19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Japonské korokke

Bramborové krokety s masem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Joklová 11.5.2018 20:02

Re: Pokud byste krokety zamrazili

bože, a víš že opravdu zapomněla??!!! no jo, se mnou už to lepší nebude, omlouvám se

já jen že tak krásně "mapuješ" jednotlivé měsíce, že se to přímo nabízí :-))))))

V. Glover 11.5.2018 9:50

to taky brzo zkusím

Liko ty jsi šikovná, takhle nám tu každý týden vyvařuješ exotické dobroty a ještě píšeš články. Já jsem byla jeden večer sama doma tak jsem si uplácala tu japonskou omeletu s rýží co byla před pár týdny. Taky bych měla sepsat nějaký recept, ale mám novou práci kde jsem moc dní a hodin tak moc nevyvařuju nové jídla. Včera jsem teda dělala gumbo od Maričky zase, ale zmohlo mě to, stát hodinu u plotny když se vracím v 19:30 z práce. Ale tento weekend plánuju rizoto do pomalého hrnce, to nedá žádnou práci, a na neděli možná indicko-anglickou kitchen fusion, čili anglický nedělní oběd s indickou zápletou. Třeba vyfotím a časem popíšu?

Z. Lika 11.5.2018 10:02

Re: to taky brzo zkusím

Wendulko, určitě nafoť a pošli. A blahopřeji k nové práci!

Potěšila jsi mě, že mlsotníkové recepty zkoušíš, to je pro mě pravá odměna :-)

D. Ruščáková 11.5.2018 9:12

Liko

to je báječnej recepis, děkuju! Příští týden tu máme vnoučata (poprvé obě bez rodičů) a tohle zní dokonale. Navíc by to mohl plácat Patrik spolu se mnou, což zvýší kvalitu společně tráveného času a malá Katka to taky ukouše:))

Z. Lika 11.5.2018 9:26

Re: Liko

Výborně. Děti mohou s klidem pomáhat - ve hmotě není nic syrového (ani mouka nebo vajíčko), takže když budou ochutnávat nebo si olizovat prsty, žádný problém. Přeji dobrou společnou chuť!

Z. Vave 11.5.2018 8:23

Tohle zní opravdu dobře, Liko,

určitě vyzkouším. Jak to chutná studené, nevíš? Možná by se to mohlo hodit na větší rodinnou sešlost. Udělat jich dopředu hromadu menších, v podstatě jednohubek - co myslíš?

Z. Lika 11.5.2018 8:49

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Určitě je to výborné i studené (nám nestačily vychladnout :-) Ale právě že i ti Japonci říkali, že se to hodí do krabiček bentó (na oběd, prostě s sebou), nemám o chuti za studena pochyb.

A já je udělala moc velké, jim ze zhruba stejné dávky vyšlo 12 korokke. I jako jednohubky to vůbec nebude marné!

Z. Vave 11.5.2018 22:23

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Brambory mám vařené, maso na cibulce udělané, teď jen přemýšlím, zda si uplácám hmotu teď, nebo to nechám na ráno. Asi to b) bude správně, chicht, mám tu čtyři děti a už mě bolej nožičky a jsem ráda, že to je všechno v pelechu. Zejtra to vezmu z jedný vody načisto. Odpoledne mi přibude jedno dítě a tři dospělí, uplácám to z dvojité dávky. A budeme opejkat buřty.

Z. Lika 12.5.2018 10:12

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Vave, tak dej potom vědět, jak jste s korokke dopadli :-)

Z. Vave 12.5.2018 12:16

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Mám jich plnou mísu, asi tak 45 kousků. Chutná mi to teplé i studené. Vašek povídal, že to chutná jako brambory s masem. :) Ale prý dobrý. Tak uvidíme, co na to hosté. Ale jelikož nic moc jiného nedastanou, tak věřím, že jim to chutnat bude. :)

Z. Lika 12.5.2018 13:25

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Pětačtyřicet kousků! Panejo, to sis dala. Jsem ráda, že to chutná. A lepší, že to připomíná brambory s masem, než třeba chrousty v housce :D

Užijte si krásné odpoledne.

Z. Vave 13.5.2018 0:06

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Korokke měly velký úspěch u dospěláků. Děti se k nim nějak nepropracovaly, buřty byly zřejmě atraktivnější. Takže nám zbylo, nejspíš na pondělí. :)

Z. Lika 18.5.2018 21:03

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Buřty jsou chuťově rozhodně výraznější, uzenina vítězí.

