19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Další těstoviny „z jedné pánve“

Tentokrát s italskou klobásou bez klobásy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Vave 26.1.2018 21:43

Liko, Ty jsi můj člověk!

Míchy míchy v jednom kastrólu, to je ono! :)

Taliána jsem nikdy nejedla. Asi je to nějaká asociace z dětství, kdy jsem nejedla tlusté maso. Co nejedla, měla jsem takovou fóbii, že jsem loupala řízky, abych mohla všechno podezřelé odpreparovat. No a tlusté je bílé a talián taky. A možná to všechno bylo jinak, protože vinná klobása je taky bílá, a přitom byla odjakživa nejen neškodná, ale mnou velice oblíbená.

Grilovací klobásky mi taky byly vždycky podezřelé, ale když říkáte, že se dají opéct a pak sníst s těstovinou, tak to možná někdy zkusím. :)

Z. Lika 26.1.2018 20:44

Re: to je dobrý nápad na večeři

Tak to hodně připomíná boloňskou omáčku- mrkev, řapíkatý celer, cibule, maso, rajčata... To je taky moc dobré, v jižnějších restauracích naše oblíbená stálice :-)

Z. Lika 26.1.2018 20:40

Re: tohle zkusím dneska k večeři

Kolínka mám taky ve velké oblibě, právě proto, že pěkně drží omáčku.

Jsem zvědavá, jak bude chutnat. Tedy výběr italských klobás máte opravdu pěkný!

V. Glover 26.1.2018 19:01

to je dobrý nápad na večeři

To se mi líbí, taky dělám podobný recept, teda podobný v tom, že se používá klobásove maso s testovinama. I když v Anglii jsou klobásy úplně jiné než v Česku, z měkkého masa. Asi by to šlo nahradit mletým vepřovým masem s nějakým kořením. Člověk potřebuje kuchyňský robot, tam hodím velkou mrkev a dva stonky řapíkatého celeru a cibuli a česnek, nechám trochu rozmělnit na menší kousky a pak tam vymačkám náplň že šesti syrových klobás, asi 450 gramů to je a znova na chvíli zapnu robot. Pak se to celé za stálého míchání opeče v nelepivém hrnci, přidá se plechovka rajčat a nechá se to nějakou dobu dusit. Výsledkem je výborná rajčatovo-masová omáčka, která se vmíchá do uvařených těstovin.

M. Crossette 26.1.2018 17:44

Re: To vypadá dobře

Zano, moc zajímavý článek včera (a samozřejmě fotky). Mě přijde, že břečťan tak nějak na hřbitovy patří, dělá dojem klidu, ticha. Na hřbitově bláznů jsem nikdy nebyla, vlastně ani nevěděla, že existuje. No já nikdy nebyla v bohnickém areálu. Holt jsme bydleli na jiném konci Prahy a I když pak bratr jeden čas v Bohnicích bydlel (já už byla dlouho "venku"), tak jsme tam nikdy nešli (jestli on, to nevím). Možná škoda.

M. Crossette 26.1.2018 17:39

tohle zkusím dneska k večeři

Manžel právě odjel na nákup a na papírku má napsáno koupit odbobu vašeho taliána a zelené "lupení". Výběr masa jsem nechala na něm, jak vidíte v odkaze je tu velký a já ho zatím nikdy "italsky kořeněné maso" nekoupila, nikdy mě nic s ním nenapadlo. Ale znám jejich placičky z rest. ty jsou výbroné, skvěle kořeněné. Tady ho nejvíce lidé používají při snídaních, k výrobě "biscuits and gravy", tedy masových krémových omáček, kterými si biscuits polévají. Takové snídaně bych nezvládla, jedla jsem to jednou, bylo to dobré, ale úplně mi to stačilo. Na Jihu jsou ale vele oblíbené.

1url.cz/Jt5c3

Jako těstoviny ale použiji kolínka, protože těch mám doma plnou sklenici (ještě se říká "sekané potrubí":)?). Mám je nejradši. Spirálky, co Liko použila jsem tu neviděla, ale prodávají se vrtulky, mašličky, mušličky a pod. Malé mušličky jsem take jeden čas kupovala. Ale kolínka (dost malá)mám ráda právě proto, že mají "dutinku" v které se zachytí případná omáčka. Když totiž není omáčka dostatečně hustá, tak ze všech těhle parádních těstovin zteče, zatímco uvnitř kolínka přeci jen něco zůstane. Když se takové jídlo jí lžící, tak to ještě jde, ale protože manžel lžíci používá jen na polévku, na vidličce bývá porce dost "okapaná", proto ta kolínka.

Z. Xerxová 26.1.2018 16:44

Re: hezký den

melu si sama :o)

Z. Iva 26.1.2018 13:58

Re: Milá Liko,

Nj, v Praze... Já jsem poprvé taliána jedla za studií v Praze, dávno tomu. Do té doby jsem ho znala jen z vyprávění rodičů (s. Čechy), že za jejich mládí se dal koupit i tam.

Z. Jitur 26.1.2018 12:56

Re: Milá Liko,

Jj, také pamatuji, že taliány nosil táta od Rozvařilů naproti Labuti v Praze

Z. Nítkovská 26.1.2018 12:41

Re: Milá Liko,

;-)

Verenko, taky jsem se pozastavila nad sortimentem v oficíně pro pány

Z. Lika 26.1.2018 12:38

Re: To vypadá dobře

Zano, tohle bylo opravdu dobré - potvrdil Franta zvaný velmi mlsný.

Z. Iva 26.1.2018 12:33

Re: No,

Matyldo, prodávají se klobásy na grilování, v marketech, ze syrového masa.

