16.12.2018 | Svátek má Albína



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


MLSOTNÍK: Kuře pečené s hořčicí



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 42, poslední: 13.10.2018 8:32, přehled diskusí

to vypadá moc chutné:
Autor: M. Crossette Datum: 12.10.2018 19:06

a potvrzuji, že hořčice a med je moc dobra kombinace. Už jsem několikrát zmínila, že dělám "medovou horčici", jen do ní ještě míchám majonézu. Ať udělám sebevětší množství, zmizí během několika dnů. Takže si dovedu představit, jak dobré tohle kuře "na sladko" bylo. No a místo majonézy přidat česnek se mi take jeví jako skvělá kombinace - určitě vyzkouším, děkuji Liko za další inspiraci.

Ja a den vajíček ! V očekávání výpadu elektřiny jsem si uvařila 20 vajíček natvrdo, abychom měli alespoň něco k jídlu, co se dá jíst studené. Takže vajíčka budeme (povinně) jíst :)

Re: to vypadá moc chutné:
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 19:29

Maričko, díky za podporu hořčice s medem :-) A za druhé mě napadá, že je to u vás jako o Velikonocích - tolik vajec! Miluju plněná vejce, u vás myslím "deviled eggs", mňam!

Hlásání:
Autor: Z. Yga Datum: 12.10.2018 18:44

Již mám naloženo - tři lžíce hořčice a lžička medu, česneku hromada.

Re: Hlásání:
Autor: T. Zana Datum: 12.10.2018 19:22

Jsi žena činu :-)

My pojedeme do Příbrami, já teda naplánovala les, ale Franta cosi vykládal, že bychom se ještě před odchodem do něj mohli zastavit v cukrárně (připouštím, měl ten svátek :-)

Re: Hlásání:
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 19:30

Ygo, nezapomeň pak péct s máslem, to hodně zjemní chuť. Jsem zvědavá, jestli ochutnáš :-)

Liko - to mě pobavilo:-):
Autor: E. Šusová Datum: 12.10.2018 13:46

tuhleta větička : Zřejmě, my někteří, nemáme česnek zas tak rádi :-))

Každopádně recept vypadá velmi rychlojednoduše, takže ten si hodlám zapamatovat a zrealizovat. Díkec za tip.

A hezký víkend všem vinšuju.

Re: Liko - to mě pobavilo:-):
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 16:51

Přeji už předem dobrou chuť :-)

OTéčko:
Autor: Z. Yga Datum: 12.10.2018 13:23

Říjen je k nám doposud milostivý – slunečný a barevný – tady jsou fotky, jak to nyní u nás vypadá.

http://yga.rajce.net/2018_Prvni_tretina_rijna

Re: OTéčko:
Autor: T. Zana Datum: 12.10.2018 18:15

Taky se přidám:

https://1234zana.rajce.idnes.cz/10.10.2018_Dobris_-_Hostomice

na té fotce:
Autor: M. Beda Datum: 12.10.2018 12:50

hotového zapečeného kuřete to vypadá náramně, ale vztah k masu se sladkým mám podobný jako tuším Yga, takže jedině bez medu :-((((((

jinak hořčice i česnek (hoooodně česneku) ano, i když jsem to spolu asi ještě nejedla :O

Druhý říjnový pátek:
Autor: Z. Matylda Datum: 12.10.2018 11:06

jr Světový den vajec, což nám v práci připomněli, a udělali nám z nich palačinky, tak to nějak oslavte taky - vhodně upraveným vejcem dle chuti :)

Re: Druhý říjnový pátek:
Autor: Š. Matyášová Datum: 12.10.2018 11:21

to j esprostý....ty si dlabeš vejce a já tu můžu tak překusovat drátky a ledky....

Re: Druhý říjnový pátek:
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 11:43

Zase se můžeš vyzdobit a rozsvítit :D

Re: Druhý říjnový pátek:
Autor: Š. Matyášová Datum: 12.10.2018 11:49

bez energie se nerozsvítím .....

