23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Japonská omurice

Aneb další moje pokusy, tentokrát s rýží v omeletě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 20.4.2018 8:17

Re: Tak toto přišlo jako na objednávku :-)

Tak to je bezva! Tak ještě cibuli, protlak, a doporučuji i tu mrkev, jestli nejsi její zásadní odpůrce :D

Pak se ozvi, jaké jsi měla dojmy :-)

Z. Miki 20.4.2018 14:28

Re: Tak toto přišlo jako na objednávku :-)

Ták, ozkoušeno.

Uvařeno, naservírováno (omeleta se nepotrhala) sež...papáno :-))

Čerstvé dojmy: Je to neskutečně žravé. Když jsem pospojovla jednotlivé ingerdience - cibuli,mrkev,šunku,hrášek a rýži - zdálo se mi, že je toho na pánvi moc. Tak jsem půlku nandala do misénky, že napříště a půlku dokončila v omeletě. A když jsem zbodla co bylo na talíři, rozpálila jsem znovu pánev, udělala další omeletu a dojedla to "napříště" :-).

Měla jsem problém jen s kečupem. Já ho nemám ráda, tak mě tam tochu rušil. Příště ho nahradím protlakem, nebo možná nakrájenýma rajčatama? Ale to pak bude asi trochu sušší. No nevím, vyzkouším.

Rozhodně to zařadím do repertoáru, je to fakt výborné. Liko dík.

Z. Lika 20.4.2018 16:06

Re: Tak toto přišlo jako na objednávku :-)

Není zač!

Dobré zpráva, jsem ráda, že chutnalo. A jsi šikovná s tou omeletou.

Kečup jsem taky nedávala, dala jsem pouze protlak, to mi chutnalo velice. S rajčaty bych váhala - nadělají mokro a chuť by nebyla tak koncentrovaná. Mám ve špajzu neustále několik rajských protlaků různé ráže, často přijdou vhod.

Chutnalo mi to také překvapivě moc.

Š. Matyášová 20.4.2018 7:32

Omrice ...omrice...

teda Liko,to pošmrdlání hůlkami a následná manipulace...hm, to bude něco pro Bedu :-D

https://www.youtube.com/watch?v=s9hGeX0jPpk

já to naposledy teda viděla u těch vařících dvou motorkářů, taky to byl koncert, ale tohle je naprosto boží...

rejže mi nezbejvá, pokud přece, tak na Beaveru jde druhý den do polévky a nově jí část budu nosit slípkám-Trapperkám....

Z. Lika 20.4.2018 8:16

Re: Omrice ...omrice...

Myslíš Óm-rice? :DD

Zbývající rýži jsem taky jednou dala na lodi do polévky, a někteří nejmenovaní mi to hodili na hlavu. Prý jim to připomnělo školní jídelnu nebo co. Zpovykanci.

Slípky-Trapperky - jsou to zvířata nebo lidi?

Š. Matyášová 20.4.2018 8:25

Re: Omrice ...omrice...

Óm -rice, ano přestě to myslím :-D

no jo,třo musíš až do uvařený polívky,vložit jako přílohu...vařenou v polívce by mi ji normálně taky asi hodili na hlavu :-D , ten syndrom je asi celorepublikovej...

Slípky, plemeno Horal, říkáme jim Trapperky...jsou fakt zvířata...nevoláme klasice nanana pipipi..ale Trappeříííí a holky hned klušou...a furt louděj bonbony, přijdeš kouknou na tebe a hned KO-KO. Tak odpovídám: Nemám! Ale jakoby nerozuměly,furt to zkoušej... :-D

Z. Lika 20.4.2018 8:18

Re: Omrice ...omrice...

Jo a věřím, že Beda je šikovná!

O. Joklová 20.4.2018 11:06

Re: Omrice ...omrice...

tssssssss, Beda je právě nešikovná, takže to ani nebude zkoušet (leda by to vejce vážně zamíchala do toho a asi by měla něco jako lečo) - sharka ví svoje :-DDDDDDDD

Z. Lika 20.4.2018 8:20

Re: Omrice ...omrice...

Na tomhle videu dělá omeletu zvlášť bez rýže! To neplaaa!

Š. Matyášová 20.4.2018 8:28

Re: Omrice ...omrice...

hele,toho obrboource má vedle na talíři a když na to hodí tu omeletu,tak to podá dál a ten na to leje omajdu...a nepotrhá se mu to :-D .

Z. Lika 20.4.2018 8:34

Re: Omrice ...omrice...

No jo, může se to udělat zvlášť, ale podle mě je to ještě vyšší kuchařská, protože musí udělat tu omeletu jemnou nadýchanou nepřesušenou - přesně v pravý okamžik ji začal na pánvi překlápět a balit do sebe - aby zůstala měkoulinká. To se dá obejít právě tím, že se na její povrch vyhrne ta rýže, ta zpomalí dodělávání vajec. Ovšem pak je potřeba dostat celek na talíř... když není pánev lepivá, jde to velice dobře.

Z. Matylda 20.4.2018 6:54

To je prima,

žes vařila novinku kvůli nám. Já mám ráda jídla tohoto typu, jednak spotřebuju zbytky, druhak je to poměrně rychlé a jako večeře velmi dobré. S tou rýží jsem ovšem mívala problém, jak ji spotřebovat, tohle je dobrý nápad.

Z. Lika 20.4.2018 7:15

Re: To je prima,

Tak to jsem ráda, že to třeba zkusíš. Recept má taky tu výhodu, že přísady se dají dávat v nejrůznějším poměru - i když máš rýže jen maličko, tak se dá třeba víc cibule nebo mrkve, nebo čehokoliv.

Z. Xerxová 20.4.2018 6:25

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o)

Vypadá to zajímavě - díky za to, že pokusničíš kvůli článku. Pro dva bys vzala větší pánev a výsledek rozpůlila nebo dělala postupně dvě "placky" ??

Z. Lika 20.4.2018 6:44

Re: hezký den

Pro dva se udělá náplň na jedné normálně velké pánvi, rozdělí se na dva talíře, a pak se udělají dvě vaječné placky každá zvlášť, na stejné pánvi. Pokud má pánev menší průměr dna, vaječina se prostě "rozleje" po bocích, kde zatuhne. Placka je udělaná téměř okamžitě, nehrozí vychladnutí náplní.

Přidám odkaz na ještě jedno pěkné video, kde mládenec vaří pro dva - a první placku zvoře, druhou udělá dobře.