Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Jenny 3.7.2015 20:08Díky za dobrý,levný a jednoduchý recept. Máme rádi jednoduchá jídla a za mého dětství bývala naprosto běžná. Jen si na vše vzpomenout :). |
H. Williamson 3.7.2015 18:48A jeste neco Kdyby pani Hedvika mela podobne starsi zajimave recepty a chtela je sdilet, tak to by bylo fajn. Posledni dobou tihnu k tem starym ceskym receptum (nekterym). Magdalenu Rettigovou mam na nocnim stolku. |
Z. Vave 3.7.2015 16:58Mletý mák smíchaný s cukrem mám moc ráda. Doma jsme ho nikdy neměli, ale u babičky ano. Nebo na táborech. :o) Tohle jídlo vypadá zajímavě, paní Hedviko. Můžu ho zkusit někdy udělat vnoučatům a já si dám s nimi. Manžel tvrdí, že mu mák leze do zubů, jsem zvědavá, na co se bude vymlouvat, když bude mletý. :o) Přeju všem pěkné odpoledne .... ve stínu, u vody, ááách! <3 |
Z. Jenny 3.7.2015 20:05Re: Mletý mák smíchaný s cukrem Mletý mak se na zuby lépe lepí, přednosta bude bude nadšen. :-))) |
H. Williamson 3.7.2015 15:55Ted budu trochu za kacire ..., tak se nezlobte. Ale napadlo mne, ze tohle by bylo dobre i slane. Stejny postup, akorat bez cukru a na tu krupici vylozit nejake cerstve bylinky. A pak zalivku z rozpusteneho masla a olivoveho oleje, trochy cesneku a dalsich cerstvych bylinek, trocha parmezanu nebo tvrdeho koziho syra. Holt si nemozu pomoct, vidim recept a hned mi hlavou probihaji variance. Pravda, ne vzdy uspesne... |
Z. Lika 3.7.2015 15:59Re: Ted budu trochu za kacire Hanko, to určitě vyzkoušej! Mám ráda, když recepty žijí :-) A suroviny, o kterých se zmiňuješ, jsou samá kvalita a chuť, žádné náhražky, takže to vypadá moc dobře! |
Z. Jajka 3.7.2015 20:59Re: Ted budu trochu za kacire Teda vy mi děláte chutě... já se momentálně živím instantními polévkami, i když přiznávám, že je tu a tam prokládám italskou zmrzlinou... |
Z. Lika 3.7.2015 21:47Re: Ted budu trochu za kacire Jé ahoooj! Tak zmrzlina, panečku. Třeba mají i makovou :-) Doufám, že se máš krásně a moře je přívětivé. |
Z. Jajka 3.7.2015 22:45Re: Ted budu trochu za kacire Ano ano, moře je přívětivé. Vzduch 27, voda 24, ovšem dole 16-17.... Láme se to v nějakých 16ti metrech - termoklima |
Z. Svobodová 5.7.2015 14:57Re: Ted budu trochu za kacire HANI, TOVOJE SLANÁ VARIACE VYPADÁ TAK JEDLE, ŽE ZÍTRA JI VYZKOUŠÍM.PŘED CHVÍLÍ ODJELA NAŠE PETRUŠKA,TAKŽE BUDU MÍT VÍCE ČASU NA EXPERIMENTY. zNÁM ALE PODOBNÝ ZÁVINS S TVAROHOVOU NÁPLNÍ. UDĚLÁ SE OBYČEJNÉ NUDLOVÉ TĚSTO,ZMĚKKÝ TVAROH SE VYŠOEHÁ S TROŠKOU CUKRU ,PŘIDAJÍ SE DO NĚJ NAMOČENÉ ROZINKY( MÁČELY SE V TROŠCE RUMU) A ŠPETKA STROUHANÉ CITRONOVÉ KŮRY. NÁPLŇ SE ROZETŘE NA VYVÁLENÉ TĚSTO, VŠE SE ZATOČÍ DO SVINSTVA A STEJNĚ SE TO UVAŘÍ V UBROUÁSKU, KTERÝ SE DŘÍVE NATŘEL TROŠKOU TUKU. TÉŽ SE TENTO ZÁVIN KRÁJÍ NA KOLEČKA .KTERÁ SE U NÁS SYPALA NASUCHO OPRAŘŽENOU STROUHANKOU SMÍCHANOU S TROŠKOU MOUČKOVÉHO CUKRU. POVRCH BAŠTY SE J VYVÁLENÉ EŠTĚ POLÉVAL ROZPUŠTĚNÝM MÁSLEM. TVAROHOVÁ VARIANTA SE LIŠÍ JEN TÍM, ŽE TĚSTO SE PŘED NAPLNĚNÍM NIČÍM NEKROPÍ.BOHUŽEL UŽ TOHLE JÍDLO SKORO NEDĚLÁM, JELIKOŽ SLADIDLO MI V TVAROHU FAKT ŽÁDNÉ NECHUTNÁ A NA POVRCH SYPAT NESLAZENOU STROUHANKU MU NĚJAK NEJDEŠ. JIŘÍ I DCERY TVAROHOVÝ ZÁVIN V UBROUSKU VAŘENÝ MILOVALY VŽDY. |
Z. Jitur 3.7.2015 15:32Užijte si ho! Všem Zvířetníčkům krásný prodloužený víkend :O))) |
O. Joklová 3.7.2015 14:35fór na víkend já už se tomu směju dva dny - ten výraz stojí za to!!!!! https://www.facebook.com/STOPCRUSH.ORG/videos/1177257738966448/ |
Z. Lika 3.7.2015 14:19Autorka děkuje za vlídné přijetí a je ráda, že recept zaujal :-) |
H. Williamson 3.7.2015 14:37Re: Autorka děkuje :) Jo, a byla u toho vyborna fotodokumentace - jenom z textu mi nebylo jasne, jak by mel vysledny produkt vypadat. |
Z. Dalmi 3.7.2015 12:42Mám ráda bezmasá jídla a tohle by mi moc chutnalo. Udělám. Jen si musím koupit sádlo, to se u nás nevyskytuje. Proč se to váže do toho uzlu? Má to nějaké jiné vysvětlení než to, aby se to nerozmotalo? |
