Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
FEJETON: Oplatky a my
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lapil 30.9.2017 19:23Re: jen jeden z mnoha příkladů Nemyslím si, že by se Karlovarské oplatky vyráběly v Polsku. Možná Lázeňské, tomu bych věřil. Ale i Poláci vyrábějí to, co po nich objednatel chce - viz onehdy pozdvižení s polskými piškoty Opavia). Všimněte se jedné věci: EU "patentuje" regionální výrobky. Takže šampaňské může vyrábět kdekdo, ale v Šampani (píšu foneticky, jelikož nehodlám riskovat originální zápis). Jen u nás - perník s nápisem Pardubický se smí vyrábět jen v Pardubicích a všimněte se, že na KAŽDÉM ksindlu je nějaký - pokaždé jiný - výrobce se sídlem v Pardubicích. Totéž Hořické trubičky, ty se dobře kontrolují na benzínkách. Burčák musí být echt moravský, jinak je to "částečně zkvašený vinný mošt" nebo kýho čerta. |
M. Mikulec 29.9.2017 17:04Re: Ale Jak víte, odkud vepřové je? Hovězí- z Brazílie třeba? Zelí vypěstované na eurolánech? Domácí zabijačka je fajn, a ta veřejná nás už ochránila od stavby mešity: proto ji EU rychle zakázala. |
V. Němec 29.9.2017 16:50Ale u nás zůstává stále vepřoknedlozelo, hovězí guláš a ta domácí zabijačka.A jest toho mnohem více! To nám sv. Václav ještě zachoval. |
M. Mikulec 29.9.2017 16:43jen jeden z mnoha příkladů Všechno se unifikuje: od výroby potravin přes vzdělávání a teď i politiku. Masmédia ruku v ruce s politiky vyrábějí dojem, že život mimo EU není slučitelný se životem. .-) Karlovarské oplatky byly fajn, ale zisk je na prvním místě: proto se možná ty oplatky vyrábějí v Polsku. Polsko se stalo takovou evropskou Čínou a jeho potraviny mají hodně špatnou pověst u zákazníků, ale dost dobrou pro výrobce zisků. Kvalitu vytěsnila kvantita. |
J. Farda 29.9.2017 10:07Závěrem jste zaručeně pohoršil mnoho integracofilních diskutérů a neméně jedna z nich Vás za to nejspíš s jí vlastní sžíravou ironií vykráká ... :-) |