Re: Druhý říjnový pátek:
Autor: Z. Matylda Datum: 12.10.2018 12:50

Ty máš obvykle energie na rozdávání :)

A klidně to trochu podlejte:
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 10:37

Protože ta zbylá omáčka padla na podušenou brokolici - brokolice se tím pádem ocitla v chuťových výšinách.

Hmmm:
Autor: T. Zana Datum: 12.10.2018 8:44

Ještě jsem neuvažovala, co jíst o víkendu, ale spíš kam jet :-) Tohle počasí nebude trvat věčně...

Nicméně recept se bude hodit někdy později :-)

Re: Hmmm:
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 9:00

Správná úvaha. Hospůdky na trase budou mít ještě otevřeno.

Re: Hmmm:
Autor: Š. Matyášová Datum: 12.10.2018 11:23

na koníky do Pardubic.....Zano :-D

Kuře:
Autor: Z. Yga Datum: 12.10.2018 8:29

Tak teda kuře můžu, takže bych to mohla zkusit. Ale já se přiznám, maso s medem nedělám - nemám k tomu důvěru - není to pak sladké? Maso na sladko ráda nemám - vždy mi vytane na mysli to indiánské kuře, které v dávnověku mé mladosti ukuchtili starší sestra s budoucím švagrem (mým). Slovy švagra: "První sousto vynikající, druhé podezřelé, po třetím jsme vrátili i ta dvě první ..." Ovšem, co všecko do toho dali, nevím, ale vím, že to bylo právě něco na sladko.

Re: Kuře:
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 8:55

Sladké to není, ale chuť je rozhodně jiná, zvláštně lahodná. Tak ten med vynech, když se na hořčici můžou opikat párky, tak proč ne kuře :-)

Re: Kuře:
Autor: Z. Yga Datum: 12.10.2018 9:10

Tak nějak jsem si to představovala - ženu Jeníka do masny pro kuřecí čtvrtky - jde zítra k tchyňovům na brigádu, tak ať si může s sebou vzít něco na jídlo - teda i pro tchyňovi a švagra (:o)). No - možná lžičku medu bych přidala, na zjemnění té hořčice. Posléze dám vědět, jak se mi to podařilo.

Re: Kuře:
Autor: Z. Jenny Datum: 12.10.2018 9:29

Ty, Ygo, takovýho zeťáka bych hned adoptovala, brigádník a ještě si donese :-))

Re: Kuře:
Autor: Z. Iva Datum: 12.10.2018 13:18

Jenny, to je syn ;)

Re: Kuře:
Autor: Z. Jenny Datum: 12.10.2018 15:53

..... jojo, něčí syn to jistě bude :-)

Re: Kuře:
Autor: Z. Vave Datum: 13.10.2018 8:32

A to jsem se zasmála!

Jeník přece není syn, Jeník je manžel. Pravda, mimoto je syn, švagr, zeď a možná i bratr, takže je to v pořádku. :) Teda, pokud to potvrdí YGA.

Hmmm, :
Autor: Z. Matylda Datum: 12.10.2018 7:36

to vypadá dobře :) Uvážím, kdy to zkusím, na tento víkend jsem zakoupila dvě hodně masové uzené kosti a bude polívka s masem a další obrané maso- hm, třeba s křenovkou?

Re: Hmmm, :
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 8:56

Připomněla jsi mi můj dávný první pokus s křenovkou - křen jsem v omáčce uvařila. Bylo podivuhodné, jak strašlivě to nebylo k jídlu.

mňam...:
Autor: Š. Matyášová Datum: 12.10.2018 6:30

to musela bejt dobrota...

jak jako míň česneku? s medem se dobře doplňuje..prodávaj dijonskou s fíky, ta by do toho šla taky suprově...zkusím to s krůtím nebo s králičím....díky za inšpiraci....

Re: mňam...:
Autor: Z. Lika Datum: 12.10.2018 8:57

Já se taky divila, proč míň česneku. Na tuto připomínku nebudu brát zřetel. Přidat medu příště můžu, i když takhle mi to přišlo akorát.