Z. Lika 3.7.2015 12:50Re: Mám ráda Správně, Dalmi, bez zasukování by se to rozmotalo (není to slepené třeba rozšlehaným vejcem, nic takového). Sádlo se dá případně nahradit máslem (nikoli margarínem, prosím, ani olejem), ale má to pak jinou chuť. Se sádlem je to prý lepší :-) |
Z. Dalmi 3.7.2015 13:23Re: Mám ráda Myslela jsem na máslo, ale včera jsem měla tatarák s topinkami, smaženými na sádle. Takže od včerejška má můj nákupní seznam o položku víc - sádlo. Já ho nepoužívám, buď máslo nebo kvalitní olej. Nic jiného doma nemám. Doplním :-) |
Z. Jitur 3.7.2015 13:44Re: Mám ráda - a šla by varianta s máslem a sypané tvarohem? |
Z. Lika 3.7.2015 14:19Re: Mám ráda Fantazii se meze nekladou. Bude to však mnohem těžší jídlo, díky tvarohu. V původním receptu není stopa po laktóze nebo kaseinu. |
A. Lex 3.7.2015 10:16Díky za chutný starý recept. Protože miluju mák, tak suky udělám! Na starých receptech obdivuji jednoduchost (surovin bylo poskrovnu), málo nádobí (nebyly myčky) a vařilo se z krajových zdrojů (jablka necestovala až Nového Zélandu). Ještě jednou díky. |
T. Zana 3.7.2015 9:15bezmasá jídla našich babiček - různé vaření ze zbytků, bramborové placky, polévky jako hlavní jídlo, všechno to mám moc ráda. Ale tohle neznám, díky za inspiraci! |
Z. Jitur 3.7.2015 8:54jídlo dříve připojuji se ke Xerxové - taky si vzpomínám, že se vařily hojně omáčky, i když nutnou součástí nemuselo být zrovna maso, nebo bývalo použito mleté - třeba do rajské, dělaly se hodně plněné papriky; koprovka; máma často dělávala bramboráky; žemlovku; pekla buchty; s masem to byli španělské ptáčky, nebo hovězí na česneku... řekla bych, že se i dnes hodně držím jídel z dětství... teď mne tak napadlo, že takové bramborové placky, jako od babičky, prostě neumím... nebo domácí fleky... |
Z. Lika 3.7.2015 12:29Re: jídlo dříve Jitur, domácí těstoviny jsou jiná liga. Kupované jsou totiž většinou hladké a usušené. A v tom je ohromný rozdíl. |
H. Williamson 3.7.2015 8:53Mam rada stare recepty A tenhle vypada vskutku zajimave. Zaujalo mne, jak se to v podstate nudlove testo roluje jak strudl. Prednosta kupodivu jidla tohoto typu rad. Ma rad nudle s makem, ovocne knedliky s makem a tak. |
Z. Lika 3.7.2015 10:01Re: Mam rada stare recepty Taky jsem si myslela, že se to nemůže moc lišit od nudlí s mákem. Ale je to opravdu jinačí - má to pestřejší strukturu díky té zarolované krupici a vařením větší hmoty než prosté nudle, takže nahoře je to hodně měkké a uvnitř akorát. Prostě zajímavější:-) Nudle s mákem mám ráda, ale tohle je o třídu výš :-) |
Z. Jitur 3.7.2015 8:49díky za nový recept přečetla jsem, vůbec neznám a určitě vyzkouším, protože jak píše Inka - šišky s mákem, nebo bramborové švestkové knedlíky s mákem mám ráda (na tábory jsem nejezdila, tak k nim nemám negativní vztah :O), takže si určitě pochutnám... |
Z. Inka 3.7.2015 7:16Tak tohle jsem v životě nejedla ale třeba šišky s mákem nebo se strouhankou, to byl hit našich výprav a táborů. Když jsem vařila šišky pro 70 lidí, tak jsem je nenáviděla. Šišky i ty děti |
Š. Matyášová 3.7.2015 8:16Re: Tak tohle jsem v životě nejedla děláš skvělý nudle domácí,tohle zvládneš taky.... |
Z. Lika 3.7.2015 12:21Re: Tak tohle jsem v životě nejedla Inko, jak já ti rozumím. Jednou jsem na lodi smažila palačinky pro 11 lidí - to znamenalo přes padesát palačinek. V podpalubí a ve vedru, za plavby. Jak vaření na lodi miluju a pro ty lidi to ráda udělám, tak tam jsem si myslela něco o chobotu a tom, jak jsem si do něj nadělala :-) |
Š. Matyášová 3.7.2015 6:28díky za recept a osvěžení paměti... tohle dělávala kámoška ze Znojma...vždycky na nás byla napružená,že nechceme škvarečky,masíčko..ale tohle...jen tomu neříkala SUKY-uzle, ale jinak..já si vzpomenu !! :-D hned opisuju a na dovče uvařím.... |