22.3.2019 | Svátek má Leona



DISKUSE K ČLÁNKU

Nejste přihlášen/a. Vkládat příspěvky mohou pouze registrovaní čtenáři.

Formát tel. čísla "+420 xxx xxx xxx"

MLSOTNÍK: Zapečené plněné papriky



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 35, poslední: 16.2.2019 9:29, přehled diskusí

Rozhodně:
Autor: L. Bláža Datum: 16.2.2019 9:29

se takto připravené zelenině nebráním. Třeba recept od Zany na fazolovou polévku jsem úspěšně zařadila do našeho jídelníčku, nemá to chybu! Jen houšť takových receptů!

Tak jsem konečně trochu "prokoukla":
Autor: Z. Vave Datum: 15.2.2019 20:13

a můžu si přečíst recept. Vypadá opravdu zajímavě, Nelinko, a jak již bylo podotknuto, nabízí spoustu variací. Pomalu, ale jistě měním náš jídelníček a tohle určitě časem taky vyzkouším.

Recept není:
Autor: Z. Nelina Datum: 15.2.2019 16:30

striktní návod, jenom inspirace, obal i náplň mohou mít x variant, podle chuti.

Ygo, ty brambory jsou pro zahuštění směsi.

Re: Recept není:
Autor: D. Ruščáková Datum: 15.2.2019 16:36

Nelinko, jedla jsem něco podobného a papriky byly plněné bramborovou kaší "zahuštěnou" rozšlehanými žloutky :) myslím, že v té kaši byla i na drobno nakrájená cibulka. Mňam.

Re: Recept není:
Autor: M. Crossette Datum: 15.2.2019 18:13

Nelino, díky za další inspiraci. Tvoje masem a rýží plněné papriky jsou už moje stálice, jakmile mi na záhoně začnou by zelené šťavnaté bachráče rodit. Takže určitě vyzkouším i tuhle bezmasou variantu,je tam sýr a ten já mohu všude a čím víc, tím líp :).

O.T., omlouvám se, Nelinko.:
Autor: Z. Vave Datum: 15.2.2019 16:02

Kopíruju text, která jsem napsala pod svou úterní 105 PLUS:

jak již naznačily Lika A YGA, byla jsem pryč a tak vám můžu poděkovat až teď za milé, veselé a povzbuzující komentáře až teď. Strávila jsem 156 hodin ve tmě, a i když jsem na světlo vyšla už ráno a stihla vyfotit východ slunce na Oškobrhu, následně mě přepadla mořská nemoc, ze které se vzpamatovávám doteď. Už to jinak jde, ale počítač mi stále vyvolává nevolnosti. Tak se omlouvám, že nebudu reagovat na jednotlivé komentáře.

Proto ani nečtu další články včetně dnešního, dokud mi nebude lépe. Ve tmě jsem se pokoušela psát poznámky, což je opovážlivost, protože rukou psaný text po sobě nepřečtu, ani když se snažím psát čitelně. Teď mám jedenáct stránek rukopisu, někde s mezerami, ale dost často taky psaných přes sebe, zřejmě když jsem se víc soustředila na zapsání dojmů než na to, abych posouvala tužku. Proto bude nejspíš luštění srovnatelné s lustěním svitků od Mrtvého moře. Doufám, že z toho ale nakonec článek bude.

Re: O.T., omlouvám se, Nelinko.:
Autor: T. Zana Datum: 15.2.2019 16:14

Pane jo, budu doufat, že rozluštíš. Neznám osobně nikoho, kdo to zkusil, tak jsem moc zvědavá.

Re: O.T., omlouvám se, Nelinko.:
Autor: M. Crossette Datum: 15.2.2019 18:20

Tééda Vave, když si to vydělím, tak to je přežít skoro týden ve tmě! Jako se nechat dobrovolně uvěznit v tunelu nebo jeskyni :) Ten šok vyjít na světlo pak musí dát - nejen očím - pořádně zabrat. Tak přeji brzký návrat "denního vidění" a úspěšné luštění tvých zápisků. Jsem převelice zvědavá, jak a proč jsi se pro tohle "dobrodružství" rozhodla.

