20.3.2019 | Svátek má Světlana



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


MLSOTNÍK: Pečené kuře s brambory: Anglo-indická fúze



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 26, poslední: 20.5.2018 19:48, přehled diskusí

Reportáž o večeři:
Autor: M. Crossette Datum: 20.5.2018 2:05

Wendulko, moje domněnka nezklamala, tvoje jídlo bylo výborné! Na talíři to sice nevypadalo tak elegantně jako na tvém, protože masíčko se mi téměř rozpadalo. Manžel nemá rád obírání kostí na talíři (mě to nevadí), takže jsem je předem z těch čtvrtek vytáhla, čímž jsem "pokazila vzhled". Ani jsem nemusela přidávat vývar, měla jsem šťávy dost, zahustila jsem jí tou lžící mouky (oni tu drůběž vůbec dost napichují vodou, aby byla na pohled "baculatá"). Když jsem chtěla vyndat brambory, zjistila jsem, že už žádné nemám. Zapomněla jsem, že jsem je všechny dva dny před tím upekla v troubě k večeři, chtěla jsem je dobrat. Ale upekla jsem jich hodně, zbytek byl v lednici na jiné použití. Teď se tedy hodily. Dopoledne jsem je oloupala a pokrájela do pekáčku, zasypala kořením a přelila velkou lžící rozehřátého masla s trochou vody, protože od pečení byly brambory hodně suché. Zakryla a nechala je tak celý den "marinovat". V mrazáku jsem navíc objevila malý sáček svých pokrájených a podušených rajčat z loňska, tak jsem je rozmrazila, přidala k br. spolu s pokrájenou petrželovou natí. A na posledních tak 10 minut jsem pekáček šoupla do trouby vedle kuřete. Nakonec, zatímco jsem porcovala maso jsem troubu přepla na chvilku na grill, aby br. chytly trochu barvu. Byly nejen skvělé, ale dokonce kořenější, než omáčka, asi těmi hořčicovými semínky. Dobrota to byla moc ! Děkuji za inspiraci. A zbylo ještě na druhou večeři.

Re: Reportáž o večeři:
Autor: V. Glover Datum: 20.5.2018 19:48

Maricko, to jsem rada. Můj manžel taky nerad obírá kosti, a nejradši má

kuřecí prsa, což já ne protože se mi to zda moc suché a nudné pokud je

kuře jen tak pečené. Tak vždycky vyndám co nejvíc kosti, prsa trochu

rozkrájím, to jenom tentokrát kvůli reprezentaci jsem nechala vcelku.

Tééda Wendulko, tohle bude dobrota !:
Autor: M. Crossette Datum: 18.5.2018 17:35

slintám jen z těch fotek :). Už mám z mrazáku vytažené 3 kuřecí čtvrtky (normálně mrazím po 4, kupuji velké balení a dělím a tohle byl asi zbytek). A tvé jídlo bude v neděli, už jen podle koření vím, že nám to bude móc chutnat! Já celé kuře nekupuji (slepice se tu snad ani neprodává), tak možná ještě vytáhnu 2 mražená slep. prsíčka. manžel má raději světlé maso, než tmavé maso. Vše ostatní doma mám i když trochu budu švindlovat. Mám jen žlutou cibuli, obyč. brambory a zázvor také jen v prášku, a nemám ani malá rajčátka. Ale určitě to bude i tak dobré a jistě to budu dělat pak znovu, tak příště to zkusím přesně podle tebe, kdy si koupím zázvor a asi už budu mít svoje rajčata. Jen vynechám cilantro (tady je to správný název natě koriandru), nám prostě tahle chuť nechutná, použiji petrželovou nať (tu mám v lednici i teď). Semínka koriandru ale mám, ty použiji. Teď jsem si recept už i vytiskla, abych ho měla v kuchyni při ruce.

Nechám to péci v římském pekáči, to bude skoro jako v tvém pečícím sáčku, který nemám, ale tenhle římský pekáč se skvělý. Takže moc děkuji za skvělý recept .

