Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Tématicky věnovaný CH3-CH2-OH
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Zdena-B-P 8.8.2014 23:01Re: Chutný aperitiv Má to z mého pohledu 2 zádrhele. 1) ty 4 měsíce čekací doby do konzumu a 2) ta nóbl lahev. Když mě chytne BUDEL (budovatelský elán), tak jdou všechny lahve z domu. Nóbl - nenóbl. :D Ale ingredience napovídají, že to může být pitelný. |
Z. Nelina 8.8.2014 22:54Chutný aperitiv pokud bude ještě někdo číst. 2 lahve dobré vodky, 3 - 4 citrony na plátky, slušný kousek zázvoru nastrouhat, jak kdo rád sladké nějakou lžíci medu. V uzavřené láhvi nechat 3 měsíce louhovat, občas promíchat. Poté přecedit přes plátno do nóbl láhve a ještě měsíc nechat před popíjením. Fakt dobré. |
H. Williamson 8.8.2014 21:46Stalinuv hnev Stalinuv hnev: dvojka cervenyho s panakem vodky. Ta vodka to cerveny nejak uhladila. Nadherne se to pilo, ovsem ty nasledky... a stacilo malo. Po jiste zkusenosti jeden muj znamy to prejmenoval na pláč mrtve milenky. |
Z. Zdena-B-P 8.8.2014 19:12Cheche Taky mi v dětském pokoji na skříni bublalo "domácnostní víno". Jeden čas i šáňo z chlebových kůrek. Neznám recept, ale vím, že před kvasným procesem jsme jedli krajíce bez vrchních kůrek, které se sušily na víno. A pak probublávaly v demižónech opatřených kvasnými rourkami. Stáčelo se to do lahví ještě před koncem kvasného procesu. Lahve tatínek mocně zašpuntoval a dal naležato na police do sklepa, kde dokvášely. Jednu várku nějak uspěchal, nebo co, a pak stačil i lehký krok kolem a konala se špuntonáda doplněná vínotryskem. Nezapomenutelná psina. :-D |
A. Lex 8.8.2014 18:48Dočetla jsem diskusi a tak vám nevím, zda todle není společnost skrytých alkoholiků :-))). |
A. Bytová 8.8.2014 18:44Re: Ako píše Kipling Éch Liko, velmi velmi vypovídající. :))) |
A. Bytová 8.8.2014 18:40Re: Jsem Chich, prej se po ní taky dobře usíná. |
Z. Jenny 8.8.2014 18:39Re: Jsem Přidám jednu pijáckou historku. Na Pradědu na tzv.Ovčárně , mívali vojáci zimní cvičení, dost drsné a náročné to bývalo, tchán se zúčastnil. Lampasy chlastali celý den a tak na ukončení se vydrcal jeden za kecpult a něco vojáčkům opilecky blábolil, nerozuměli ničemu ale pak se vyslovil pregnantně. Cituji " A nakonec , soouuzi, nakonec Japonec a spadl pod pult. K tomu saké se to docela hodí. :)) |
Z. Jenny 8.8.2014 18:32Jsem příznivcem experimentů, takže Jarce děkuji. Ovšem vzhledem k současné již míře zblbnutí, přenechám těm co chtějí zkusit toto vománkové pití. Také mne zaijala v lidovkách ta mochomůrka červená, přímo od pana profesora, taky zajímavé. ( včera) |
Z. Jjana 8.8.2014 18:32Re: Ako píše Kipling Aha, tak proto tu není recept na tequilu! :-) |
Z. Jenny 8.8.2014 18:28Re: HMOTNOST DROŽDÍ ZA 40 HALÍŘŮ PRO LIKU Jo, konečně můžeme péct recepty s větou, vraz do toho droždí za 40. Hurááá ! |
Z. Jjana 8.8.2014 18:28Re: Ako píše Kipling No jo, Liko, nemá to agave jedna jednoduché. Ale narozdíl od té modelky zanechává i potomstvo... :) |
A. Lex 8.8.2014 18:27Jarko, tak ten recept na saké mám také z konce 80-tých let pěkně zapsaný ve svém receptáři :-). Asi to tenkrát letělo. |
