26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

PIVO: Jak na multitapy? Nakloněnou pilou!

Tak i k nám ze zámoří přeskočily multitapy. Tedy něco jako ochutnávkové pivní bary s větším množstvím kohoutů, s větší nabídkou čepovaných piv. Tím „větší“ myslím patnáct, dvacet, třicet, ba i víc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 17.4.2018 23:56

Ať už je zdrojový článek

o čemkoliv, nakonec dojde na démona Babiše. Tentokrát nestačí floskule o trestně stíhaném. Nyní už je rovnou "sprostý podezřelý" z vraždy či dokonce více vražd (viz. příspěvky K.Janyšky dole). Zatímco za všechny problémy světa může Putin, za všechno v naší republice může Babiš. Už to není ani vtipné ani zábavné. Už čekám jen na pohádku, kde hodný princ vybojuje princeznu nad zlým, stohlavým Andrejem.

J. Chodur 17.4.2018 22:07

Re: Clovek zasne ze i o pivu muze byt ideologicky boj.

Mikropivovary se zacaly objevovat pozdeji a pomalu zacaly nabyvat na popularite i kdyz chutove to byla loterie nez se vypracovaly do lepsi kvality. Poprve jsem zacal videt pivo jinak, podobne jako vino a jsem vice otevreny experimentovani kdyz dostanu chut na pivo nez kdysi. Komu takovy pristup vadi muze klidne pokracovat ve svem tradicnim konzumovani piva, pivo je vyznamne lepsi nez za normalizace takze tihle uzce zamereni jedinci jsou v dobrych rukou. Pouze nechapu jejich potrebu se chovat agresivne a sproste k nekomu, kdo si uvedomil vice moznosti v konzumaci cehokoliv. Ze to prislo z USA? Co neprislo z USA, normalizace a perestrojka? To neznamena ze si neprizpusobime cokoliv at to prislo odkudkoliv aby nam to co nejvic vyhovovalo. Ono to existovalo v podstatne mensi mire dlouhou dobu vsude kde byla vetsi ekonomicka svoboda. Nove technologie baleni, skladovani a provozu v pivnicich umoznily vetsi vyber s relativne malymi naklady, tato technologie se spise zdokonali, pokud nepujdeme cestou Venezuely, takze doufam ze ta pestrost bude pokracovat. Nemyslim si, ze clanek ma cokoliv co do cineni s ODS jak nekteri predpojate namitaji, pan Jakl ma sve osobni zaliby/zajmy a pokud ma chut se o ne podelit tak inteligentnim zpusobem, mohu jen podekovat.

J. Chodur 17.4.2018 22:02

Clovek zasne ze i o pivu muze byt ideologicky boj.

Vidim ze nekteri ctenari se zbytecne vzrusuji, nikdo je nenuti jake pivo pit, jak ho pit a kde se zavlazovat. Tento clanek je pro lidi, ktere pivo zajima, ne pro lidi kteri se citi ohrozeni nazorem na piti piva. Jako obcasny kritik pana Jakla, musim rict ze clanek je vyborny a poucny a mohu ho cist od zacatku do konce s pocitem, ze autor vi o cem mluvi. Pokud se mylim, delam to s docela prijemnym pocitem. Osobne jsem byl do situace, kdy jsem musel hledat pivo ktere by me aspon prijatelne chutnalo transplantovany emigraci. Musel jsem se spokojit v zaslych casech s necim, co me trochu pripominalo dobre pivo jak jsem ho znal. Dobre pivo nebylo tak bezna vec v Ceskoslovensku koncem 70-ych let. Praha na tom byla dobre, Ostravaci meli dostatek plzenskeho ale na mnohych mistech byli lide odkazani na lokalni pivovary, ktere casto nebyly motivovane kvalitou, spis kvantitou, protoze jejich klientela mela diky centralnimu rizeni minimalni vyber a lokalni pivovar nemel potrebnou konkurenci. Piva v Rakousku a Bavorsku te doby byla velmi cetna a srovnatelna s Plzenskym pivem a existovaly variace, V USA to bylo slabe ale daly se koupit piva evropske v etnickych restauracich a specialnich obchodech takze reseni bylo. (pokracovani)

K. Janyška 17.4.2018 20:59

Re: Topolánek a Jal jsou velmi dobře informováni.... Dzp.

...Jakl...

