25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Rybí filé pečené s bramborami a rajčatovou omáčkou

Mám filé ráda a vzpomněla jsem si na ně tuhle nad Vaviným článkem o zimním tloustnutí...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 2.2.2018 18:50

další chutný recept

Liko, umíš vybrat jednoduché a při tom výbroné recepty - díky! Jsem si jistá, že tvé kulinární pokusy jsou doma (a u tvých hostů) patřičně oceněny :)

"Zdejší veřejnosti" mohu vřele doporučit vyzkoušet i minulý Licčin Mlsotník (s taliánem), který jsem hned ten večer s velkým úspěchem vyzkoušela ! U tohoto receptu (pórek my moc rádi) budu muset vymyslet, jakou rybou bych mohla nahradit filé. Mívala jsem ho vždycky ráda, jenže už jsem ho nejedla ani nepamatuji. Tady jsem nic podobného neviděla a ryba "catfish" kterou nejvíce kupuji je na takovéhle pečení příliš křehoučká, asi by z ní po upečení moc nezbylo :) No něco najdu.

Jinak také mám v ledničce skoro vždy zásobu brambor, v mém případě pečených. Vařené zase tak moc nepoužívám, zato pečené v troubě dělám často a když už na hodinu rozpaluji troubu, dávám tam brambor nejméně tucet. Pak je podle potřeby opékám do křupava jako přílohu. A nebo - a to též často, poslouží jako "umlčení" Trixie, když mi v kuchyni za zády žebrá a já zrovna nemám, co bych jí dala. Tak jí do tlamky šoupnu z lednice pečenou bramboru a je klid :)

Cibule !!! Já jí snad v životě nestrouhala! Umím jí nakrájet na hodně drobno, ale strouhat jsem se jí zatím neodvážila. To se při strouhání cibule nerozpadá, nedrolí? Je rozdíl mezi strouhanou a krájenou? Já to zatím nezkoušelo hlavně proto, že začnu děsně slzet už při prvním rozkrojení. Představa, že budu celou cibuli strouhat, její šťáva bude stříkat a ty čpavé výpary mě obejímat...no asi bych se uslzela a usmrkala :) Nebo je to jinak?

Z. Lika 2.2.2018 18:15

Re: OT - Eliška

Tak to je dobrá zpráva. Pro zájemce je zde odkaz na článek o Elišce

1url.cz/MtXes

L. Vaňková 2.2.2018 17:52

OT - Eliška

Milí Zvířetníčci, kdo četl prosincové ,,ušaté vyprávění'' o lišce Elišce, toho by jistě zajímalo i pokračováni: Tak tedy - od 29.1. se Eliška zabydluje v soukromé ZOO Dvorec u Borovan nedaleko Třeboně. Majitelé jsou kvělí lidi a naši kamarádi. Eliška se zatím seznamuje s novým prostředímm a v dohledné době jí snad přijede i ušatý nápadník :-)

Z. Lika 2.2.2018 15:44

Re: Zakládám :-)

Tak to jsem ráda, že čočsalát se ujal. A taky se do něj hodí pórek!

Z. Lika 2.2.2018 15:43

Re: copak, Liko

Nepapala, žvýkala :-)

T. Zana 2.2.2018 14:50

Zakládám :-)

Myslela jsem, že to rovnou udělám, ale pak mi došlo, že mám ještě hrnec čočkové polévky, jak jsem včera dělala ten tvůj čočkový salát s kukuřicí. Ten je bezva. Akorát jsem teda zjistila, když jsem chtěla otevřít kukuřici, že ji jaksi nemám a všecky ty pixličky jsou s hráškem :P

Ale ono to šlo i bez kukuřice :-)

O. Joklová 2.2.2018 13:52

copak, Liko

papala jsi papírek??????????? :-DDDD

O. Joklová 2.2.2018 13:51

Re: už si...

hihi, čeština je někdy vtipná :-DDDDDDD

Z. Lika 2.2.2018 13:10

Re: Liko,

Jenny, brambory uvařím ve slupce a v páře, a jelikož jich nikdy nedělám víc než dvě kila, mám je na týden. Vytažené z lednice je oloupu (nebo taky ne) a třeba opeču pod grilem, nebo vložím do polévky a tak.

Z. Jenny 2.2.2018 12:37

Liko,

díky, už jsem zařadila do mých recepisů. Sím tě a ty brambory lodní, jak dlouho vydrží v lednici, takhle je uchovávat jsem nezkoušela.

Z. Lika 2.2.2018 11:13

Re: už si...

Díky, Jitur. Vzpomněla jsem si, že syrové ryby by kočky neměly jíst (přesněji že kočky by neměly jíst syrové ryby), tak pozor na nenechavé tlapičky :-)

Z. Lika 2.2.2018 11:11

Re: To vypadá tak,

Díky za pochvalu, potěší :-) Jestli máš možnost výběru brambor, doporučuji spíš lojovější (salátové), ať se po zapečení nerozpadají. Ale záleží na osobní chuti, někomu to naopak přijde vhod.

Z. Lika 2.2.2018 11:10

Re: hezký den

Ano, pórek a ryba, to je ono.

Ad pórek: pamatuji si z knihy Sofiina volba, že pórek léčí - má spoustu minerálů.

Z. Jitur 2.2.2018 11:00

už si...

...kopíruji a zařadím na jídelníček, díky!

Z. Vave 2.2.2018 8:12

To vypadá tak,

že se mi sbíhají sliny a nejlepší na tom je, že doma všechno mám! Takže zejtra bude co? Zejtra bude dobrotka; na dneček mám ještě zybytek knedlíků plněných uzeným.

Děkuju, Liko, Tvoje recepty jsou super k jídlu i na čtení.

Z. Xerxová 2.2.2018 6:45

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Pórek si s rybou rozumí... Často opeču plátky filé a na závěr je posypu najemno posekaným pórkem. Přiklopím a nechám pórek jen chviličku změknout. Někdy připlácnu plátkem sýra, jindy podávám filé s rozcuchynými zelenými vlásky :o)