd prodat. Když už se šetří i na kuchyňské soli, tak si udělejte obrázek, jak se šetří na mnohem dražších složkách potravin. Však se proflakl ten podvod s dětskými piškoty Opavia: chutnaly jinak a zákazníci nebyli spokojeni. Ukázalo se, ze Opavia zadala výrobu do Polska. Jak vidím na obale první nápis v polštině, nekoupim to ani zadarmo.

Re: Polsko je takova:
Autor: J. Pospíšil 402 Datum: 22.2.2019 4:20

Nedělejte si iluze. Co si nákupčí v Polsku zaplatí, to dostanou. A nápisy v jakékoli řeči, to ani není drahé.

A ani bych se nedivil, kdyby za přehlédnutí salmonely byl i nějaký cashback.

Re: Polsko je takova:
Autor: M. Klas Datum: 22.2.2019 9:11

Lepší je dívat se na místo původu, nebo skryté, třeba na vejcích nebo másle, PL v kódu označení.

Ano, pane Kotas:
Autor: M. Němec Datum: 22.2.2019 0:12

léto s Monikou bylo nekonvenční.

Není to náhodou zbytečná bublina?:
Autor: D. Bokr Datum: 22.2.2019 0:10

Myslím, že to novináři okolo toho masa z Polska poněkud přehání a zveličují. Je zajímavé, že se moc nepíše o tom, že při kontrole z pěti balených kuřat z Vodňan bya salmonela ve třech. Jenže Vodňanské kuře je Babišovo a o tom se asi nesmí psát, že? A podobných malérů je u nás taky dost, ale novináři z toho nedělají takovou kovbojku, jako když je to od Poláků.

Re: Není to náhodou zbytečná bublina?:
Autor: M. Němec Datum: 22.2.2019 0:16

Pane Bokr, vy jediný víte, co je to motyka. Pro to neřeknete ostatním ?

Nedělal vy jste na poště v Jindřišššské ulici ?

Re: Není to náhodou zbytečná bublina?:
Autor: M. Němec Datum: 22.2.2019 0:19

Bublina to je, a a nebezbytečná.

:
Autor: L. Zach Datum: 22.2.2019 1:22

Zajímavý článek v DenikuN:

"Na rozdíl od Polska prý máme kvalitní potraviny. Herbicidy v pečivu, vepřové na antibiotikách."

Zde odkaz s komentářem autorky:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1961027870662878&id=100002670522056&anchor_composer=false