K. Janyška 17.4.2018 20:59

Re: Topolánek a Jal jsou velmi dobře informováni.... Dzp.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mirek-Topolanek-Babis-je-dobytek-Zeman-vlastizradce-Fujtajbl-Ty-kydy-532397

K. Janyška 17.4.2018 20:58

Re: Topolánek a Jal jsou velmi dobře informováni.... Dzp.

Že jsou to všechno jen mé domněnky? Jistě. Já si to tak ale opravdu myslím. A domněnky se přece zveřejňovat mají, jak nás učí dnešní mediální praxe. Navíc tyto mé domněnky se na rozdíl od jiných běžně publikovaných o něco opírají. Já na ty otázky odpovědět neumím. Jen se mohu na základě veřejně známých informací domnívat své.

Jiní by ale mohli konat a na ty otázky hledat odpovědi, třeba hlídací psi naší demokracie. Své agenty mají například ty různé takzvané protikorupční fondy. Jenže ty jsou s Babišem spjaty a zabývají se jen prefabrikací fantasmagorických nesmyslů, které mají odvést pozornost jinam. A Babišem placení novináři z jeho médií? Ale kdepak, ti za jeho peníze raději špiní a pomlouvají jiné, za rozplétání podivných úmrtí by je Babiš asi nepochválil. To, co vím já, vědí totiž zcela jistě také, a určitě i víc. Ale nikdy o tom nenapíší.

Ani já bych o tom prý neměl mluvit nahlas, jak mi radili někteří mí přátelé. Nebo že bych si měl začít platit ochranku. Jinak prý budu další na řadě. Jenže já myslím, že od této chvíle mi profesionální a diskrétní ochranku poskytne sám Babiš. Pokud by mi totiž teď někdo zkřivil některý z mých posledních tří vlasů, mnohým by asi hned došlo, jak to všechno bylo.

L. Jakl

K. Janyška 17.4.2018 20:58

Re: Topolánek a Jal jsou velmi dobře informováni.... Dzp.

Březen 2015. Ve svém bytě byl nalezen mrtvý podnikatel Peter Kovarčík. Podle některých informací utrpěl doma těžkou ránu do hlavy, podle jiných krvavé zranění. Podle oficiálních informací ale umřel nešťastnou náhodou. To je nám kolem pana Babiše smrtících náhod, že?

Kovarčík byl po dlouhá léta s Babišem jedna ruka. Byli to oba slovenští spolužáci na Vysoké škole ekonomické v oboru zahraničního obchodu. Oba je pak komunistické státní služby vyslaly na misi do Maroka, kde byl Kovarčík Babišovým přímým podřízeným. Úzké osobní i obchodní vazby je spojovaly podle kuloárních informací i po listopadu 1989, ostatně oba se velmi rychle stali milionáři ve stejnou dobu. Kontakty z pézetky uměli využít šikovně.

Z otevřených zdrojů lze zjistit, že v posledních letech ale jejich vztahy značně ochladly, třeba podle investigativní novinářky Slonkové dával Kovarčík najevo, že počátky Babišova zázračného zbohatnutí byly provázeny velmi podezřelými okolnostmi, o kterých Kovarčík asi věděl své. Nezemřel také na smrtelnou nemoc, které se říká „moc toho věděl“?

K. Janyška 17.4.2018 20:58

Topolánek a Jal jsou velmi dobře informováni.... Dzp.

Má Babiš na krku dvojnásobnou vraždu? Nebo jde jen o zcela neobvyklou shodu podivných náhod?

Listopad roku 2007. Ve svém bytě je nalezen mrtvý Tomáš Kejla. Ten, který i podle mých informací Andreji Babišovi sjednával schůzky s různými osobami mocenských a obchodních struktur. Babiš se prostřednictvím těchto kontaktů snažil podle hesla „více miliard více ví“ vyjednat si zvýhodněné podmínky pro své podnikání. Jak to vím? Dvě takové schůzky sjednal Tomáš Kejla Babišovi na jeho pokyn i se mnou.

Tomáš Kejla podle některých informací utrpěl doma těžkou ránu do hlavy, podle jiných krvavé zranění. Podle oficiálních informací ale umřel nešťastnou náhodou. Tři dny před svou smrtí byl ovšem zcela zdráv a plný plánů, což mohu potvrdit osobně. Nezemřel třeba na smrtelnou nemoc, které se říká „moc toho věděl“?

S. Donát 17.4.2018 15:49

Re: Nakopat do zadnice!

Nakopat koho? A proc?

A. Alda 17.4.2018 15:09

Nakopat do zadnice!