Z. Jjana 8.8.2014 18:26Re: Otéčko Já na tom dělám... :) ale díky za připomenutí. |
T. Zana 8.8.2014 17:26Re: Matně vzpomínám, znám i výslovnost rýžové činžáno... to nejspíš vzniklo po požití :DD |
Z. Jarka_F. 8.8.2014 17:20Re: Ako píše Kipling JJ, to je zajímavé - to asi mám na zahradě spoustu agáví, které to dotáhly k naprosté dokonalosti: díky psím ledvinám zhynou nikoliv po vykvetení, ani před vykvetením, anébrž ještě než vylezou ze země! |
Z. Lika 8.8.2014 15:44Re: Matně vzpomínám, Jak píšete činzáno... okamžitě mě napadlo, že by příťukek "čin čin" mohl odsud. Po porci činzána rýžového, kdy už jazyk není schopen delších výkonů :-) |
Z. Lika 8.8.2014 15:40Re: Ako píše Kipling Jo a zaujal mě ten osud modelky: vykvést, nechat se nafotit a zhynout :-) |
Z. Lika 8.8.2014 15:37Re: Ako píše Kipling Chudák agáve :-))) I když... třeba si ještě užila. A hlavně že nesvítila! |
Z. Lika 8.8.2014 15:14Re: HMOTNOST DROŽDÍ ZA 40 HALÍŘŮ PRO LIKU DĚKUJI VÍTĚZCE! :-) TEĎ UŽ SI TO SNAD BUDU PAMATOVAT. |
Z. Lika 8.8.2014 15:11Re: Patřím k těm V kefíru trocha alkoholu je :-) |
Z. Štětinka 8.8.2014 15:01Re: HMOTNOST DROŽDÍ ZA 40 HALÍŘŮ PRO LIKU TYJOFKA! ÚPLNĚ SE MI VRÁTILA VZPOMÍNKA, JAK MĚ MAMKA POSLALA PRO DROŽDÍ ZA KORUNU. TAK JDU S IGELITKOU A KORUNOU "ZA HALDU", JAK SE TENKRÁT NEJBLIŽŠÍMU OBCHODU ŘÍKALO A U PULTU SI ŽÁDÁM ODKROJENÍ PATŘIČNÉHO MNOŽSTVÍ A ZABALENÍ DO PAPÍRU! V DOBĚ DNEŠNÍCH BALENÝCH DROŽDÍ PO 42G, PŘÍPADNĚ SUŠENÝCH KVASNIC JE TO TAK DÁÁÁÁÁVNÁ VZPOMÍNKA! |
A. Bytová 8.8.2014 14:29Re: hezký den Matyldo, pozor na skrytou reklamu. o:) |
Z. Svobodová 8.8.2014 13:18Re: Můžeme to spojit s hádankou: LIKO, KOUKNI NÍŽ, TAM TO PÍŠU |
Z. Svobodová 8.8.2014 13:16HMOTNOST DROŽDÍ ZA 40 HALÍŘŮ PRO LIKU LIKO, HMOTNOST DROŽDÍ ZA TEHDEJŠÍCH 40 HALÉŘŮ SE ROVNÁ PŘESNĚ 40 GRAMŮM. 100 G VÁŽENÉHO DROŽSDÍ STÁVALO PŘESNĚ 1 KČS. |
Z. Jjana 8.8.2014 13:05Re: Ako píše Kipling Verenko, to mi připomíná jednoho pana učitele, s kterým jsem se setkala, a on barvitě líčil výrobu tresťového likéru - on studoval chemii. Bylo to v podstatě velmi podobné: vezmi denaturovaný líh, oddenaturuj, přidej tam tresť, jakou zrovna máš, vodu dolívat netřeba. Tou dobou v botanické zahradě se chystala veliká událost - měla kvést agáve, vykvést, nechat se nafotit a zhynout. Jenže ti chemičtí experimentátoři mezitím filtrovali likér skrz ledviny a tekutinu odevzdávali pod tu agave. Druhého dne zuřili zahradníci, že to má agave nějaké pomotané - napřed přece musí vykvést, a pak teprve zhynout. |
Z. Matylda 8.8.2014 12:51Re: hezký den Tak doufám, že jste nevyslopali všechno a mysleli jste na mě- teda na aukci! |
Z. Yga 8.8.2014 12:46Re: Patřím k těm No počkej, chceš říct že houbový kefír patří mezi alkoholické nápoje? |
Z. Yga 8.8.2014 12:41Otéčko Znovu upozorňuji, že je na Hadech vyvěšeno oznámení o prázdninovém Brnění - 22.8. pod bílou paní. |
T. Zana 8.8.2014 12:30Re: Ako píše Kipling Už jsem to tu jednou psala - metaxa mi nechutná, ale podědili jsme po tchánovi dvě lahve. Byl z nich báječnej vaječňák :-))) |