24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Salát z fazolových lusků

Já už dlouho pokukovala po nějakém salátu z fazolových lusků, ale vždy jsem skončila u dvou verzí jídla z této suroviny. U konzervovaných lusků na kyselo se smetanou a nebo u mražených lusků na slanině s česnekem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 15.7.2016 10:23

zálivku si vychuťte podle sebe

ona se opravdu v těch luskách naředí a když si ji uděláte slabou,tak nebudou mít žádnou chuť...kdo máte raději kyselejší přidejte si víc citronu, kdo nechcete břitčí - ostřejší chuť, dejte místo dijonské-plnotučnou hořčici... i oliváč nahrazený slunečnicovým olejem není špatný... ne nedělám Babicu, jen jsou suroviny, které někdo nemusí...

a když budete přidávat ty teplé brambory, udělejte si zálivky více..... :-)

Z. Inka 15.7.2016 10:06

No zrovna

jsem si lámala hlávku, co budu zítra vařit, tak protože kamarádka má vynikající brambory, dáme si fazolky nakyselo

Š. Matyášová 15.7.2016 10:10

Re: No zrovna

on je Bimbo může? Tak moc je přávidím a dobrou chuť....

Z. Katka 15.7.2016 10:05

Fazuľky

Fazuľky milujem na každý spôsob, takže tento rýchly recept určite čoskoro vyskúšam. S tou hriankou a volským okom to vyzerá fantasticky :-)

Š. Matyášová 15.7.2016 10:12

Re: Fazuľky

fazuľové struky na kyslej smotane - a mám slin plnou ústu (přece nemůžu napsat hubu)

Z. Lika 15.7.2016 9:12

Fazolkám jsem přišla velice na chuť

Nejčastěji si je dělám narychlo podušené s česnekem, jako přílohu. A vzpomínáte někdo na konzervované celé lusky v nálevu, myslím z Číny? Někdy v 80. letech minulého tisíciletí tu byly k dostání a já je milovala k obědu. A taky jsem milovala pěstování fazolí - nadělaly taky ohromnou parádu, tedy ty popínavé - krásně ozelenily stěnu a těch květů! Čmeláci je milovali.

Bezva recept, Sharko. Tedy netušila jsem, že pohled na smažící se topinku ve mně vyvolá tak intenzivní chutě :-)

Š. Matyášová 15.7.2016 10:13

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

včera jsem měla topinky s lilkovým kaviárem, taky to byla obrovská dobrota....

Z. Lika 15.7.2016 10:15

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

No jo, lilek je další dobrota... tuhle jsem ho při pečení zapomněla propíchat, takže je s ním i zábava! Kočky ji tedy neocenily, rána jako z děla to byla. Ale jinak žádné škody, lilek se zachoval mravně, jen prostě prdnul :-)

Š. Matyášová 15.7.2016 11:30

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

jo to znám taky...naštěstí jen buchnul a neohodil celou troubu....

O. Joklová 15.7.2016 11:36

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

"topinky s lilkovým kaviárem" - božemůj, já četla LIKOVÝM kaviárem

ech, jdu si vypít to druhý kafe než něco napíšu

H. Williamson 15.7.2016 19:25

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

ne kazde jidlo s lilkem oblibuju, ale na lilkovem kaviaru tezce ujizdim. Mam tady kamarady Rumuny a ti tvrdi, ze uplne nejlip se to udela, kdyz se na pripravu nepouzije nic kovoveho. Jako treba mixer. Takze to patlaji drevenou palickou ve sklenene misce a ja to taky tak delam. Na topinku nebo trojuhelniky nasucho opecene pity anebo jen tak se spalickama zeleniny.

Z. Lika 15.7.2016 19:39

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

Šmrdlám to vidličkou, ale mám tu dost velký porcelánový hmoždíř, tak ho vyvedu do společnosti. Díky za tip, Hanko.

O. Bernsteinová 15.7.2016 20:42

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

Já mám na kjopolo, jak se říká "lilkovému kaviáru" v Bulhárii, odtamtud dřevěnou misku s tloukem, to prý je na pečený lilek klasika. Jinak je taky dobrá lilková kaše (z pečeného lilku) s kuličkami z mletého masa.

Z. Lika 15.7.2016 20:44

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

Á, tady větří další mlsotník! To by bylo bájo, jo jo.

Z. Lika 15.7.2016 20:45

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

VětříM! No hlavně aby mi to bylo něco platné... :-)

Š. Matyášová 16.7.2016 18:59

Re: Fazolkám jsem přišla velice na chuť

ano,nepřenese se taková divná kovová pachuť...taky to hňahňám dřevěným pasírovacím hříbkem (podobá se to hříbku na látání,jen to má dlouhou rukojeť jako kvedlačka....)

T. Zana 15.7.2016 9:01

Fazolky

Doma jsme je neděla

T. Zana 15.7.2016 9:08

Re: Fazolky

Pardon, uteklo mi to.

Fazolky jsme nedělali, jinde jsem se jim pečlivě vyhýbala.

Dneska už tak zásadně proti nim nejsem, ale není to něco, co bych vyhledávala.

Ale článek je to pěkný, dobré obrázky :-)

Z. Lika 15.7.2016 9:09

Re: Fazolky

Tak si můžeš udělat topinky s vajíčkem - ty jsou nafocené opravdu sugestivně.

Š. Matyášová 15.7.2016 7:51

a vypadla mi špetka soli a čerstvej mletej pepř

ach jo... ...omlouvám se....

Z. Dalmi 15.7.2016 8:39

Re: a vypadla mi špetka soli a čerstvej mletej pepř

To je jasný, to nevadí :-)

Z. Lika 15.7.2016 9:09

Re: a vypadla mi špetka soli a čerstvej mletej pepř

Tak jsem to tam doplnila, snad na správné místo. Ať je recept jako ze škatulky :-)

Š. Matyášová 15.7.2016 10:15

Re: a vypadla mi špetka soli a čerstvej mletej pepř

díky moc Liko

O. Bernsteinová 15.7.2016 7:49

Jéžiš,

to zní i vypadá úžasně. A protože můj přítul zelené fazolky miluje, určitě vyzkouším.

Z. Lika 15.7.2016 10:59

Re: Jéžiš,

Tak to je přítul docela výjimka, dle mé zkušenosti, a mohu jen blahopřát - není nutno vařit dvě jídla.

Š. Matyášová 15.7.2016 12:59

Re: Jéžiš,

tak ten kdo je nejí,bude mít jen tu topinku s vejcem :-D

O. Bernsteinová 15.7.2016 20:38

Re: Jéžiš,

No, jeho maminka byla napůl francouzka, naučila ho jíst zeleninu od malička.

Z. Dalmi 15.7.2016 7:09

Vzhledem k tomu,

že mám ráda všechnu zeleninu, tak tohle mi bude určitě chutnat. Děkuji, zkusím...

Š. Matyášová 15.7.2016 7:49

Re: Vzhledem k tomu,

jen tu zálivku si vychuť podle sebe, musí být silnější,ono se to v těch luskách tak nějak zjemní.....

Z. Xerxová 15.7.2016 6:48

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Tak fazole nemusím... ani lusky, ani plody. Jóóó takový čerstvý hrášek :o) to je jiná