25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

VíP: Aneb víkendový pokec(ník)

Dnešní vípák bude opět trochu kuchtící. Možná si vzpomenete na loňskou aukci...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Joklová 6.3.2016 12:40

Re: na hranici srozumitelnosti

proč???? prostě je to chvojí, co je na tom nesrozumitelnýho?? :-DDDDDD

Z. Lika 6.3.2016 9:18

Re: Nápověda ke kytce

Je příbuzná téhle velmi rozšířené kytky

http://1url.cz/5tMrG

Z. Rpuťová 6.3.2016 7:12

Jooo, kytkaaa?

V rozčilení nad knedlíky, jsem na kytku zapomněla :))))

Tipla bych sukulentík, nejspíš nějakou echeverii.

Z. Jajka 6.3.2016 10:00

Re: Jooo, kytkaaa?

Taky jsem si typovala nějaký sukulentík - taky echeverii, ale to květinářství mě zmátlo - pátrala jsem mezi řezanými kytkami...

Ale už ji mám, je to Kalanchoe daigremontiana, původ v Mexiku.

Z. Jajka 6.3.2016 10:08

Re: Jooo, kytkaaa?

ale ne, z Madagaskaru, jen se jí také říká Mexican hat plant nebo devil's backbone

Z. Lika 6.3.2016 10:21

Re: Jooo, kytkaaa?

Mexický klobouk?? Jo, možná kvůli těm ozdobám na okraji :-)

Z. Xerxová 6.3.2016 6:12

hezkou neděli

Hezkou neděli všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Mimíšek spinká, ale ta Trpajzlice ukecaná už má úplný den (už dlouho) :o) Night spinká, ten prý se vyrušit ze spaní nedá

L. Blaza 5.3.2016 21:09

Jůůů

knedle! To vyzkouším!

A připadá mi legrační, že říkáš ta knedle. U nás je to ten knedl. :)))))

L. Blaza 5.3.2016 21:12

Re: Jůůů

Jo a kytička by klidně mohla být petrklíč a klidně taky nějaký druh pelargonie. :)

Z. Lika 6.3.2016 8:17

Re: Jůůů

U nás se říkalo ta knedla. A nejen té k jídlu, ale třeba i mně: Sedíš tu jako knedla.

Z. Lika 6.3.2016 8:18

Re: Jůůů

Vlastně přesněji: Sedíš tu JAK knedla.

Z. Nítkovská 6.3.2016 9:05

Re: Jůůů

moravské kořeny? "V našem koncu" se o pojmenování přílohy dělí "ta knedla" nebo "šiška"...

Pokud si srabácky šišku nekoupím, vařím podobnou, jen si ulehčuju práci tlačenkovým sáčkem.

Z. Lika 6.3.2016 9:12

Re: Jůůů

Ano, moravské kořeny :-) Ta knedla, ty knedle :-) Tlačenkové sáčky mám,zkoušela jsem i do ubrousku, ale to je pro mě mnohem pracnější - holt zvyk.

O. Joklová 6.3.2016 12:35

Re: Jůůů

ano ano, ta knedla je úplně jasně moravská - tou tvrdou koncovkou... šak tam je aji třeba ulica, žejo

hele, do ubrousku????????????????????????????????

Z. Lika 6.3.2016 14:53

Re: Jůůů

Jasan, Bedo, knedlík se dá zabalit do plátěné utěrky, na konci zavázat (jako tlačenku) a tak se vaří.

T. Zana 6.3.2016 16:36

Re: Jůůů

Po pražsku ten knééédl :-)

O. Joklová 6.3.2016 17:20

Re: Jůůů

jo do plátěné utěrky? tak ale nepiš ubrousku, já si tady lámu hlavu... no, radši nic :-DDDDDD

Z. Lika 6.3.2016 17:29

Re: Jůůů

Když ubrousky jsou taky látkové :-)

O. Joklová 6.3.2016 21:23

Re: Jůůů

ale jo, jen ta představa knedlíku vhozeného do vody v papírovém ubrousku mě rozesmála - tak jsem si dovolila dloubnouti... ;-)

A. Lex 5.3.2016 20:10

Čundřík na Ajvinčiny narozeniny

se vydařil. Nakonec byla i modrá obloha a v Pustém žlebu ani moc nefučelo. Ponorná říčka Punkva má plno vody (ach to je krása), hučela a šuměla a jiskřila v peřejích. Myslím, že Ajvi byla se svým narozeninovým dárkem spokojená! Alespoň naše člověčí část výpravy stále ochala a áchala nad krásou předjaří. Tady je odkaz na fotky na Rajčeti:

http://dig.rajce.idnes.cz/Ajvi_ma_tri_roky

T. Zana 5.3.2016 21:47

Re: Čundřík na Ajvinčiny narozeniny

Moc hezký výlet! A s náznakem jara :-)