Re: Tééda Wendulko, tohle bude dobrota !:
Autor: M. Crossette Datum: 18.5.2018 17:42

A Lice hláším, že jsem v týdnu dělala japonské korokke. Měly obrovský úspěch, takže zařazuji do jídelníčku. Měla jsou libru mletého hovězího, na brambory jsem použila trochu starší, které potřebovaly spotřebovat. Uvařila jsem je oloupané a po slití (a vypaření vody) jsem si jich libru odvážila, takže jsem míchala 1:1. Do masa jsem přidala trochu směsi ostrých pepřů, kterou máme oba rádi, jinak jen sůl. Na pávničce jsem nevyvařila všechnu šťávu z masa, bála jsem se, že to bude moc suché. Uplácala jsem 8 karbanátků velikosti dlaně (a při tom nejméně jednu spíše dvě porce z pánvičky rovnou snědla, jak ta směs byla dobrá). Karbanátky jsem nechala venku na lince odležet, zatímco jsme byli s Trixie na prochajdě. Pak jsem je obalila v trojobalu (v Panku). Při obalování se mi trochu drolily, ale stačilo přimáčknou k sobě a šlo to. Smažením se ale vše zcelilo a daly se krásně obrátit. V Panku se osmahly po obou stranách velice rychle a byly úžasně křupavé. Jedli jsme k nim zase jen moje nakládané okurky. Dala jsem tři na každý talíř, dva na vedlejší. Mně tři stačily, choť ukrojil polovinu sedmého, pak neodolal a vzal si i tu druhou půlku. A když nadále mlsně pošilhával po osmém osamoceném karbanátku, řekla jsem mu, ať ho sní, že ukládat jeden nestojí za to a kdo ví, jestli to bude přihřáte stejně dobré. Tak si ho vzal a tím pádem jich snědl celkem 5 . Takže Liko další mlsotníkový úspěch, moc děkuji. A choti jsem přislíbila, že je určitě budu dělat častěji. Je to málo práce a velké pošušňání !

Re: Tééda Wendulko, tohle bude dobrota !:
Autor: M. Crossette Datum: 18.5.2018 17:50

A Wendulčino jídlo bude zítra v sobotu, ne až v neděli. Do zítřka nechám maso v marinádě :) Mám nějak popletené dny .

Re: Tééda Wendulko, tohle bude dobrota !:
Autor: Z. Lika Datum: 18.5.2018 20:52

Maričko, mám velkou radost, že se korokke povedly a hlavně chutnaly. A nemusíš mít obavy z uskladnění přebytků, jsou dobré jak za studena, tak ohřáté, jak dosvědčila Vave. Už se těším, jak si udělám tvoje okurky, sezona se blíží!

Re: Tééda Wendulko, tohle bude dobrota !:
Autor: V. Glover Datum: 18.5.2018 19:37

Děkuju Maričko, jsem ráda že tě recept tak zaujal, že to i vyzkoušíš. Zázvor se nedává. Cibule nevadí, taky jsem v neděli měla jenom žlutou doma. Cilantro miluju, ale brambory pečené ns rajčety a kořením budou dobré i bez toho. Římský hrnec taky mám, moc ho nepoužívám, ale asi to v něm bude trvat déle než hodinu a půl.

Re: Tééda Wendulko, tohle bude dobrota !:
Autor: M. Crossette Datum: 18.5.2018 20:35

Tak už mi v lednice odpočívají kousky kuřete popatlané pastou, která sama o sobě je velice dobrá. Zatím mi ani nepřijde příliš ostrá, uvidím jak se rozleží. Maso během dne párkrát obrátím ale už teď to vypadá na velkou dobrotu. Ty máš Wendulko v marinade strouhaný zázvor, já dala prášek. Ale čerstvý česnek doma mám, tak toho jsou tam rozdrcené 3 stroužky. A už jsem si do namíchala i koření na brambory, takhle je také neznám a též vypadají skvěle. Podám v neděli zprávu, ale už teď vím, že to bude jen samá chvála :)

Re: Tééda Wendulko, tohle bude dobrota !:
Autor: V. Glover Datum: 18.5.2018 22:36

No jo máš pravdu zázvor se dává.

