16.12.2017 | Svátek má Albína



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


GLOSA: Aby krávy nebzdily



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 35, poslední: 28.9.2017 21:36, přehled diskusí

Jeden prd je lepší, než deset doktorů...:
Autor: J. David Datum: 28.9.2017 14:12

Složení prdu zdravého člověka je 59 % N2, 21 % H2, 9 % CO2, 7 % CH4 a 4 % O2 s příměsí sulfanu H2S, složení záleží na dyspepsii. Když žeru pučálku, mám v prdu více CO2, když maso, tak více H2S. Úsťová rychlost "prdu" je průměrně 3m/sec, ale může být i vyšší, něco jako u nábojů kategorie "+P". Zvukový efekt prdu záleží na rychlosti plynů a vibrační schopnosti kruhového svalstva "obřití" (něco, jako varhany a hoboj dohromady). Od infrazvuku až po ultrazvuk. Sluchové vnímání prdu druhého, kavárenská společnost považuje za nepřístojné, již svatý Álois, když uslyšel muže, který s hřmotným rachotem vypustil větry své, dal se do usedavého pláče a toliko modlitbou se upokojil. Typy prdů (od plíživce až po hřmoťáka) nebudu popisovat, každý to zná. Brániti se prdům za každou cenu je nesmyslem, vede toto počínání pouze k zaraženým prdům, což může mít následně katastrofální důsledky. Přinejmenším (při spontánním uvolnění tlaku) totálním znečištěním "bílé keramiky", pokud takový jedinec včas ale stáhne pantalony. Co z toho plyne? Každý přirozený prd je očistou těla, a je součástí přírodního procesu. Nevím, co pan Hamilton vymejšlí.

PS. Kurňajs, nebylo by téma "Nová flautelence" zralé zpracovat v nějakém dotačním grantu? Již se hlásím...

:
Autor: B. Carina Datum: 28.9.2017 19:21

Pane Davide,

.

Děkuji za vědecké popsání oné přirozenosti. Když jsem si to přečetl, uznal, že o tomto fyziologickém procesu prd vím. :-)

Za mého mládí byla stupnice prdů tato:
Autor: J. Jurax Datum: 28.9.2017 19:51

Áša

Euálka

Prd

Veleprd

Ruprecht

Znal jsem ve verzi:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 21:34

Šumiduch

Pjunkalík

Prd

Ruprecht

Utrchprdel

trend:
Autor: H. Balzám Datum: 28.9.2017 12:44

Nejedná se jen o jednoho Hamiltona, tohle je dlouhotrvající trend. Myšlenky, že rostlinná strava je vydatnější než živočišná, není nijak nová a je hlavním "argumentem" vegeteriánů z přesvědčení. Ani nadprodukce skleníkových plynů (metanu, ne CO2) krkáním krav není nic nového. Jedná se tady o častý jev, kdy k ochraně životního prostředí mluví lidi, kteří to cítí "srdcem" a bohužel ne rozumem. Potom tam často chybí vzdělání v oboru. Jenže ti lidé jsou empatičtí a cítí, že je něco špatně a proto jsou mi mnohem bližší než erudovaní vědci, kterým je budoucnost této planety u řiti. No a úplně nejhorší jsou ekofašisti, kteří si environmentalismus zvolili jako bič na ostatní lidi a chtějí pomocí něho ovládat masy. Hamilton nechce jíst steaky, ale neříká, že když je budu jíst já, že mě dá zastřelit.

Re: trend:
Autor: P. Zinga Datum: 28.9.2017 13:51

Tudle jsem koukal na "ARTE" (něm.-franc. TV), kde v naučném pořadu pro děti mluvili o stravě, hlavně o bílkovinách a jejich roli. Čuměl jsem jak z jetele, když -po chvále rostlinných bílkovin-milým děten sdělili, že pro člověka je nejpřirozenější bílkovina živočišná! Samozřejmě s dodatkem, že mají také záporné stránky...

Re: trend:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 16:00

Tím ovšem ty ekofašisty podporuje.

Re: trend:
Autor: H. Balzám Datum: 28.9.2017 20:03

Každá dobrá myšlenka už byla zneužita. To byste nemohl udělat nikdy nic, protože by vás kdykoliv někdo mohl obvinit z podpory nějakého darebáka.

Re: trend:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 21:36

Proto si dávám majzla na to, co dělám či hlásám veřejně.

Kdyby Hamilton dlabal a nekecal ...

Typické pokrytectví:
Autor: M. Mikulec Datum: 28.9.2017 11:32

Hamilton je naštěstí soukromá osoba, a dokud mu novináři nebudou strkat mikrofon pod nos, aby jim řekl, co měl k obědu, je to ok. Pokud se z jeho soukromého rozhodnutí stane kult a občánci budou masmédii vychováváni, jak už to tak chodí, k následování, bude to špatné.

Nevím, proč ty všechny ekologické snahy se berou za úplně opačný konec: podporou místní výroby a pěstování se přece ekologie zlepší: globalizace je fackou do tváře ekologie: nechci průmyslově vypěstovanou zeleninu z Nizozemí, chci domácí. Na silnicích už připadá na jedno osobní auto snad deset kamionů. To nikoho neštve, že výfukové plyny jsou umpnáctkrát nebezpečnější než cigaretový dým? Můžete se o tom obrazně řečeno přesvědčit v zavřeném prostoru auta.

Re: Typické pokrytectví:
Autor: V. Kotas Datum: 28.9.2017 12:00

A to se netýká jenom Hamiltona, ale všech sportovních, uměleckých celebrit a " selebritiček ", s bulvárem v zádech.