O. Joklová 5.3.2016 19:57

doufám že zítra

se dočkáme fotek budoucího strakatého přírůstku u Matyldových :-)))))

(dnes už ji nechci prudit)

Z. Matylda 5.3.2016 21:38

Re: doufám že zítra

No že jsi to ty, Bedo: http://malcka.rajce.idnes.cz/2016_u_stenat

Z. Xerxová 6.3.2016 6:18

Re: doufám že zítra

tak ať vše na Velikonoce klapne :) Mimíši jsou krásní

Z. Lika 6.3.2016 8:19

Re: doufám že zítra

Tak jsem se nad fotkami rozněžnila už včera večer, měla jsem to místo večerníčku. Karamelka - to zní přímo jako španělské jméno.

T. Zana 6.3.2016 10:25

Re: doufám že zítra

Jsou kouzelní!

D. Ruščáková 5.3.2016 19:57

Liko, jak jsem neknedlíková,

tak tohle vypadá báječně - vyzkouším, až zase dorazí nájezdníci, oni si knedlíky rádi dají a já se přidám:)) A máš to bezvadně nafocené, takže míra dezinterpretace napsaného se rapidně snížila:))

Ta kytka, to netuším co je, ale já v tomhle oboru nijak nevynikám, takže mě to netrápí. Spíš ti přeju, že máš za oknem takovou nádheru!

Já si minulý týden koupila kvetoucí minirůžičky, žluto-červené, přesadila je do většího květináče a doufám, že se jim bude za oknem dařit:))

T. Zana 5.3.2016 18:53

Zážitek kulturní, po všem tom jídle :-))

Byli jsme se podívat do Muzea Karla Zemana. Když ho před časem otevřeli, tak jsem na to koukala poměrně nedůvěřivě, přišlo mi, že to bude takový magnet na turisty (je umístěné prakticky pod Karlovým mostem).

No ale pak se to nějak sešlo a vypravili jsme se tam a byla jsem nadšená. Je tam toho spousta, mraky ukázek z filmů, předvádějí tam ty hlavní trikové postupy (můžete si to zkusit), ukazují kostýmy,... Může se tam fotit!!!

Zeman je pro mne srdeční záležitost. Jako malá jsem s našimi často chodila do Technického muzea a tam vždycky, ale fakt vždycky, promítali Cestu do pravěku. No a pak ty Verneovky...

H. Williamson 5.3.2016 18:26

Tyhle knedliky bych mohla zkusit

Mam jeste v mrazaku neco hrube mouky, co mi ve velkem mnozstvi (spolu s polohrubou) privezl synovec. Ja jsem dlouha americka leta prezila bez knedliku, protoze bez spravne mouky to bylo komplikovane. Ale rada varim jidla, kde ceska duse by vyzadovala knedlik. Ale Americani knedliku neznali nevi, o co prichazi a tak si stejne pochutnaji. V posledni dobe jsem zacala delat karlovarsky knedlik, ktery vyzaduje tak malo mouky, ze tam muzu dat I tu hladkou. A zlehci se vyslehanymi bilky. Akorat, ze se musi varit v ubrousku, ale to zas neni takova otrava. Ovsem Liky knedlik je velmi podony. A mam radejc houskove knedliky.

Z. Lika 5.3.2016 18:45

Re: Tyhle knedliky bych mohla zkusit

Hanko, velmi dobrá varianta jsou knedlíky bez mouky:

Celozrnné knedlíky

Ingredience: 6 celozrnných rohlíků, 2 vejce, zelenou petrželku, muškátový ořech, 50 ml plnotučného mléka, 12 g rezistentního škrobu (dá se vzít normální škrob), sůl

Postup: Nakrájíme rohlíky, které zalijeme mlékem. Dále přidáme škrob, žloutky, nakrájenou petrželku, sůl, nastrouhaný oříšek a sníh z bílků. Vše smícháme a vytvoříme koule. Knedlíky vaříme v páře okolo deseti minut.

(převzato z pořadu Jste to, co jíte, a ty knedlí(č)ky jsou famózní. Ale pozor, opravdu se musejí vařit na pařáku, ne ve vodě!)