23.2.2019 | Svátek má Svatopluk



DISKUSE K ČLÁNKU

Nejste přihlášen/a. Vkládat příspěvky mohou pouze registrovaní čtenáři.

Formát tel. čísla "+420 xxx xxx xxx"

105 PLUS: Do plavek



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 60, poslední: 15.2.2019 15:55, přehled diskusí

Milí čtenáři,:
Autor: Z. Vave Datum: 15.2.2019 15:55

jak již naznačily Lika A YGA, byla jsem pryč a tak vám můžu poděkovat až teď za milé, veselé a povzbuzující komentáře až teď. Strávila jsem 156 hodin ve tmě a i když jsem na světlo vyšla už ráno a stihla vyfotit východ slunce na Oškobrhu, následně mě přepadla mořská nemoc, ze které se vzpamatovávám doteď. Už to jinak jde, ale počítač mi stále vyvolává nevolnosti. Tak se omlouvám, že nebudu reagovat na jednotlivé komentáře.

Tak dobrý teplý škvarky:
Autor: Z. Matylda Datum: 12.2.2019 20:26

bych si dala, ale jen trochu. Zaninu čokoládu ne :) Z toho logicky vyplývá, že mám být hubený vyžle, protože všichni doporučují omezit sladké, chodit rychle půl hodiny denně a člověk má začít hubnout. A prt... tak si asi koupím ještě hezčí velký plavky :)

No tohle!:
Autor: Z. Hanča Datum: 12.2.2019 20:10

Dnes dopoledne zuřila u nás sněhová vánice a tady už se hubne do plavek! I náš Denis jakoby se už nemohl dočkat jara, od konce ledna pelichá. A to velmi výrazně, sbírám plné hrsti srsti. Ten rychlý běh času mě rozčiluje, budu si muset vzít na uklidnění něco sladkého!

Tak škvarky:
Autor: Z. Dalmi Datum: 12.2.2019 17:08

bych si nedala, ale dnes jsem měla řízečky a koláčky a kafíčko a ...

O.T. - ale berte to jako důkaz, že na plavky je ještě čas:
Autor: T. Zana Datum: 12.2.2019 15:47

Inspiroval mě Jajčin článek a šla jsem se podívat do botanické. Teda tak daleko jako její zahrádka ještě nejsme, ale nějaký náznak jara už se dá najít (když víte, kde hledat :P).

https://1234zana.rajce.idnes.cz/12.2._-_snezenky_a_tak

Re: O.T. - ale berte to jako důkaz, že na plavky je ještě čas:
Autor: Z. Lika Datum: 12.2.2019 15:49

Mám pocit, že tím dokazuješ spíš opak :D

Krásné fotky, to každopádně.

LIKÓÓÓ:
Autor: A. Lex Datum: 12.2.2019 15:37

ještě k tomu včerejšímu kočičímu článku. Ze srdce přeju k Čendovi. Vypadá jako moc príma kočičák a navíc je hezký. Připomíná mi Felixe. Tak ať je zdráv a užíváte si jenom legraci.

Re: LIKÓÓÓ:
Autor: Z. Lika Datum: 12.2.2019 15:39

Alex, děkuji. Zadrápl se nám od první chvíle. Má slušně našlápnuto k dobrému zdraví a legraci miluje :-) Ano, vypadá, jako by Felix byl jeho táta.

Kdepak já, a dieta.:
Autor: A. Lex Datum: 12.2.2019 15:28

Úspěšně jsem před lety hormonálně nabrala a tvrdím, že tak to asi má být. Dříve jak za groš kudla, po hormonální smršti boubelka.

Ach, to sádlíčko se škvarečky mne zaujalo, ale potom bych si musela cvaknout nějaký bylinný čajík např. Thé Salvat na žlučníček.

Re: Kdepak já, a dieta.:
Autor: M. Crossette Datum: 12.2.2019 19:45

Tak Alex, já zase rychle přibrala (ke konci min. století - ha to zní táák dávno), když jsem začala brát prášky na štítnou žlázu. Pan dr. mi to moc nechtěl věřit, asi se bál, že odmítnu prášky brát, ale určitě je to tak. A vím, že to té předpráškové váhy už nikdy nezhubnu (tedy zdravě), tak si jen občas povzdechnu, ale zvykla jsem si.

Dříve jsem škvarky nikdy neměla ráda, přišly mi moc mastné. Až tady se mi po nich zastesklo. Jenže tady se sádlo "na váhu" tedy na domácí výrobu škvarků neprodává (jen jako čisté sádlo v kelímku). Takže, když kupuji vepř. pečeni, nebo kotlety, vybírám takové, kde vidím co nejsilnější sádlovou vrstvu. Tu odkrojím, pokrájím a v malém kastrůlku vyškvařím. Škvarků jsou tak max. tři lžíce a sádla sotva půl hrnčeku. Ale ty škvarečku tedy jsou mňam lahůdka. Sice malé, ale krásně křupavé. Dám je na talířek, přinesu k choti a spolu se o ně poctivě podělíme, jen se olizujeme (manžel díky mně poznal co jsou škvarky, nikdy dříve je nejedl). Sádlo, ač tedy domácí a voňavé dodnes na chlebu nedokážu sníst. Takže ho rozpouštím Trixie do vody na přelití granulí, když jí chci extra přilepšit :)

Vave moc povedený článek !!!

