Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
VíP: Aneb víkendový pokec(ník)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H. Williamson 7.3.2016 0:08Re: Kulturně kulinární poznámka : Jo, ten film bych rada shledla. |
Z. Hanča 6.3.2016 21:56Re: pokus o jarní fotky No to jsem ale ..... Myslím mandloně a napíšu magnólie (hodil by se smajlík, co si ťuká na čelo). Stejně musí být v Botanické zvlášť příhodné klima, když kvetou tak brzičko! |
O. Joklová 6.3.2016 21:23Re: Jůůů ale jo, jen ta představa knedlíku vhozeného do vody v papírovém ubrousku mě rozesmála - tak jsem si dovolila dloubnouti... ;-) |
Z. Lika 6.3.2016 20:33Re: pokus o jarní fotky Jestlipak z ní sklízejí mandle :-) |
T. Zana 6.3.2016 20:23Re: S jarem jsme na tom Vždycky jsem měla dojem, že předjaří je strašně depresivní doba. Čekání, čekání... a furt nic. Ale poslední dobou ho nějak beru na milost a hledám si ty první sněženky a rozkvetlá křoví (pod Vlachovkou už kvete třešeň, myslím, že je to jedna z nejranějších v Praze) |
T. Zana 6.3.2016 19:51Re: pokus o jarní fotky Mandloň :-) |
Z. Hanča 6.3.2016 17:44Re: pokus o jarní fotky Taky jen podle nápovědy bych tipovala magnólii, i když si myslím, že to snad ještě není možný. :-) |
Z. Lika 6.3.2016 17:29Re: Jůůů Když ubrousky jsou taky látkové :-) |
O. Joklová 6.3.2016 17:20Re: Jůůů jo do plátěné utěrky? tak ale nepiš ubrousku, já si tady lámu hlavu... no, radši nic :-DDDDDD |
Z. Lika 6.3.2016 16:42Re: S jarem jsme na tom To je správný březen, s kalužemi a doma za kamny :-) |
T. Zana 6.3.2016 16:36Re: Jůůů Po pražsku ten knééédl :-) |
T. Zana 6.3.2016 16:35Re: pokus o jarní fotky U nás se to fakt neroztrhlo. Ono někdy stačí kousek a mraky vypadají docela jinak. A není :-) Večer dám odpověď :-) |
T. Zana 6.3.2016 16:33Re: OT: RIP Pat Conroy Taky tak. R.I.P. O Pánu přílivu teoreticky vím, ale nějak jsem se k tomu nedostala... |
Z. Matylda 6.3.2016 16:24S jarem jsme na tom taky zatím neslavně: http://malcka.rajce.idnes.cz/2016_03 |
Z. Lika 6.3.2016 16:03Re: klasické knedlíky s droždím Díky, Xerxová, za recept. Budu fakt muset zkusit i ty kynuté, to by bylo, abych kynuté těsto nepokořila! |
Z. Lika 6.3.2016 16:01Re: OT: RIP Pat Conroy Nečetla jsem, doženu. Tolik knih, tak málo času. Takže dávám přednost doporučení, děkuji. Hned se na pana Conroye podívám. Ať odpočívá v pokoji. |
Z. Xerxová 6.3.2016 16:01klasické knedlíky s droždím půl kila hrubé mouky, dvě špetky soli, jedno vajíčko, asi čtvrtlitru vody, dva rohlíky nakrájené na kostičky a čtvrtka kostičky droždí. Na osolenou mouku nadrobím droždí, zaleju vodou s vajíčkem, vařečkou to párkrát prohrábnu a vmíchám rohlíkové kostičky. Pokud mi to připadá řídké - přidám rohlík či mouku, pokud tuhé, přileju vodu. Nechám chvíli odpočinout (klidně jen půlhoďku) a vařím. Pokud z tohoto množství udělám tři menší knedlíky - pak 20 minut, pokud dva macaté, tak 25 minut. Dělám je podle oka - tohle je zhruba recept, který má nějaká ta čísílka pro začátečníky :o) Kdo rád nadýchané - přidá maličko droždí a nechá těsto řidší, kdo rád tužší, udělá těsto tužší |
Z. Matylda 6.3.2016 15:59Re: Matyldo, díky Říkala bych, že čeho je moc, toho je příliš :) |
