29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

SVĚT: Problematická kulinární řešení

Ano, občas či dokonce nezřídka se zabýváme problematickým vylepšováním naší stravy. Chceme být zdraví, ztepilí, odvracíme se od umělých přísad, pokládajíce je za apriori škodlivé. V supermarketech vyhledáváme organickou potravu, tak jak ji příroda zrodila bez chemikálií, jakýchkoliv zhoubných novinek současné civilizace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 10.4.2014 16:29

Alternativci

Tak mi nedávno kamarádka sdělila, že její dcera svým dítkům ordinuje čaj z rašelliny, bo jí nějaká zabedněná hlava zmasírovala, že to je to pravé vořechové. A přidala ještě další perličky, které mi nahnaly husí kůži, cože ta matka zblblá alternativci a homeopaty se svými dítky páše, prohání je stejnosměrným proudem etc.. Držím jim, chůďátkům, palce, ať takovou mateřskou péči přežijí ve zdraví až do dospělosti. A zmiňovaný tuřín, na který jsme jako haranti chodili na pole za okrajem města, mám dodnes pojmově spojený, přestože jsa pouhým šedesátníkem +,  s německým eintopfem.

A. Hrbek 10.4.2014 12:55

Vážený pane Ulči!

Nevím jak v Kanadě, ale v Čechách je převážná část potravy organického původu. Z těch anorganických je to převážně sůl.

Bohužel, za mých mladých časů si tělo samo vyžádalo jakou potravu potřebuje, dnes mi kdejaký blb doporučuje, jaký "potravinový doplněk" si mám za drahé peníze koupit. Kšeft je přece kšeft a na nějakém zdraví přece nikomu z kšeftařů nezáleží.

Zažil jsem již řadu "vědeckých" doporučení - jezte, nejezte mléko; jezte - nejezte rajčata; jezte - nejezte vajíčka; jezte - nejezte živočišné tuky; atd. atd. Protože jsem je neposlouchal, tak jsem se dožil slušného stáří a jím stále jen to, na co mám chuť.

M. Mýval 10.4.2014 11:02

Re: Ne, my.....

Mlsáme lahodné poctivé kostelecké párky od největšího Čecha Babiše

J. Lepka 10.4.2014 9:36

Re: Ne, my.....

To my, v domácí kotlině uvízlí, preferujeme vepřovou polévku s poeticky českým názvem : prdelačka ".

S. Rehulka 10.4.2014 6:56

Ne, my.....

Australané českého původu, stále dáváme přednost pečenému vepřovému, s knedlo - zelo ! Nejraději osvědčené halal !