Re: Kdepak já, a dieta.:
Autor: L. Písařík Datum: 13.2.2019 8:38

Příliš mastné škvarky? Zkuste, máte-li po babičce, pákové mačkadlo na brambory, škvarečky za tepla vylisovat, vyrobíte lupínky a ty jsou ještě lepší. V nouzi stačí i ruční mačkadlo na brambory. Kromě toho vyrobíte sádlo první kvality, takové v supermarketu nedostanete.

tak by nám nechal srst....:
Autor: M. Beda Datum: 12.2.2019 15:08

ano, já chci určitě srst !!!! nejen kvůli prstencům, ale připodobnila bych se mým kočičkám :-DDDDDDDDDD

psssssst, asi třikrát už se mi zdálo, že jsem se probudila a měla jsem kočičí kožíšek - bože já vím že je to ujetý :-DDDD

a koho by zajímala barva, tak něco podobného jako má Zuzanka :-))))))))

Re: tak by nám nechal srst....:
Autor: Z. Jenny Datum: 12.2.2019 15:29

Beda - cat Woman. :-))

Teda...:
Autor: T. Zana Datum: 12.2.2019 13:50

Být slabší jedinec, tak teď asi hubnu. Po přečtení článku mě začala honit mlsná. Šla jsem na výzvědy do kuchyně - a vidím slovenské kakaové venčeky. Kakaové! Ty jsou určitě nejzdravější :-)

Rázně otevřu, popadnu vrchní kousek a šup s ním do pusy.

Vážení, doufám, že jsem žádnou housenku mola nesnědla... protože než mi z oka doputoval ten signál až ke žvýkacím svalům, byl milý věneček ve mně.

Grrr....

Re: Teda...:
Autor: Z. Lika Datum: 12.2.2019 14:32

Ale Zano, to je paleo dieta - s proteiny, jsi velmi in!

Re: Teda...:
Autor: L. Písařík Datum: 12.2.2019 17:41

Nehledě na to, že hmyzu ubývá a do konce století podle dnešního Seznamu už vůbec nebude, tak kdy hmyzí protein když ne teď?

Re: Teda...:
Autor: T. Zana Datum: 12.2.2019 18:27

Ne ne, já se na ubývání hmyzu podílet nechci :-)))

Re: Teda...:
Autor: L. Písařík Datum: 13.2.2019 8:32

Bůh je mým svědkem, že bych nikoho nenutil do požívání hmyzu, ale američtí zálesáci občas ukazují, že se tak dá přežít v pralese. Před drahnými lety jsem stavěl cukrovar v Barmě a když nastala sezona rojení sarančat, můj barmský asistent mi přinesl ukázat sarančata a pravil, že smažené v oleji jsou lepší než chipsy. V Pekingu na jedné ulici jsou stánky kde prodávají neobvyklá jídla, nevěřil byste, co všechno se dá jíst. V Madalay jsme s mou snachou chutnali smaženou kachnu - podle menu - nevěděli, co to je, a vyklubala se z toho na kousky nakrájená kůže z kachny a vypražená na způsob škvarku, bylo to velmi dobré.Zato černá čínská vejce jsem pouze ochutnal a podle chuti i pachu bych skutečně věřil, že je nakládají do hnoje. Kdo si koleduje o břišní tyf, je na nejlepší cestě.

Re: Teda...:
Autor: Z. Lika Datum: 13.2.2019 9:49

Vím, že kdo jel na krátkodobý pobyt do Indie či Egypta, dost často chytil tamější pomstu a hodně zhubl. Taky cesta.

Re: Teda...:
Autor: A. Lex Datum: 12.2.2019 15:24

Zano housenka mola, to jsou jenom proteiny, nic nebezpečného.

Re: Teda...:
Autor: T. Zana Datum: 12.2.2019 15:36

Děvčata, já vím, ale když ono je to takový bléé...

Re: Teda...:
Autor: Z. Lika Datum: 12.2.2019 15:40

Zano, že ty patříš k těm, kdo se nejdřív podívají do maliny, než ji slupnou?

Re: Teda...:
Autor: T. Zana Datum: 12.2.2019 17:11

Maliny jím i s proteinem, ale ten malinovej je decentně zalezlej a malej. Tohle bylo bílý, vyžraný a vyzývavě se kroutilo!

Re: Teda...:
Autor: Z. Yga Datum: 12.2.2019 18:53

To znamená, že už byl jatečně zralý! (:o)))

Re: Teda...:
Autor: Z. Jitur Datum: 13.2.2019 10:02

:-), to je tedy komentář!!!

Re: Teda...:
Autor: M. Crossette Datum: 12.2.2019 19:46

Tedy děvčata (a jeden muž), vy jste se tu dneska krásně vyřádily :))))))

Re: Teda...:
Autor: T. Zana Datum: 12.2.2019 20:42

Myslím, že totální špica je jatečně zralá housenka :DDD

Re: Teda...:
Autor: Z. Lika Datum: 12.2.2019 20:51

Jde o to, jestli jsi to kroucení viděla nebo cítila :D

Re: Teda...:
Autor: T. Zana Datum: 12.2.2019 21:07

No, viděla... ale co já vím, jestli bych ho cítila, kdybych měla její ségru mezi zubama.

Supér!:
Autor: JarkaF Datum: 12.2.2019 13:24

"Škvarková pomazánka, která vypadá stejně zdravě jako sójová pasta."

To nemá chybu :))