Díky, Wendulko:
Autor: T. Zana Datum: 18.5.2018 13:40

Hlásím se k těm, co mají rádi indickou kuchyni, tohle musím někdy zkusit. Ukládám :-)

Ty samotné brambory taky vypadají dobře (grilovaná nebo pečená rajčata taky miluju).

inka:
Autor: Z. Inka Datum: 18.5.2018 13:30

Já jsem též propadla indické kuchyni, ovšem ne kuřátko, ale krůtičku nebo jehňátko.

skvělá fotodokumentace:
Autor: M. Beda Datum: 18.5.2018 11:45

a musí to s tím kořením (hlavně česnek, ahoj Medvídku) báječně vonět :-))))))))

Teda mě :
Autor: Z. Matylda Datum: 18.5.2018 10:38

zaujaly hlavně ty brambory, tuhle přípravu jsem neznala. Dík!

Indická:
Autor: L. Bláža Datum: 18.5.2018 10:09

jídla mám ráda! Super, vyzkouším! :)

Zaujaly mě hlavně brambory,:
Autor: Z. Vave Datum: 18.5.2018 8:39

to musí být dobrota! Kuře jasně, to bude taky dobré, ale brambory takhle neznám. Děkuju Ti, Wendulko.

Re: Zaujaly mě hlavně brambory,:
Autor: V. Glover Datum: 18.5.2018 9:52

Ano ty brambory s rajčátkama jsou moc dobré, když se třeba přihodí ještě nakrájené kapie a nějaké anglické klobásy, tak je to taky skvělá snadná večeře z jednoho plechu.

Nebo dělám zjednodušenou verzi i k jiným anglickým jídlům, Chris to má moc rád a jinak je hodně ofrňovací nad jídlem. To dám vařené nové brambory na vymazaný plech, posypu kmínem, hrubou solí a nahrubo mletým pepřem, zase se to trochu rozmáčkne tím mačkátkem a šup do trouby na hodinky.

Re: Zaujaly mě hlavně brambory,:
Autor: Z. Vave Datum: 18.5.2018 10:01

Děkuju, to se mi moc líbí. Trik s mačkátkem a zapečením jsem neznala, moc moc se mi to líbí.

K bramborám:
Autor: Z. Lika Datum: 18.5.2018 7:47

Určitě se dají použít i uskladněné brambory - pokud je oloupete.

Recept mě taky velmi zaujal, mám indickou kuchyni moc ráda. Angličané milují grilovaná (pečená) rajčata, tohle vypadá na moc dobrou kombinaci. A jako kuchyňský šílenec mám doma i všechno koření. Takže Wendulko - díky veliké, že jsi při vaření fotila a ještě nám to sepsala.

Re: K bramborám:
Autor: Š. Matyášová Datum: 18.5.2018 7:54

ano Liko,kořeního mám doma tolik ,že bych mohla prodávat....jsme na tom podobně... :-D

Re: K bramborám:
Autor: Z. Lika Datum: 18.5.2018 8:01

A proto: neprodávat, ale hodně vařit! :D

Re: K bramborám:
Autor: Š. Matyášová Datum: 18.5.2018 8:28

no jo,ale kdo to bude jíst :-D

Re: K bramborám:
Autor: Z. Lika Datum: 18.5.2018 9:13

No kdo - regiment! Škoda, že to asi nejde na Beaveru - nebo ano?

Re: K bramborám:
Autor: Š. Matyášová Datum: 18.5.2018 9:34

kdybych to kuře naporcovala,tak asi ano, to bych dělala tak z 8 kuřat....

hezký den:
Autor: Z. Xerxová Datum: 18.5.2018 6:43

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o)

hezky to vypadá a musí to krásně vonět i chutnat. Skvělá fotodokumentace

vynechala bych mouku:
Autor: Š. Matyášová Datum: 18.5.2018 6:17

a jinak super....to musí nejen nádherně vonět, ale i strašně dobře chutnat....Wendulko,vyzkouším....

Re: vynechala bych mouku:
Autor: V. Glover Datum: 18.5.2018 9:56

Díky Šárko. Tak snad všem bude chutnat