Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Rybízové hody
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Bytová 11.7.2014 23:16Re: POZOR, POZOR, HLÁSÁNÍ!!! Hm, zdá se, že Beda je Olga :) Všechno NEJ. |
Z. Vave 11.7.2014 23:08Re: POZOR, POZOR, HLÁSÁNÍ!!! Všechno nejlepší k svátku, Bedulko! Hlavně zdraví pro Tebe i kočenky. <3 |
T. Zana 11.7.2014 22:52Re: POZOR, POZOR, HLÁSÁNÍ!!! Milá Bedo, všechno nej a oči jako rys (rysice :-))) |
Z. Lika 11.7.2014 22:12Re: POZOR, POZOR, HLÁSÁNÍ!!! Bedřiško, krásně svůj svátek oslav :-))) |
J. Jovo 11.7.2014 21:57POZOR, POZOR, HLÁSÁNÍ!!! Dnes má svátek Beda, přejeme všechno nej, nej a posíláme kytičku. http://jovo.rajce.idnes.cz/Pranicka_22_2014#Beda_sv_2014.jpg |
D. Ruščáková 11.7.2014 21:45Re: všechno bezva recepty Maričko, moc jim to chutnalo! Dala jsem jim ještě na tácek s sebou do auta, takže s bubble cake dobyli Český Krumlov a poslední kousek prý dojedli v Regensburgu:))) A jedli i z keřů. Ale nejvíc šli po třešních - bohužel na naší už nejsou, ale chrupky se ve vesnici našly:)) Taky jsme je vzali do naší vesnické hospůdky... jo, bylo to s nimi fajn:)) |
Z. Lika 11.7.2014 21:31Re: Jo a přihodím další recept No jo, byla to prekérní situace. Ale babička ji zvládla dobře. Horší by bylo, kdyby dítko chodilo a vykládalo, že babička se napila dezinfekce a teď se nemůžu hýbat :-) |
H. Williamson 11.7.2014 21:10Re: Jo a přihodím další recept Chicht, Liko, ta konzervace mi cosi pripomnela. Jednou nasa mama na chate zavarovala cosi, asi cerny rybiz, a vylevala sklenicky rumem, a taky trochu rumu do toho maglajzu davala. A mala neter se ptala, co to dela - jako s tim rumem. Bylo ji receno, ze je to dezinfekce. No, a jak mama dokoncila dezinfekci sklenicek, tak zbytek rumiku dopila. A male dite chodilo a vseobecne oznamovalo, ze babicka pije dezinfekce. |
Z. Lika 11.7.2014 19:39Re: Moje babička přeslicová Sama jsem se stala obětí dnešního Mlsotníku - ta bublanina byla tak dobrá... vláčná, rybízky mi příjemně lupaly v puse a ty chutě se moc pěkně snoubily... Naštěstí přišla návštěva, takže jsem nesešrotovala celý pekáč sama. |
Z. Vave 11.7.2014 18:54Re: Moje babička přeslicová Taky nad tím přemejšlím, ufff. Uvidím, co ráno ulovím v obchodě. Jsou to tady na Zvířetníku hrozný baby a Lika je nejvíc nejhroznější, protože je navádí. ;o) <3 |
T. Zana 11.7.2014 18:51Re: OK lidi Ty jsou krásné! |
T. Zana 11.7.2014 18:48Re: Moje babička přeslicová já snad dokonce i zejtra upeču, tak mne to vzalo :-) |
M. Pajakerryková 11.7.2014 18:35Re: já se moc omlouvám ještě musím zkusit ten kynutý třeba to bude podobné vzůšo jak Štětinčin boj s kotlem :) já někdÿ potřebuju pevnou ruku nad sebou aneb při správném vedení podám slušný výkon resp dodám článek či recept :) |
Z. Jenny 11.7.2014 17:51Hano, to jsou broskvičky, jedna báseň, ouplně mi kape z huby. I když to malé maso taky není k zahození, mňam. :) Jo a máš pravdu, Helfštýn je asi lepší Kosti. |
H. Williamson 11.7.2014 17:16Re: OK lidi Maricko, to neni o tom, jestli by se prednosta musel ohybat nebo ne. Prednosta se naohybal jako ditko a pubertak na tabakovych polich, a tak nejak ma pocit, ze uz je od te doby na vymenku. U vas je uz 36???? To my se drzime krapet niz, ale vlhkost hrozna. |
Z. Vave 11.7.2014 17:11Moje babička přeslicová dělala báječný rybízový koláč a zavařeninu. Babička mečová zase vynikala ve výrobě sirupu a vína. :o) Z toho povídání o voňavých koláčích jsem dostala chuť na koláč s drobenkou, nejradši borůvkový, ale rybíz je také vítán, jakož i jiné ovoce. - Kdyby nebylo jasno, tak tímto nenápadně žebrám, pošlete mi někdo kousek po drátech, prosím. :o) |