Re: Typické pokrytectví:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 16:02

Mně to neštve. Domácí zelenině dávám přednost před "průmyslovou", ale ta domácí holt není celý rok. Ceny na uzdě drží taky ta možnost v případě potřeby dopravit levnější zboží.

No a v žádném z mých aut nevede výfuk dovnitř do uzavřeného prostoru.

Teda na novináře:
Autor: P. Portwyn Datum: 28.9.2017 11:20

to je pozoruhodně logická úvaha.

Za mne palec nahoru pro pana autora.

Re: Teda na novináře:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 11:27

Petráček "ulítne" jen občas, jinak je dost rozumný.

Re: Teda na novináře:
Autor: P. Portwyn Datum: 28.9.2017 11:50

Já ho taky čtu docela rád, ale tohle jsem prostě nečekal. Nemyslím to jako ironii.

No co, :
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 8:58

filmové či hudební hvězdy dělají to samé. Prostě reklama. Horší jsou ti, kdo straší, aby jim šly kšefty se zbytečnými až škodlivými projekty, třeba CCS (ne karty na benzín, Carbon capture and storage).

Enterická fermentace:
Autor: P. Rudolf Datum: 28.9.2017 8:29

Krávy, autore, metan nevypouští prděním, nýbrž krkáním.

A stejně chybný je i ten váš závěr o veganství Hamiltona. Dle vašich závěrů by tak o udržitelný rozvoj měl právo bjovat jenom ten, kdo se vlastně ještě ani nenarodil.

Re: Enterická fermentace:
Autor: p. smatlak Datum: 28.9.2017 8:58

MYSLEL JSI S TÍM NAROZENÍ SEBE?

Re: Enterická fermentace:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 8:59

Nemyslí, zásadně. :-P

Re: Enterická fermentace:
Autor: P. Rudolf Datum: 28.9.2017 11:36

Tak na tak vysoce smatlanou, aj, čo to táram, sofistikovanou diskuzní úroveň vás dvou nemám.

Re: Enterická fermentace:
Autor: P. Han Datum: 28.9.2017 13:41

Nic objevného.

Re: Enterická fermentace:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 16:04

Dokonce se obešel bez nadávek, to bude tím svátkem, možná. :-P

Re: Enterická fermentace:
Autor: R. Gramblička Datum: 28.9.2017 11:43

kecáte Rudolfe, plyny, ať už jde o CO2 či CH4, unikají ze žaludku tlamou a ze střev zadkem

Re: Enterická fermentace:
Autor: P. Rudolf Datum: 28.9.2017 12:06

Že nějaký Gramblička krká prdelí, za to krávy fakt nemohou. Ale nějaký si pořiďte a zkuste je to naučit. Pak dejte tady na Psu vědět.

CO2 nebo metan?:
Autor: V. Braun Datum: 28.9.2017 1:44

No, myslím, že krávy prdí spíše plyn podobnější metanu než CO2. Někde jsem četl, že takto výrazně k oteplování planety přispívá Nový Zéland, a možná i Šcýcarsko, soudě podle prohlášení jednoho Švýcara, kterého jsem kdysi potkal, že je z kantonu, kde je více krav než lidí. Metan má výrazně vyšší skleníkový efekt, než CO2.

Jinak ale suhlasím s autorem článku, že tím veganstvím to Hamilton asi nezachrání. Nehledě na to, že se asi zvedne jeho osobní produkce metanu.

Re: CO2 nebo metan?:
Autor: M. Prokop Datum: 28.9.2017 9:00

Ano.

Re: CO2 nebo metan?:
Autor: I. Novák 763 Datum: 28.9.2017 13:16

Pro vzdělance typu pana Hamiltona je to jedno.

No ale když to zamezení emisí skleníkových plynů:
Autor: J. Jurax Datum: 28.9.2017 0:38

skrze omezení počtu prdících krav zní tak ušlechtile, že i velikán v jednom oboru, ale zoufale nevzdělaný jinde na ty kydy naletí. A naordinuje si za potlesku hlupců celkem nesmyslnou dietu, která se ale dá přežít celkem bez následků, pokud se k ní konzumují pilule obsahující komponenty, jež ve veganské stravě chybí.

Taky by se dalo jíst vepřové - prasata tolik nenaprdí a z kejdy se dá udělat ekologický bioplyn, jehož spalováním se uvolňuje CO2 jiný, lepší, zaručeně skleníkový efekt netvořící.

Ale pozor - nebude-li tento čacký zachránce planety jíst krávy, tak tyto jsouce zachovány při životě budou prdět skleníkové plyny i nadále, kdežto naopak kráva sežraná již nenaprdí. Takže správný bojovník za čistotu ovzduší by měl sníst denně aspoň čtvrtku krávy či bejka tak dlouho, dokud nebudou stádce vyhubena a globální teplení tak zastaveno.

A ovšem - pokud to myslí s bojem proti teplení vážně - měl by se přeorientovat z formule jedna na dráhovou cyklistiku, neboť picyklista nafuní míň CO2 než motor formule. Na závody by se měl přepravovat na tom picyklu, přes vodu pak výhradně plachetnicí bez pomocného motoru, alternativně na kratší vzdálenosti plaváním.

Ale možná mu to jenom poradil nějaký PR specialista, že, ono to hezky zní zachraňovat planetu - třeba bude moc dělat reklamu na sójové maso za těžké love ...

Re: No ale když to zamezení emisí skleníkových plynů:
Autor: S. Kalužík Datum: 28.9.2017 1:17

Tentokrát tedy zásadně, ale zásadně souhlasím:)

Re: No ale když to zamezení emisí skleníkových plynů:
Autor: I. Dekyský Datum: 28.9.2017 1:21

Cyklobuzna sice nafuní míň CO2, ale o to víc smrdí...