29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Spousta receptů s rajčaty

Ze zlatého fondu Zvířetníku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 20.7.2018 11:21

Re: Ach,

Verenko, to je nádherná rajská plantáž, na ty odrůdy se podívám, ať si můžu aspoň takhle virtuálně přivonět.

Š. Matyášová 20.7.2018 8:49

ach Liko,

jsi mne rozbrečela...tolik se mi po Hance W.stejská, její pico de gallo miluju...už vím, co udělám ke stejkům....

Z. Lika 20.7.2018 11:21

Re: ach Liko,

Neplakat, krájet a vařit :-) Plakat teda nad cibulí leda.

Z. Yga 20.7.2018 8:27

Milá liko

Jo rajčata, tak těm se letos opravdu daří, navíc začala rodit opravdu hodně brzo (jestli to nebude i tím, že letos jsem se vykašlala na zmrzlé muže a rajčata dala do záhonu už konce dubna). Všechny recepty jsou chutné (většinu jsem vyzkoušela), i když já nedám na "českou" klasiku dopustit - tudíž lečo, rajda-majda a salát z paradajek (rajčata + cibule + pepř + klasická zálivka OSC). Jinak dělám velmi často přesnídávkový salát (už jsem ho několikrát citovala) a ten můžu jíst obden.

No - a co je u mne úplný top, tak to jsou ta malá hruškovitá žlutá rajčátka, ty sežeru rovnou, beze všech úprav přímo na záhoně. Jo - a chleba se sádlem a pokladený jemnými kolečky rajčat, tak tomu se nic nevyrovná.

Š. Matyášová 20.7.2018 8:55

Re: Milá liko

sádlo a rajčata, no nemám odvahu Ege..ale miluju na sucho opečený toast, potřený máslem a troškou sardelkové pasty, pokladený rajčatama a sýpnutý nasekanou petrželí ...

Z. Yga 20.7.2018 9:01

Re: Milá liko

Nevíš, o co přicházíš (:o))) - chleba se sádlem je klasika nejklasikovatější, na tom jsem v podstatě vyrostla. Když jsem došla ze školy, tak jsem dávala chlebový trojboj (;o) - tři chleby se sádlem a ńa jednom cibule, na druhém hořčice a pak dle sezóny rajčata, pažitka, ředkvička (v zimě mletá paprika). A pak jsem si četla a jenom natahovala ruku po jednotlivých chlebech ... jó, kdeže tyhle časy jsou?!

Z. Matylda 20.7.2018 11:12

Re: Milá liko

Hmm, tak u nás to byl chleba se sádlem a rajčaty, s cibulovou natí nebo s nasekanou cibulkou- nejlepší bylo čerstvé sádlo, to tak krásně vonělo...

Z. Jitur 20.7.2018 10:53

Re: Milá liko

a třeba jen chléb s máslem, rajčaty a posypaný krájenou cibulí?

Š. Matyášová 20.7.2018 12:55

Re: Milá liko

to jo,mě pod rajče přijde divný to sádlo.....

Z. Lika 20.7.2018 11:28

Re: Milá liko

S těmi hruškovitými rajčátky jsem se jala letos experimentovat, a asi budu mít!! Má "úroda" bude ovšem typu "najdi Walda", přesto si ji velice užívám :-)

Z. Xerxová 20.7.2018 7:35

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o)

jsem konzervativec - a mám moc ráda "klasické" lečo.

P.S.: Liko, zkusím dneska dodat Najta Robinsonem

Z. Lika 20.7.2018 11:24

Re: hezký den

Děkuji za článkový příslib a klidně může být více dílů :D