Re: O.T., omlouvám se, Nelinko.:
Autor: Z. Vave Datum: 15.2.2019 21:45

Ano, skoro týden. Nastupovala jsem v pátek večer v 18 hodin a zhasínala v 18,30 hod. Vylezla na světlo další pátek v sedm ráno a v půl sedmé jsme začínali přechod do světla rozsvícenou svíčkou.

Počítám s článkem, nechce se mitn zážit shrnout do jedné věty, ani to tak nejde.

Jo,:
Autor: Z. Jenny Datum: 15.2.2019 9:58

tohle můžu, nejsem žádný extrémní masožravec a zeleninu mám ráda na všechny způsoby, nejvíc grilovanou. Včera byl listový špenát s kouskem kuřátka se šťávou a k tomu noky,dnes bude klasická čočka

a jestli se kousnu a zajedu do města něco přikoupit, tak dojde i na ty Nelininy papriky, vypadají velmi dobře. Takže, za mně dík za recept.

Ta douška:
Autor: Z. Lika Datum: 15.2.2019 8:52

"možná" pro mě neplatí, luštěniny a zelenina, to je moje oblíbená kombinace. Takže díky, Nelinko, a ta závěrečná fotka je opravdu samá chuť :-)

Re: Ta douška:
Autor: Š. Matyášová Datum: 15.2.2019 8:56

tak kdyby tam nebyly ty papriky,bylo by to jedlé i pro mne \:-D

Re: Ta douška:
Autor: Z. Lika Datum: 15.2.2019 9:35

Možno nahradit rajčaty - vyzkoušeno s "nádivkou" z rýže (syrové), zelených fazolek, miska zalita smetanou (nebo zeleninovým vývarem), také možno zasypat sýrem... mňam!

Plněné papriky:
Autor: Z. Yga Datum: 15.2.2019 8:02

Ale jo, tohle bych mohla. Akorát bych asi vynechala brambory (nevím, sem mi moc nesedí, ale možná by to chtělo vyzkoušet). Možná by nebyly špatné přidat i žampiony ... ono se tady najde asi hodně modifikací na toto jídlo. A jak říká dole LA, masožravci přihodí kus mletého nebo třeba taky kousek uzeného - to by sem asi pasovalo docela dobře.

Re: Plněné papriky:
Autor: Z. Lika Datum: 15.2.2019 9:36

Chceš říct, že by sis dala místo brambor rýži? :D

Re: Plněné papriky:
Autor: Z. Yga Datum: 15.2.2019 9:38

Chachacháááá - vtip večera.

Re: Plněné papriky:
Autor: Z. Jenny Datum: 15.2.2019 9:51

Liko, ty si mne předběhla,chicht. :-)

Nelinko:
Autor: D. Ruščáková Datum: 15.2.2019 7:32

Jo! To je dnes recept pro mě:)) U nás na Dedeníku máme celou štiku a od té bych utekla, protože to vypadá jako ryba (no já vím, jsem pokrytec, jakmile to jsou kousky, tak mi nevadí:)) Ale tohle můžu.

možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: Š. Matyášová Datum: 15.2.2019 7:09

jo,dát mi plíčky na smetaně nebo smažený vemínko, zadělávaný dršťky, nadívaný šneky, zatleskám ručkama a nacpu se k prasknutí..u tohoto pokrmu, budu jak učitelka z trilogie Slunce,seno...která při pohledu na mořské speciality, nabrala malou kulatou brambůrku,položila si ji na talíř, a sdělila všem - již nebudu,jsem syta.

Vypadá to Nelinko krásně, voní to i z těch fotek, ale pro mne je to nepoživatelné...žaludek prostě tuhle kombinaci nedává, brání se fest...