Z. Lika 6.3.2016 15:59Re: Kulturně kulinární poznámka : Tak na Helen Mirren jsem se chtěla dívat, propásla jsem ji. Hezká je ta změť tvůrců a témat, no hlavně že se nakonec nepobili :-) A díky za pochvalu :-) |
H. Williamson 6.3.2016 15:21OT: RIP Pat Conroy V patek zemrel vynikajici spisovatel a vypravec, dlouholety obcan Jizni Karoliny, milovnik a znalec toho magickeho pobrezi nazyvaneho Lowcountry, clovek, ktery z hlouby sve nekdy zranene a nemocne duse umel nahlednout do jinych dusi - Pat Conroy. V Cesku jsou prelozeny dve jeho knihy - Pan prilivu a Hudba u plaze. Pan prilivu byl tez zpracovan jako film. Ti z vas, kteri obcas oceni postrehy o Jihu od Maricky a ode mne, by si mne meli precist zejmena Pana prilivu. |
Z. Hanča 6.3.2016 15:12Kulturně kulinární poznámka : V pátek jsem shlédla Lásku na kari, takový typický mezinárodní film - v hlavní roli Angličanka a Indové, natočil Švéd, odehrává se převážně na francouzském venkově. Ale proto to nepíšu, je to film o jídle, kuchařích, restauracích a scény, ve kterých se nakupují suroviny na venkovském trhu nebo kdy se připravuje jídlo, plné barev, jsou úžasné! Člověk skoro cítí i všechny ty skvělé vůně. Jinak je to příběh jako z červené knihovny, kterému by se dalo vytknout spousta věcí, ale jako relax dobrý a Helen Mirren, takto protivná majitelka restaurace, hraje (jako obvykle) výborně. Tak to jenom, že je dnes Vípák o jídle. :-))) Tvoje knedle a svíčková, Liko, vypadají taky na na michelinskou hvězdu! |
Z. Lika 6.3.2016 14:53Re: Jůůů Jasan, Bedo, knedlík se dá zabalit do plátěné utěrky, na konci zavázat (jako tlačenku) a tak se vaří. |
O. Joklová 6.3.2016 14:02Matyldo, díky za včerejší fotky Karamelky - nedočkavě jsem okomentovala už na rajčeti kam jsem se propracovala dříve než sem hele, co bys říkala něčemu takovému????? https://www.facebook.com/Aktualizovano/videos/762266060576523/ |
O. Joklová 6.3.2016 12:40Re: na hranici srozumitelnosti proč???? prostě je to chvojí, co je na tom nesrozumitelnýho?? :-DDDDDD |
O. Joklová 6.3.2016 12:35Re: Jůůů ano ano, ta knedla je úplně jasně moravská - tou tvrdou koncovkou... šak tam je aji třeba ulica, žejo hele, do ubrousku???????????????????????????????? |
Z. Lika 6.3.2016 11:14Re: pokus o jarní fotky Vzhledem k nápovědě usuzuji na měruňku :-) Zano, vždyť včera slůnilo? I když vy jste tak vysoko, že jste se možná ocitli v mraku... |
T. Zana 6.3.2016 10:55pokus o jarní fotky Včera jsme nakoukli do botanické, co je nového. Spěchali jsme a bylo mizerné světlo, takže fotky nejsou nic moc, ale stejně se na ty jarní kvítky ráda koukám. A je tam jedna hádanka, inspirovaná Likou - schválně jestli poznáte, co tam taky kvete (nápověda - moravské sestry by to mohly znát :-) http://1234zana.rajce.idnes.cz/Botanicka_brezen_2016 |
Z. Lika 6.3.2016 10:27Re: Nápověda ke kytce To už bylo na hranici srozumitelnosti. Prostě ano, je to druh kalanchoe. |
T. Zana 6.3.2016 10:25Re: doufám že zítra Jsou kouzelní! |
Z. Lika 6.3.2016 10:25Re: Nj, tohle taky nejsou knedlíky, Já když čtu "blbouni", slyším "plpouni", takové následky má páně Přidalův překlad Pana Kaplana :-) |