Z. Iva 26.1.2018 12:32

Re: Milá Liko,

Zano, na Moravě žiju třicet let a ještě jsem ho v řeznictví ani uzeninách neviděla. Tady se ani v řeznictvích neprodávají bílé a vinné klobásy, jak je běžné v Čechách.

Z. Inka 26.1.2018 12:22

Re: tak jsem zhlédla video

Asi ano, nějak máme momentálně období omáček - minulý týden srdce a segeďák, zítra kanec nadivoko. Prostě je zima a tak se vaří zimní jídla. Nakonec někdo toho kance sežrat musí. A jakmile dojedeme pro jarní várku kuřat, nebudu ten strojek ani uklízet

Z. Yga 26.1.2018 12:19

Re: Milá Liko,

Už jsem se lekla! Totiž u nás se říká klukům, kterým teprve začínají růst fousy "Ty se holíš akorát tak itrniců!" Tak jsem myslela, že na Slovensku to berou safaládkou (:o))).

P.s. blíž mám Brodské a Kúty.

T. Zana 26.1.2018 12:15

To vypadá dobře

A mohla bych zlukvidovat toho chudáka, co se válí někde v hloubi mrazáku...

Totiž Franta má občas potřebu koupit taliána. Ale jen koupit, ne ho hned jíst. A naopak já mám fixnu, že talián, kterého nesníte málem ještě mezi dveřmi, je zkažený zasmrádlý chudák :DDD

A tak často skončí v mrazáku, kde se tiše válí a čeká, až fakt nebude co jíst.

A tohle by mohlo být dobrý!

T. Zana 26.1.2018 12:11

Re: Milá Liko,

Nejspíš se jim u vás říká jinak. Talián není žádná módní vymyšlenost přišlá z ciziny, jedla je už moje babička :-)

Z. Verenka 26.1.2018 12:03

Re: Milá Liko,

oprava: Holíča/nie aby si išla k holičovi i když..../

Z. Verenka 26.1.2018 12:02

Re: Milá Liko,

YGA-talián je safaládka-skoč do holiča a kup si.

Z. Lika 26.1.2018 11:57

Re: Milá Liko,

Talián je toto, určitě jsi to někde v masně viděla.

1url.cz/ft5Pz

Z. Yga 26.1.2018 11:34

Milá Liko,

Když já nevím, co je talián, tady nic tak cizokrajného neprodávají -

viz Matylda (:o))). Ale jinak to může být chutně a rychlé, to jó. Mně tuhle zbyl kus uzeného ocásku z polívky, tak jsem ho obrala, nakrájela na kousky, šup s ním na cibulku s kmínem a pepřem a nakonec přidala fazole (no z plechovky) a trochu rajského protlaku a hrst bazalky a jak si Jeník šmakoval, i do práce si vzal.

Z. Lika 26.1.2018 9:04

Re: Cestoviny

V tom receptu má být italská klobása, a ta je prý pikantní. Takže směle do nich, Verenko :-)

Z. Lika 26.1.2018 9:03

Re: tak jsem zhlédla video

S cuketou počkám až na sezonu, teď jsou nekřesťansky drahé

Jak to, že nemáš chuť na těstoviny? Možná je máš spojené s teplejším počasím?

Z. Lika 26.1.2018 9:01

Re: No,

Recept je opravdu jednoduchý, jen pár ingrediencí, hlavně žádný kečup :-) A jak výše píšou kolegyně, dala by se použít grilovací klobása.

Vtip je v tom, že všechno už je "samo" okořeněno.

Z. Lika 26.1.2018 8:59

Re: hezký den

Tenhle recept je sympatický právě v tom, že můžeš už nakoupit jen pro jednoho - mleté maso v balíčku má aspoň půl kila a řezník by pro menší množství nešpinil strojek.

Z. Verenka 26.1.2018 8:54

Cestoviny

sú veľmi vďačné jedlo,mnou veľmi obľúbené,na dovolenkách viem čarovať s cestoovinymi.U súkromných mäsiarov je množstvo údených klobások,rôznej chuti,ale kúpiť si môžete i čerstné/vlstne surové/ nevyúdené,ktoré doma jete upečené na víne/ úžasná kalorická dobrota-biely chlebík si namáčate do červenej máčalky,aaach klobásočka mierne pikantná2x aaach/

Určite toto jedlo vyskúšam,ale nie safaládky,ale klobásky.V mrazáku mám mrazené bylinky a podľa Maričky mrazené rajčinky...

Z. Inka 26.1.2018 8:36

tak jsem zhlédla video

a už tam vidím cuketu a sušená rajčátka. Zrovna dneska ráno jsem meditovala o tom, proč nemám vůbec chuť na domácí těstoviny, když od jara do podzima strojek nezahálí???

Takovouto klobásu dělají řezníci na grilování, v podstatě je to syrové. Náš kamarád řezník ji dělá celé léto, už jsme si na ni taky dělaly s holkama chutě. Holt my masožravky tam to masíčko potřebujeme

Z. Matylda 26.1.2018 8:03

No,

v podstatě nevím, kde bych tady koupila takovou drobivou klobásu- tu jsem tady snad ani neviděla. Ale žabčická (od místního řezníka) nakrájená na malé kostičky by snad taky šla... jen odhaduju, že bude o trošku pikantnější (ta jemně pikantní je docela decentní, nechtějte vědět, jaký říz mělo jídlo, do kterého jsme nakrájela místní klobás Pálivec). Jo, těstoviny můžu v jakékoli podobě a tahle je sympaticky jednoduchá.

Z. Xerxová 26.1.2018 6:40

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Těstoviny a co dům dal - to je naše oblíbené jídlo. Jen holt nám masožravcům se tam hodí kus namleté kravičky či najemno nasekaného kuřete (králíka, prasátka... ale i na uzené či liberecký párek dojde, když je nejhůř :o) )