19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

Dnes k volbám

Ve dvě odpoledne se otevřou volební místnosti. Kdo věří Andreji Babišovi, půjde volit Miloše Zemana, tak zní doporučení premiéra bez důvěry. Volby začínají na pozadí frašky, kdy poslanci ANO a okamurovců prosadili, aby se ke slyšené imunitního výboru dostavil bývalý detektiv Komárek. Tím se hra posouvá do roviny absurdního dramatu. Není zřejmé, co si zmínění poslanci od věci slibují.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Jandáková 12.1.2018 22:59

Beztlakovy odvaz

https://www.youtube.com/watch?v=W9MUVUE4jKc

P. Vandas 12.1.2018 23:03

Re: Beztlakovy odvaz

Sluší Vám to, ale Abba je Abba. :-):-):-)

M. Jandáková 12.1.2018 23:04

Re: Beztlakovy odvaz

"Ale" se nerika. ]

M. Jandáková 12.1.2018 23:06

Re: Beztlakovy odvaz

Vy jste jen zapomnel, pane, pravopis.

R. Tesařík 12.1.2018 23:08

Re: Beztlakovy odvaz

si děláte kozy, že?

M. Jandáková 12.1.2018 23:09

Re: Beztlakovy odvaz

Jak se to dela?

R. Tesařík 12.1.2018 23:19

Re: Beztlakovy odvaz

Když píšete"česky".

M. Jandáková 12.1.2018 23:23

Re: Beztlakovy odvaz

si "delam kozy"?

R. Tesařík 12.1.2018 23:26

Re: Beztlakovy odvaz

to je eufemizmus pro děláte si prdel.

M. Jandáková 12.1.2018 23:35

Re: Beztlakovy odvaz

Moje otazka nesmerovala k tomu, jak tvorite rec, toliko k jeji aktualizaci. ]

R. Tesařík 12.1.2018 23:38

Re: Beztlakovy odvaz

Já jsem to aktualizoval. Píšete přes překladač?

H. Balzám 12.1.2018 23:42

Re: Beztlakovy odvaz

To bude ten šalvějový bonbón, šalvěj divotvorná... :-)

M. Jandáková 12.1.2018 23:54

Re: Beztlakovy odvaz

: ] Tenhle ohnem zihany...

R. Tesařík 12.1.2018 23:55

Re: Beztlakovy odvaz

Takže překladač.

M. Jandáková 13.1.2018 0:04

Re: Beztlakovy odvaz

Takze broucek.

P. Vandas 12.1.2018 23:10

Re: Beztlakovy odvaz

Pravopis jsem nezapomněl, neb jsem jej nikdy neuměl. :-):-):-)

M. Jandáková 12.1.2018 23:13

Re: Beztlakovy odvaz

Jeee, to je mozneee! ]]]

M. Jandáková 12.1.2018 23:14

Re: Beztlakovy odvaz

Vedete si tudiz dobre. ]

J. Franke 12.1.2018 22:45

Prasečí kolena podruhé

Nejen v Alsasku, ale i v SRKS jsou kolena oblíbena. Koupil jsem jen dvě, pravda. Vykostil a libové masíčko nasolil, prohnětl s medem a hrstí kostek ledu (v hnětači samosebou), nacpal do šunkovaru a uložil do lednice. Zbytek se právě vaří s mrkví, celerem, cibulí, pepřem, novým kořením, česnekem a kousínkem zázvoru. Bude z toho kotlík vývaru a z pomletého masa i kůže nádherný prejt.

P. Jirkovský 12.1.2018 22:49

Re: Prasečí kolena podruhé

Jste barbar, co kolen. To nejlepší, co je na kolenech, je taneuvěřitelně dobrá podivná věc, která je pod kůží a u kosti. Když to vykostíte, navíc libové???, tak z toho vývaru nebo výpeku přijdete o to nejlepší. Ale pokud máte rád sterilní, proti gustu žáden dišputát.

J. Franke 12.1.2018 22:56

Re: Prasečí kolena podruhé

Ale vůbec ne. Něco jiného jsou kolena pečená či grilovaná, vařená.

Já jsem je použil jen jako zdroj pro šunku nejvyšší kvality. Právě to jemňounké libové masíčko, kde jsou jen na koleně všudypřítomné klihovité substance, udělá šunku fantastické chuti a konzistence. Vyzkoušejte to jednou a uvidíte sám.

P. Jirkovský 12.1.2018 23:04

Re: Prasečí kolena podruhé

Rozesmál jste mě silně, taky rád a dobře žerete a nenecháte si to brát. Šunku z kolena dělám taky a, popravdě řečeno, moc mně to nejde. Lepší jsem uzenář. A nejlepší na zvěřinu a omáčky.

R. Tesařík 12.1.2018 23:10

Re: Prasečí kolena podruhé

Ale to mě zajímá.-))

J. Franke 12.1.2018 23:38

Re: Prasečí kolena podruhé

Jsou tam úplně jiné časy. Na šunku z kýty či plecka stačí cca 2 h při 75 °C bohatě (1 kg masa v šunkovaru). Na tu z kolene je lepší jít jinak. Klidně 5 h při trošku menší teplotě cca 70 °C. A když připravujete koleno rolované (bez kosti ale s kůží), pak se nebojte osmi hodin.

Omáčky bohužel mé paní nechutnají, Vyjma "svíčkové" (nutně pravá svíčková být nemusí, ale neznám nic lepšího na smetaně), rajské, paprikáše. Hotovo, konec.

Uzenář jsem zatím malinkatý, vždy se k někomu přidám, nemaje udírny, ale její vybudování je v plánu!!!

R. Neveselý 12.1.2018 22:55

Re: Prasečí kolena podruhé

koleno s křenem a hořčicí barbare :-))

J. Franke 12.1.2018 22:56

Re: Prasečí kolena podruhé

Daší takovej. Ovare!!!

P. Vandas 12.1.2018 22:57

Re: Prasečí kolena podruhé

A co takhle koleno s tlakovým obvazem? :-):-):-)

J. Franke 12.1.2018 22:59

Re: Prasečí kolena podruhé

Ani nemluv. Po kuželkách kulhám jako mrzák a mažu koleno opodeldokem. Zkusím na noc zabalit své koleno do igelitu, předtím pomažu mastičkama. Hrůůůůza!

P. Vandas 12.1.2018 23:01

Re: Prasečí kolena podruhé

:-):-):-)

H. Balzám 12.1.2018 23:15

Re: Prasečí kolena podruhé

V Zaklínači říká jeden trpaslík, Yarpen Zygrin, že dle jeho babičky jsou všechny nemoce jen převlečená lenost. No já jsem teď línej fest! :-)