M. Crossette 11.7.2014 16:46Re: OK lidi Hano, pokud je na borův.farmách úroda, není to zase taková fučka (tedy třeba jen na gallon), keře jsou vysoké, takže by se přednosta ani nemusel ohýbat a najde se mezi nimi i stín. To jen my jsme blázni, kteří trhají taková kvanta (a navíc v poledním žádu, takže nás tam milý majitel jezdí kontrolovat, jestli jsme mu náhodou nezkolabovali). Koncem příštího týdne přijede na týden kamarádka z Floridy a ráda by si borůvky také odvezla, tak se chystáme jet znovu. Ale ve vedrech, co tu teď jsou už možná žádné nebudou. Je tu v průměru 36, včera byla konečně pořádná bouřka, ale už se zase vylupuje pařák a ta vlhkost po zálivu stoupá a soupá. |
M. Crossette 11.7.2014 16:37všechno bezva recepty jen holt tu čerstvý rýbíz neseženu. (Dede, jak chutnal Kaliforňanům, pochybuji, že ho kdy na keřích viděli, natož jedli?) Můj bratr jeden čas jezdil na švagrovu zahradu "odpomoci" jim od záplavy červeného rybízu. A dělal z toho vino. Bylo úžasně dobré, už jen ta nádherná téměř rubínová barva lákala. Tady jsem se o výrobě vína nedočetla. |
Z. Nelina 11.7.2014 16:23Včera jsem kupovala rybíz: Milá Jenny, tady se ovoce vždy najde. Klid. |
Z. Dalmi 11.7.2014 16:02Re: OK lidi Ty jsou! Můj děda byl šlechtitel ovoce a jeho pomologické atlasy mám schované. Kde jsou všechny ty odrůdy? |
A. Lex 11.7.2014 15:55Rybízy já můžu jakékoliv barvy. Je to moc dobré pikantní ovoce. Už jsem pekla dva rybízové koláče a jdu za chvíli sbírat na zahrádku ke kamarádce další :-). Aji amprcky, všech barev. Ta marmeláda s vanilkou zní, Matyldo, zajímavě. |
A. Lex 11.7.2014 15:47Re: Jůů, Ano, Jenny, je třeba si na jeho chuť zvyknout a jde to dost rychle a snadno :-). |
Z. Lika 11.7.2014 15:40Re: OK lidi Hanko, ty broskve jsou naprosto luxusní. A vypadají přímo léčivě! Tak ať se dobře dýchá. |
H. Williamson 11.7.2014 15:26Re: Jej, rybíz Stavu a marmosky z cernyho rybizu taky moc rada. |
H. Williamson 11.7.2014 15:25Re: Jůů, Jejda, Jenny, je videt, ze pochazime zpoza stejnych humen. U nas doma se taky rikalo rybizl. |
H. Williamson 11.7.2014 15:23OK lidi tak uz si nemozu pomoct, a bude pres vikend ovocna buchta. V mem pripade broskvova. Zraji nam krasne jihokarolinske broskve. Jsou takove pevne, nejsou chlupate, uvnitr jasne oranzove a velmi, velmi sladke, a,,kdyz spravne dozrale, tak i velmi stavnate. Jako treba tady: http://hanaw.rajce.idnes.cz/Drobne_letni_radosti/#P1020808.jpg Dala bych si boruvkovy, prave u nas zraji, ale kdyz je koupim v krame, tak je vetsinou snim tak jak jsou. Mame kolem boruvkove farmy, ale tam jaksi nemuzu. To by mohli za mnou rovnou poslat sanitku - letos mi to leto zde opravdu nedela dobre na uz tak spatne dychani. Dost spatny zapal plic a dve bronchitidy na jare jsem jeste nejak nerozdychala. Echhh, co. Asi vyslu prednostu - ne sbirat, to je akce, ke ktere by se nepropujcil, ale zjistit, za kolik to prodavaji ve velkem. Ze bych zamrazila. Muj vzor je Maricka s manzelem. Kdyz Maricka pise, kolik boruvek si nasbirali na rok, tak ji pravidim. |
Z. Jenny 11.7.2014 15:22Re: Včera jsem kupovala rybíz Hihihi, to já pěkně počkám až pojedu Nelince ale jestli do té doby než se zbrchám nebude po ovoci. Zdravím Evu !!! |
Z. Jenny 11.7.2014 15:19Jůů, rybízl, ten můžu. Nejraději mám černý, chce to si zvyknout na jeho chuť a pikantní je v piškotovém kejku, to je ten, jak se piškotky prolnuté dvěma smíchanými zakysanými smetanami s jednou ušlehanou šlehačkou a patřičnou dávkou rumu, prokládají ovocnou vrstvou. V dortovce nechat uležet min. 3 hodinky ale raději do rána. Lahoda. Samožebaže může být i červený rybíz anebo cokoliv. Žádný prdope,ani pečení. :)) |
Z. Dalmi 11.7.2014 15:01Jej, rybíz teď ho na zahradě nemáme, tady téměř nic neroste. Ale u babičky jsme ho měli nejméně čtyřicet keříků. Představte si tu sklizeň! I moje děti nenáviděly česání rybízu. Ale šťávy, marmelády, koláče... to ano. Já preferuji černý rybíz. Šťáva z něho je luxusní a marmoška, trochu střihnutá se slívami - božská. |
T. Zana 11.7.2014 14:51Re: Rybíz a spol. No jo, syrový se to jedlo - bylo to přesně to, co se dalo udělat na chatě :-) |