Takové hovadiny.

S. Donát 17.4.2018 15:01

Re: RE:

Ono chvilku zabere, než si lidi na podobné věci zvyknou. Jak na chuť toho piva, tak na možnost ochutnat za 1 večer 10 různých piv :). V tom baru, o kterém píšu, to vypadalo ze začátku dosti bledě. Jednak to bylo nekuřácké už rok před tím zákazem, druhak vysoká cena piva a málokdo tomu dával šanci. Ale po téměř dvou letech bar výborně prosperuje a dokonce se bude asi přemisťovat do většího podniku hned vedle, který mezitím zavřel. Ti, co chodi lejt desítku za 24,-, tak ti chodí jinam a sem spíš ti, kteří chtějí ochutnat něco výjimečného.

M. Pesat 17.4.2018 14:43

Re: RE:

Tak ja pivo piju skutecne jen vyjmecne, ale ze zvedavosti rad ochutnavam. Padesat korun za pivo, to mi na CR prijde hodne, jak znam mentalitu ceskych pivaru. Coz mi prijde jako nejvetsi prekazka provozu tech pivotek/multitap pivnich baru. V Prerove je restaurace Pivovar, coz je soucast komplexu Prerovskeho pivovaru, tam zridili ten multitap, ale jestli to jeste funguje, to nevim, tedy ta restaurace ano, ale multitap nevim. Guinness toci v irskem pub'u/St. Patrick/ ale tam je vetsinou uplne prazdno.

Cest :-)

S. Donát 17.4.2018 13:52

RE:

Škoda, že jste si neodpustil ty nadávky. Myslíte si, že ten váš příspěvek nějak výrazně vylepšily?

Jinak já předloni přešel prakticky úplně z ležáků na "ejly", poté, co se u nás objevil ochutnávkový pivní bar. Moc dobré věci tam čepují, navíc málokdy dvě stejná piva po sobě. Vyšší cena (kolem pade za půllitr) mi nijak nevadí, nechodím tam "lejt", ale ochutnávat :) Zatím u mě vede Lucky Bas_tard a Duck and Dog. Vynikající pivovary.

Už to píšu podruhé, asi mi to neprošlo kvůli tomu Bas_tardovi, tak uvidím, co podruhé, s malou úpravou :)

J. Ševčík 17.4.2018 13:00

To už je IVK na tom tak bledě?

Že už jeho nic nedělači piši o pivě??:):)

J. Ševčík 17.4.2018 12:57

Re:

Myslim ze byste potreboval poradnyho lataka vy ,protoze sam si nafackovat neumite

P. Manda 17.4.2018 12:46

Re: soudruh modrobolsevik Jakl je blabolista/teoretik

vy píšete jak vygumovanej eruobolševik, ale jste obyč de bil.

P. Manda 17.4.2018 12:45

Re:

a co kdyby sis nafackoval sám ?

M. Pesat 17.4.2018 12:32

soudruh modrobolsevik Jakl je blabolista/teoretik

soudruh modrobolsevik Jakl je blabolista/teoretik, protoze to co pise, to si v CR muze dovolit pouze par podniku/pivotek, pravdepodobne pouze v Praze, protoze jde o technicky/energeticky a financne tak narocny provoz, ze cena toho piva musi byt hodne vysoka, aby se to zaplatilo. Navic, drtive vetsine cehunskych pivaru/"pivaru" by ta cizi piva nechutnala, mozna jednou na zkousku. V USA nebo v Londyne jsem ze zvedavosti mistni piva ochutnal, ale pokud je jeden zvykly na chut ceskeho piva, tak ma chutove poharky takto nastavene, coz samozrejmne plati i opacne vsude po svete. Takze napr. v Prerove vam prevazna vetsina pivaru rekne, ze nejlepsi pivo je Zubr. Osobne piju vino a nutno rici, ze vzdor veskere osvete a statni podpore je uroven prodeje/znalost/povedomost o vine v CR zoufala, v podstate to drzi jizni Morava, o ceskych zemich radeji nemluvit. A v Polsku, tam vetsinou v restauraci vino vubec nemaji, protoze ho nikdo nechce. Kupodivu se v Polsku vino pestuje/vyrabi, priznam se, ze leta uvazuji navstivit vinobrani ve meste Zielona Gora, kde melo/ma vinohradnictvi stalete tradice, coz ovsem plati hlavne o dobe kdy to jeste bylo Nemecko, ale Polaci na to navazali. Cest :-)

http://winobranie.zgora.pl/

Z. Rychlý 17.4.2018 11:22

Re: IVK jste už mimo moje sympatie.

