16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kančí se šípkovou

To si jednou povídáte s kamarádkou o vaření a dozvíte se, že nikdy nejedla kančí se šípkovou omáčkou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Inka 17.3.2017 13:54

Re: kančí s šípkovou

Bedulko, není problém zase jednou udělat slezinu, nějaké masénko ještě v mrazáku je, ale spíš bych to viděla na ten guláš, tu sekanou dělám z odřezků, které odpižlám při bourání, rovnou umeleme a skladuji umleté. Letošní poslední už je spapaná, ale pokud bys trvala na sekané, umeleme něco jiného, je tam ještě na pečení

Z. Matylda 17.3.2017 7:45

Když to čtu,

tak já bych se asi taky nechala pozvat :)

Š. Matyášová 17.3.2017 12:23

Re: Když to čtu,

Matyldo,to já taky...:-D

Z. Rpuťová 17.3.2017 7:38

Zajímavé!

Kančí se šípkovou mám ráda, několikrát jsem ho jedla, ale nikdy se nějak nedostala k tomu ho uvařit. A už se asi nedostanu.

Z. Lika 17.3.2017 7:11

Tak tohle je hodně voňavé

Šest kilo pro domácí vaření je už docela dost, máte můj hlubokosklon. Už jen než se všechno orestuje... A nemá cenu to šidit, chuť musí řádně vyniknout.

Úžasný recept,paráda.

Jen bych se chtěla zeptat - co přesně jsi s těmi šípky dělala? Píšeš o vývaru - vařila jsi je ve vodě? Takže s masem se nepekly? A pak jsi je rozmixovala do omáčky?

Š. Matyášová 17.3.2017 7:15

Re: Tak tohle je hodně voňavé

ty sušený,naložený ve víně se daly už do mořidla a pak se uvařily a rozmixovaly... šípkovým vývarem, jsem ředila tu rozmixovanou zeleninu s mořidlem a vínem, na hustotu omáčky.Šípkový vývar byl z normálního drceného šípku z lékárny.Jen silná koncentrace.

Z. Lika 17.3.2017 7:33

Re: Tak tohle je hodně voňavé

Aha, díky, to jsou cenné informace! Dosud jsem z šípků vařila leda čaj, takže tohle jsou pro mě novinky.

Z. Jenny 17.3.2017 20:21

Re: Tak tohle je hodně voňavé

No vidíš,nějak Bivoj Ti skolí divočáka a už jsi na svým. :-)

Z. Xerxová 17.3.2017 6:10

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Šípkovou domácí omáčku dělá švára. Takže se necháme rádi pozvat :o)

Z. Yga 17.3.2017 6:03

Milá Sharko,

Jak jsi na začátku správně poznamenala - v podstatě velmi jednoduché vaření (:o)))). Nejvíc mne dojali ty vydlabané sušené šípky - to bych fakt chtěla po večerech dělat! Ale jinak jsem si jistá, že dobrota přenáramná a popsané je to velmi plasticky (včetně fotek).

Š. Matyášová 17.3.2017 6:10

Re: Milá Sharko,

Milá Ege, já bych se s nima taky nepucovala,to může za dlouhých večerů dělat jen někdo,kdo nemá 8 koček nebo se doma nudí :-D ...

A dobrota to je...v podstatě i s králíkem nebo i takové jehněčí by s tím bylo dobré....pakliže někdo nemusí zvěřinu...

Z. Nelina 17.3.2017 0:46

OT: Poděkování

Děkuji čtenářům mého včerejšího článku za milá slova i uznání, těší mě, že se květena líbila.

Na dotazy odpovím jednotlivě.