O. Joklová 11.5.2018 12:56

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Vave, myslím že jako "doplněk" ke grilovačce pod pergolou to bude úplně ideální!!!!!!!!!!!!!!

nebo na posezení s různými dobrotami i bez grilu, pokud nemáte :-))))))))

Š. Matyášová 11.5.2018 7:51

víš co k nim báječně jde?

ty Mariččiny okurky s kurkumou.....

Z. Lika 11.5.2018 7:52

Re: víš co k nim báječně jde?

Však jsem si na ně vzpomněla! I s tou strouhankou panko!

Z. Lika 11.5.2018 14:38

Sladkokyselé okurky od Maričky

Dám odkaz sem

1url.cz/Ftxmc

Z. Yga 11.5.2018 7:40

Milá liko

Jůůů - konečně něco pro mne. Ale - tam se nedává vajíčko? Myslím do masy - proto ty obavy o poločasu rozpadu karbenátku (:o)). Ale jo, brzo to vyzkouším.

A OTéčko - u nás včera krásně pršelo - dokonce třikrát. Konečně je zalito a nachytaná voda pro další zalívání - nejvíc to potěšilo hrášek, ten během noci poskočil o pět centimetrů.

Z. Lika 11.5.2018 7:52

Re: Milá liko

Nene, žádné vajíčko, žádná mouka dovnitř. Drží to skvěle, a nenechávala jsem je chladit nijak dlouho, spíš symbolicky, když už jsem je měla na tácku kvůli focení. A možná i díky méně přísadám to nebylo nijak těžké jídlo, přestože je smažené. Určitě zkus bez vajec.

A brambory jsem měla dokonce nové - byly slevněné (levnější než "staré"), tak jsem je najednou opět uvařila v páře a pak nechala v lednici a odebírala podle potřeby. Tím pádem mi odpadla starost s přebytečnou vodou v bramborách.

Z. Lika 11.5.2018 8:05

Re: Milá liko

Jo a hrášek na zahradě pustě závidím. Není nad čerstvý mladý hrášek!

Z. Yga 11.5.2018 8:20

Re: Milá liko

No - nemluvila bych o zahradě (:o))) - pozemek, co dřív býval slepičím dvorkem (za bývalých majitelů). Mám tam řádek mrkve (protože Jeník omylem koupil semínka), čtyři řádky hrachu a deset rajčat (vyprdla jsem na Zmrzlíky a už jsou dva týdny venku a doufám, že mrazy nepřijdou). A jeden štěp japonské hrušky a keřík brusinek od mamky. Ono je toho na mne (nenávidím práce na zahradě, ale miluju čerstvý hrášek a rajčata) až až (:o))).

Z. Lika 11.5.2018 8:53

Re: Milá liko

Ygo, vždyť to k jídlu bohatě stačí. Znám to - najednou v okolí všichni mají hromadu salátů, už to nikdo nechce. O cuketách nemluvě :D

Z. Inka 11.5.2018 9:25

Re: Milá liko

Mohu - li poradit, tak ze salátu vyběhlého je báječný špenát. Tchán je maximalista, takže má vždy salátu hafo, na salát nám teda moc nedá, ale nevadí, zbylé vyrostlice ráda zpracuji na špenát

Z. Lika 11.5.2018 10:03

Re: Milá liko

No prosím, a oni vyběhlý salát házeli slepicím. No aspoň nepřišel nazmar. Díky ale za dobrý tip i pro lidi.

Z. Yga 11.5.2018 10:08

Re: Milá liko

Ale no tak - slepičky taky chtějí zelené, to pak jsou onačejší vajíčka! Nebuďte škuti a dopřejte i té droboti drůbeží a ještě, když se ten salát podpoří spařenými a nasekanými chrousty ... já vím, včil je to nehumánní a navíc je chroustů jako šafránu, ale za mých mladých let do rána ožrali vzrostlý doubek!

Z. Lika 11.5.2018 10:12

Re: Milá liko

Na chroustí nálety si taky pamatuji, na ořešák, a také si pamatuji, že slepice je nechtěly žrát. Takže spařit a nasekat? Kdyby to byla babička tehdy věděla...

Z. Iva 11.5.2018 10:10

Re: Milá liko

Vždyť je strašně hořký.

Š. Matyášová 11.5.2018 10:34

Re: Milá liko

chroust nebo vyběhlej salát?

Z. Lika 11.5.2018 11:06

Re: Milá liko

Asi obojí. Podle mě je obojí nutno spařit, aby to bylo k jídlu :D

Z. Inka 11.5.2018 11:15

Re: Milá liko

No a jak jinak děláš špenát z listího?? Kopřiv a špenátu? Jasně, že se to spaří. Jen nebuj, je jak máslíčko, jemný