Kam až může klesnout bývalý placený manažer ODS. Asi ještě dna nedosáhl. Budiž mu kompozitivní teorie lehká!

Z. Rychlý 17.4.2018 11:20

Zábavný článek popularizátora piva.

Dobře napsané pro pivaře. Patřím do kategorie milců piva, nicméně necítím potřebu stát se až takovým znalcem. Mám svoji oblíbenou značku, kterou konzumuji ve společnosti přátel a spřáteleného hostinského, kde poklábosíme, mariášek zahrajeme v nekuřáckém prostředí - nemá to chybu. Někdy má majitel na čepu soudek nějaké speciality, tož ochutnáme, napodobíme vinaře s jejich hláškami o kyselince, plné a košaté chuti s ovocným buketem, pokýváme uznale hlavami a stejně se vrátíme do starých kolejí. V jiný den v jiné hospodě s jiným pivem (též velmi dobrým) poklábosím s jinou partou s jinými preferencemi. Do hospody musím, neb pivo z flašky, či pixle mi nechutná. To je vhodné pouze na brigádu za horkého dne. Pivo je požehnaný nápoj, ale nic se nesmí přehánět.

Z. Rychlý 17.4.2018 11:02

Re: IVK jste už mimo moje sympatie.

:-))))))

M. Valenta 17.4.2018 10:47

Chtěl bych mít hospodu

ze samejch píp.....

D. Polanský 17.4.2018 9:56

Re: IVK jste už mimo moje sympatie.

Určitě to pocítí jako významnou ztrátu podpory.

Z. Lapil 17.4.2018 9:56

Re: Je jiná doba

Proti gustu :-)... On to totiž ani není stejný druh zábavy. Jedna věc je sedět a vést řeči a přitom si "lejt něco do hlavy" (to "něco" mi musí samozřejmě chutnat, jinak to nedává smysl). A druhá věc je "hostina" s předpřipraveným ochutnávkovým menu.

Nakonec u vína je taky něco jiného "otevřeme lahvinku" a "půjdeme na degustaci", a dát si "guláš se šesti" není menší blaho jen proto, že si čas od času zajdu do chlebíčkárny a dám si k svačině "ten, ten a... třeba tenhle, s tou živou chobotnicí sice vypadá divně, ale zkusím to".

D. Polanský 17.4.2018 9:55

Piju víno, tak mi

více vadí moderní trendy ve vinotékách. Ovšem to musel vymyslet snad debil. Pokud nejste výrobce a nemáte svoji vinotéku, musíte načepovat víno do pet lahve, dát na ni štítek a takto víno prodávat. Když chcete ochutnat, musí se to lít opět z pet lahve. Zkuste trochu nalit na ochutnání do skleničky. Jenomže zákazníci požadují ochutnání z pípy, což je logické. Teď řeknou Ok, ale obsluha jim strká již předem nalitou petku. Zákazník je ale správně nevěřící: Je to tam opravdu stejné víno, jaké jsem chutnal z pípy? Jistě pane, jistě, zoufalá obsluha přesvědčuje. A zákazník má pocit, že je podveden.

J. Jelínek 17.4.2018 9:33

Re: IVK jste už mimo moje sympatie.

Tož sa napi, teho kompozitývného. Šak ti odléhne.

K. Janyška 17.4.2018 9:23

IVK jste už mimo moje sympatie.

Prokoukl jsem vás. Kdo jiný ? Dzp.

P. Chládek 17.4.2018 9:12

Mě stačí jeden kohout a Svijany 11 a jsem pohodě. Když pan Jakl píše o pivu, tak se to dá vydržet. Když prezentuje moudrosti IVK, mám chuť kopnout ho do říti....

M. Valenta 17.4.2018 8:44

Re: Je jiná doba

Jsem stejného názoru. 100 píp není jako 100 druhů sýra. Na pár z nich se určitě několik dní nedostane.

J. Jelínek 17.4.2018 8:14

Je jiná doba

Nic proti novým trendům v pití piva, sám rád experimentuji s podivuhodnými a leckdy i překvapivě dobrými pivy. Ale stejně si nejlépe posedím klasické "čtyřce" s kamarády, piju pivo, klábosím a mouchy ospale bzučí. Představa dvaceti píp na pultu je děsivá. Nechám to mladým, i s těma nakloněnejma pilama.