24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

PRAHA: Opravdu podporujeme malé podnikatele?

Farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad jsou v provozu od září 2010. Vzpomeňme, jak krásné byly tehdy stánky s květinami, které hýřily zářivými podzimními barvami. O stáncích s ovocem a zeleninou, mléčnými výrobky, masem a výbornými klobáskami, i ledem pokrytým pultem s čerstvými rybami ani nemluvě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 19.1.2017 16:50

Jste si nevšimla postupné "socializace" a

plíživého znárodňování?

J. Kyselková 19.1.2017 11:56

Smutné sdělení.

Včera pan Babiš sdělil, že po zavedení EET pro restaurační zařízení od 1.12.16 se otevřelo lidu vstříc 370 nových provozoven a doložil podivný údaj o jejich 100 % zisku. ( Daňové přiznání je možno hodnotit až po 1.4.2017 !)

Zároveň statistický úřad uvádí opačné údaje - obnovené provozy 2099, ukončené 2882. Podnikatelé a živnostníci se stávají pronásledovanou lovnou zvěří, kterou socialisté po návodu velkohubého miliardáře degradovali na "zloději".

Podnikání, pracovitost ani poctivost není ceněna. Devastace, nedůvěra, fízlování a lhaní však nikdy nebyla záchrana a prosperita !

L. Písařík 19.1.2017 12:10

Re: Smutné sdělení.

Provozy nebo restaurace?

M. Šejna 19.1.2017 13:12

ale no tak, paní Kyselková

ČSÚ má nejčerstvější údaje ke konci listopadu 2016. EET začaly fungovat až v prosinci. Pokud se změnil počet provozoven, pak určitě ne kvůli EET.

A jen tak mimochodem - provozovna je provozovna a nikoli jeden podnikatel nebo jedna firma. Jedna firma může mít klidně třeba 50 provozoven, takže na změnách počtu provozoven nelze nic prokazovat.

V. Kain 19.1.2017 15:11

Re: Smutné sdělení.

Když vám Babiš řekne dobrý den,tak se podívejte z okna zdali už není venku tma.Babiš dneska řekne A a zítra to popře.

J. Kyselková 19.1.2017 17:44

Re: Smutné sdělení.

Zajímavé je, že vždycky Andrej zaboduje. Ostatní hlavouni se moří se srozumitelnou formulací, vysvětlením problémů až filosoficky - Andrejko jen zaskučí - "Ten lže a kradne. Za všetko může henten Kalůsek !" A má to doma. Všichni sklapnou. Jen někoho to namíchne. Např. mne.

J. Chaloupka 19.1.2017 10:49

Jen by mě zajímalo, jak to dělali naši předkové,

když trh byl v každé větší vesnici. O městech nemluvě.

J. Pospíšil 19.1.2017 19:31

Re: Jen by mě zajímalo, jak to dělali naši předkové,

Strašně jednoduše. Věci prodané na trhu musely být kolkované. Kolky kupoval trhovec v trafice. Občas to kontrolovali policajti.

F. Lesniak 19.1.2017 10:00

Tož nevím,

ale podporovat kdejakého šmejda, který se přes noc stal "farmářem" asi nebude to ořechové.

M. Šejna 19.1.2017 9:56

pseudo farmářské trhy

nový farmářský trh otevřeli v Čestlicích u Průhonic. Před Vánocemí jsem se tam vydal s manželkou nakoupit něco tradičně českého. A výsledek? Tři "farmářové" tam prodávali vína z Francie, zbytek farmářů tam prodával zemědělský šmejd, který bych nekoupil ani v laciném supermarketu. A tak jediné, co se tam dalo koupit, byly brambory od farmářky, která asi jediná pochopila, kdo a co má prodávat na FARMÁŘSKÉM trhu.

J. Chaloupka 19.1.2017 10:50

Asi je to tím, že dřívě tu byli sedláci a dnes

farmáři.

D. Polanský 19.1.2017 8:55

V Brně jsou také, vím, že tam

byl průšvih, že někteří nakupovali zeleninu v Globusu, a pak ji prodávali jako se své farmy. Ono totiž hodně prodávajících "farmářů" ani žádnou farmu nemá.

M. Hatlák 19.1.2017 8:29

Farmářké trhy skušenost

A speciálně ta na náměstí Jiřího z Poděbrad. Byli jsme tam celkem 2x. Poprvé jsme tak nějak jen nakoukli a NEkoupili drahou zmrzlinu vnučkám. V nedaleké cukrárně byla viditelně lepší a levnější.

Podruhé jsme měli v sobotu nějakou práci v Praze a když jsme se vraceli, tak jsme se stavili právě na těchhle trzích. Byl tam uzenář, u kterého jsme koupili "ne moc kořeněnou klobásu", nemáme příliš kořeněná jídla rádi (ta klobása byla tak kořeněná, že pálila v krku, v jícnu, v žaludku i na konečníku), a to jsme okusili každý dvě kolečka a zbytek jsme vyhodili. Uzené buřty (zvenku vypadali dobře, ale vevnitř to bylo takové moučné něco, co o mase jen slyšelo, a to něco bylo úplně sirové), ani pes o ně nejevil zájem a slaninu, tu jsme nakrájeli pod vejce a místo aby voněla, když jsme ji začali smažit, tak těžko nepopsatelným způsobem začala smrdět.

Kromě toho jsme trhem prošli, český "farmář" IND v turbanu nabízel něco v hrncích podobné husté červené a hnědé polívce vůně nevalné co pokud jsme viděl nikdo nekupoval, další farmář prodával prý vlastní med, který stejný v supermarketu byl o třetinu levnější. Říká se, že když otočíte skleničku medu tak má bublina pomalu stoupat nahoru, tam jela skoro stejně rychle jako ve vodě.

Tak že, zkušenost a nejen s těmito "farmáři", už nikdy více. Prostě raději to zavřete a zrušte, nebo tomu alespoň neříkejte farmářské ale třeba sobotní trhy.

A abych jenom nenadával. Jezdívali jsme na skutečně farmářské trhy do Úval. Nevím jestli tam ještě bývají, ale tam byli skuteční čeští malorolnici, kteří prodávali běžné české plodiny: brambory, květák, okurky, rajčata, papriky a když byl správný čas tak i zeleninu pasírovanou přes prasátko (tedy zabijačku), ale to bylo něco. Nádhera.

V. Peroutka 19.1.2017 13:52

Re: Farmářké trhy skušenost

Mnohem víc mi vadilo,že ta zelenina a ovoce za cenu mnohem vyšší a rozhodně nevypadala až tak dobře. Podstatné je,že tam tam býval velký počet nakupujícich a tak by to mělo být na zákazníkovi ,aby to posoudil.