20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Polévka s crcáním

Aneb pořádný boršč přijde k chuti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Yga 6.1.2017 12:27

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Jaký berle?! Neříkej, že je u vás ještě furt Mikuláš?

Z. Lika 6.1.2017 12:42

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Blážo, jsi nalomená? Co se stalo? To je ale pech...

E. Šusová 6.1.2017 12:57

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Proč berláš?

Dobrý do česnekačky taky je na dno talíře nastrouhat kupu tvrdého sýra :-). Mňam.

L. Blaza 6.1.2017 13:20

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Jé, já myslela, že to víte? Operovali mi meniskus, od včerejška jsem doma z ne-moc-nice :))

Š. Matyášová 6.1.2017 13:22

Re: Dnes bude u nás česnekačka

když ty jsi nám to neřekla :-D

Z. Lika 6.1.2017 13:22

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Tak se dobře hoj!

L. Blaza 6.1.2017 13:25

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Hoj! Hoj! :)

T. Zana 6.1.2017 14:44

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Prostě relaxuj :-)

E. Šusová 6.1.2017 13:25

Re: Dnes bude u nás česnekačka

á - tak ať se rychle zahojíš. Mohla by ti v tom pomoci i Arnica Montana - homeopatikum (vyzkoušeno u dvou kolegů :-) )

Z. Asteris 6.1.2017 16:19

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Tak držím palce, ať se noha dobře hojí!

Š. Matyášová 6.1.2017 13:22

Re: Dnes bude u nás česnekačka

nebo syreček..ježiši to je pak dobrota....

T. Zana 6.1.2017 16:43

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Teda Sharko, teď jsi mne dostala. Koumám, jakej vliv může mít syreček na bolavou nohu... až jsem teda vyrolovala trochu výš :DDD

Z. Lika 6.1.2017 17:50

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Taky se mi líbila představa arniky s tvarůžkama :-)

Z. Vave 6.1.2017 20:28

Re: Dnes bude u nás česnekačka

Ať se Ti dobře a rychle hojí, Blážo. :o)

O. Joklová 6.1.2017 12:17

výrazy ruk-cuk a crcání

mě naprosto fascinují

hm, boršč já ráááááád, móc ráááááááád... ty vaříš pro šest lidí? to by vám mohlo stačit pro pět lidí, ne? já bych si dojela :-DDDDD

O. Joklová 6.1.2017 12:40

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

jo a další polévka nepochybně s crcáním, je polský bigos - někdy v české variantě bigoš, taky se tu už kdysi dávněji diskutoval, s masem i v ošizené variantě jenom s klobásou... tuším, já už si toho moc nepamatuju

výtečně ho vaří moje kamarádka, která je napůl Polka (nevím jestli by to pro nás třeba nesepsala, hm...)

Z. Lika 6.1.2017 12:41

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

Jé tak se zkus kamarádky zeptat, to by bylo prima!

O. Joklová 6.1.2017 13:36

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

pokusím se - to je totiž taky úžasné jídlo a je to "pro pět mužů na deset dní", jak se říká :-))))))))

O. Joklová 6.1.2017 18:44

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

tak prý ano Liko, cituji -"ráda udělám bigosu reklamu"

takže očekávej článek (jen co to Monika najde někde na disku :-DDDDDD )

Z. Lika 6.1.2017 19:29

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

Bezva, Bedo.

M. Pajakerryková 6.1.2017 18:01

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

tak do bigosu se dává úplně vše, zelí, klobása, vepřové maso,prý prostě všechno - říká drahý

Z. Vave 6.1.2017 20:28

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

Recept na "falešný bigoš" jsem dávala já a je i ve Zvířetnické kuchařce - Mlsotníku. Je to rychlé a dobré jídlo. :o)

Z. Lika 6.1.2017 12:40

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

Vařila jsem z plné dávky - jen bez masa. Když už se s tím crcám, tak ať mám jídlo na tři dny :-) Takže asi nezbude. Ale jsem ráda, že se ti výrazy ruk-cuk a crcání líbí, tedy aspoň tak jsem si to vyložila :-)

O. Joklová 6.1.2017 13:35

Re: výrazy ruk-cuk a crcání

vyložila sis to zcela správně - moc se mi to líbí :-)))))))

Z. Matylda 6.1.2017 12:10

Já proti boršči nic nemám,

ale nemám teď náladu se s ním crcat :) Takže se na sporáku pomalu táhne vývar z kuřecích koster. Na ten mám chuť i náladu :)

Z. Lika 6.1.2017 12:42

Re: Já proti boršči nic nemám,

Ano, vařit se má s chutí a dobrou náladu. Když už, že ano.

R. Menšíková 6.1.2017 11:25

Tak milá Liko,

mne jsi inspirovala. Vše nakoupeno, hovězí pupek se vaří, na zbytek se vrhnu odpoledne; doufám, že večer bude překvápko (nikdy jsem boršč nevařila, jen jednou dávno v dětství ochutnala). Doma jsem raději ještě neprozradila, co se chystá, ale doufám, že se vyvede!

Z. Lika 6.1.2017 11:30

Re: Tak milá Liko,

To je bezva! Když se budeš držet těch několika detailů, povede se to na 100 %. Těším se, že dáš potom vědět, jak to dopadlo.

Z. Yga 6.1.2017 12:10

Re: Tak milá Liko,

Tys děvucha - geroj! (:o)))

A. Lex 6.1.2017 11:10

Šmánkote,

tak jak to všechno čtu, tady je dnes vyšší polévková....

Ghí! Už to vím, dočetla jsem se. Boršč nemusím od jakživa, ještě z dob propagace krajových jídel ze Sovětského svazu, právě kvůli jeho pracnosti, zaujala mne zeleninová verze u Ešusové, dá pomalu vařit a hurá na zahradu. V takových případech si na mobilu natahuji časovač, a potom jde vaření samo ;-).

Osobně jsem se ve vaření neshlédla. Vařím už od mládí, skoro každý den, je to automatická nutnost. Vařím svoje oblíbená (a hlavně rychlá, ale tím nemyslím minutky) jídla a věřím, že i chutná, protože můj muž si nikdy nestěžoval. Jenom jednou, když jsem to přepískla s nadšením pro "zdravé" jídlo, které jsem kdesi naštudovala. Dušená brokolice a jako příloha pohanka. Když dojedl, tak prohlásil, že doufá, že to bylo naposledy. Bylo. Ani mne to nezaujalo, chi, chi.