Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
FEJETON: „Technicky pokrokové“ koláčky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L. Severa 18.8.2016 14:03No jo, také jsem to u babičky prožíval, koláče o pouti - z plechů se vysypávaly na slaměné koberečky v síni. Makovým se říkalo trocílky, pomáhal jsem zdobit těsto trocílků zastřiháváním nůžkami. Pane autore, Váš dědeček zapomněl při načínání pecnů nad nimi udělat nožem tři křížky. |
K. Krejčů 18.8.2016 11:50Pane,to je daň za to, že si můžete ten koláč koupit kdykoliv si zamanete. Chcete-li domácí, pak si ho musíte sám upéct. S vykynutím na tom strávíte cca 3 hodiny. A to buďte rád, že u nás celkem snadno seženete mák. Na západ od nás bývá k dostání jenom v lékárně. Fakt! |
F. Houžňák 18.8.2016 21:35Němci ho mají i v normálním kšeftě, ale už namletý, smíchaný s cukrem a nemravně drahý. |
J. Pražák 18.8.2016 8:07Výrobci mají ještě hodně možností, jak výrobu zlevnit V Egyptě jsem v pouštní osadě viděl, jak měly kozy jako jediné krmivo kartonové krabice od nějakého zboží. A jak se o to přetahovaly... |
M. Šejna 18.8.2016 8:00ach jo, pane Husáku jen ignorant si bude myslet, že domácí a tovární pečivo bude úplně to samé. Domácí pečivo musíte sníst do 3 dnů, protože pak už je to o zdraví. Tovární pečivo vydrží déle právě díky těm různým stabilizátorům apod. |
V. Husák 18.8.2016 21:44Re: ach jo, pane Husáku Ach jo, pane Šejno, jen naprostý debil si může myslet, že si neuvědomuji existující rozdíl mezi domácím a průmyslovým pečivem a musíte mne pro své nadmuté ego urazit a nazvat ignorantem. Jak jsem se tak díval do různých diskusí ke článkům, tak vy jste světovým odborníkem na cokoli. Ale že jsem od vás ještě žádný článek nečetl, chytráku? |
J. Jurax 19.8.2016 0:34Re: ach jo, pane Husáku Domácí pečivo NEmusíte sníst do 3 dnů; jednak jde o to jaké a jednak záleží, jak jej skladujete. Babiččin chléb doma pečený jsme jedli týden a chutnal i ten poslední den. |
J. Brunner 18.8.2016 1:14Za takový"recept" by měli tvůrce házet do Vltavy. Bez koše, se svázanýma rukama. |
M. Šejna 18.8.2016 7:53pane Brunnere a co konkrétně Vám na tom receptu vadí? Která ingredience tam nemá co dělat? A nebo jinak: zkuste posat rozdíl mezi domácím a "továrním" receptem. Nejlépe tím, že rozepíšete, co paní domácí do do domácí buchty dala. A pěkně dopodrobna, jako na tom letáku. |
J. Jurax 19.8.2016 0:45Re: pane Brunnere No, v článku je to popsáno - pro Vás ku připomenutí hladká mouka, máslo, pískový cukr, vajíčka, mléko, droždí, sůl, namletý mák a tvaroh. Vzhledem k době, která je v článku popisována, tvaroh patrně neobsahoval modifikovaný škrob, alginan sodný ku zahuštění, fosforečnany vápenaté k regulaci kyselosti, nebyl přibarven karotenem a konzervován sorbanem sodným. A v máku nebyl modifikovaný škrob ... |
P. Princ 18.8.2016 8:47Re: Za takový"recept" Tvůrce toho receptu jen dodržuje zákon. Jako spotřebitel máte nárok na informaci. Zadejte do vyledávače "sdružení na ochranu spotřebitele" a uvidíte kolik právníků pečuje o Vaše dobro. |
J. Jurax 19.8.2016 0:48Re: Za takový"recept" No, ten podle zákona důkladný recepis je dobrým důvodem, proč takový koláč nekupovat, a to tak, že vůbec nikdy. |