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: Z. Nítkovská Datum: 15.2.2019 7:31

Inu, jsme lidé různé ;-)

Sharko, kdybys mi předložila takovouto nabídku, byla bych "syta" a nechala se pozvat od Nelinky. Myslím, že časem vyzkouším, mám takové zeleninové "mišmaše" ráda, kousek masové složky být může i nemusí.

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: Z. Yga Datum: 15.2.2019 8:03

MaRi - přesně! Všechno to, co vyjmenovala Sharka, jest jistě lahůdkou, leč ne pro mne.

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: Š. Matyášová Datum: 15.2.2019 8:28

přesně tak....barevné to je, pěkné to je, bohužel nepoživatelné...ta jídla,co jsme uvedla,jsem uvedla schválně..nejídám j ečasto,ale fakt je mám ráda a chutnají mi....

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: T. Zana Datum: 15.2.2019 14:11

Plíčky bych si zase jednou po dlouhé době dala, ale nemám kde to koupit...

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: J. David Datum: 15.2.2019 18:27

To si musíte "nabrknout" myslivce a počkat do 16. května, kdy se začínají lovit srnci. Jinak je možno i z "diviaka", který se loví celoročně. Pajšlík (lízák, plíce, srdce, slezina, ledviny a játra), jsou totiž "jágdrechem" každého myslivce. Tož uvažujte, plíčky v řeznictví se opravdu v dnešní době těžce shání, ale účel může světit prostředky.

Tato rubrika mi vždy, jako starému haluzákovi, dere sliny do mordy, inspirace jako hrom. Sám kuchtím s radostí, jako starý prduch. Když kolegyním přinesu na košt takový "zaječí pajšlík na smetaně" s domácím houskovým knedlíčkem (ne stardardizovanou kynutou buchtou), vždy bublají kulinářským libidem, kterak to dědek umí. Nutno ale říci, že na ten pajšlík padnou asi tak tři zajíci (lepus europeanus), kteří jsou v nynějši době v poli i hvozdech vzácnější. Ale jsem chválen a sklenice vylízány, toť faktum.

Omluva za to, že jsem se vmísil do diskuse téměř ryze ženské. Holt i ten gender působí pomocí obsahu kastrólů.

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: Z. Yga Datum: 15.2.2019 20:05

Jo jo, to se to chlubí - ale recept v plen nehodí! Co to sepsat a poslat našemu lodivodovi lice a ejhle krupice, příště toho zaječího pajšlíka vaří celý Zvířetník!

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: Z. Vave Datum: 15.2.2019 20:08

Jen se vmísujte, Jane. A receptíky i další povídání posílejte. Píšících haluzáků je zde jak těch zajíců v našich polích. :)

Re: možná pro mne neplatí, za mne ne....:
Autor: R. Enatae Datum: 15.2.2019 21:28

V supermarketu to nenajdeš, ale když poprosíš normálního řezníka, tak ti to objedná.

hezký den:
Autor: Z. Xerxová Datum: 15.2.2019 6:33

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

jsem masožravec - takže plněnou papriku nemasem bych nemusela :o) Dneska u nás bude dušená zelenina (maličké mrkvičky, hrášek, kukuřice), trocha brambor a kus lososa... Neb tu máme Trpajzlíky a tak mají nárok na "slavnostní" oběd za ukončený lyžařský kurz :o)

Re: hezký den:
Autor: Š. Matyášová Datum: 15.2.2019 7:10

tak ybych si dala,ale neabsolvovala jsme lyžařský kurs :-D

Re: hezký den:
Autor: Z. Xerxová Datum: 15.2.2019 14:33

od pondělí do pátku - od devíti do dvanácti - stále na lyžích (malá pauza svačinová pro mrňata (F) v klubovně, pro starší (V) kdesi na přejezdu mezi sjezdovkama (svačinové krabičky vezla trenérka v ruksaku))

Jsou teď hodné... leží každý se svým mobilem a vůbec o nich nevím :o) Večer jim přijedou rodiče, prázdniny končí...