18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Psí sušenky

Recept na psí sušenky už ode mne někteří znají, ale možná jsou ve Zvířetníku pejskaři, kteří by jej chtěli také vyzkoušet. Opravdu je to jednoduché a sušenky budou navíc bez konzervačních přísad - tedy zdravější než ty kupované.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RenátaE 7.2.2009 1:04

Re: Pro Maricku a Xerxovou

To je ale roztomilý problém:-) Tvaroh sice vzniká zahřátím a tím sražením kyselého mléka, ale!Pokud klikneš na moje odkazy Pribiňák a Lipánek, zjistíš, že toho tvarohu tam zase tak moc být nemůže, převažuje tuk a cukr (vodu nepočítám) :-) A včil mudruj. Já bych to označila jako smetanový krém.

HanaW 7.2.2009 0:52

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Tak jsem rychle zagooglila definici mlecnych vyrobku v USA, a jestli si myslite, ze je to jednoduche, tak nikoliv. Rychlym okem jsem prohledla  serii dlouhych pravnich pojednani na toto tema 8-o Myslim ale, ze bychom se mohli shodnout, ze vse vyse uvedene vyrobky spadaji do kategorie mlecnych vyrobku. Podstatne je , spada-li pribinak do vyjmute kategorie. Jedna ze zakazanych je soft curd cheese, coz je volne prelozeno jako neco, co se srazilo, coz by mohl bejt tvaroh. jak vznika tvaroh? Zahratim a srazeninou? V tom pripadku je pribinak out.

RenataE 7.2.2009 0:41

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Ehmmm, teď tu zrovna bylo! Zuzanko, kde jsiii? Ježiš, vona se mi ještě ztratila;-D

HanaW 7.2.2009 0:35

Re: Pro Maricku a Xerxovou

No jo, damy, prohlasit to za jidlo pro deti by mohlo projit, ovsem ma to jednu chybicku -  jeden by musel mit to dite s sebou.:-/

RenataE 6.2.2009 23:54

Re: Pro Maricku a Xerxovou

To se moje děti taky snažily, prohlásit Pribiňáček za jogurt:-) Teď už to ani nezkoušejí.

RenataE 6.2.2009 23:49

Re: a ještě pokračování

Možná proto, že trojí druh mouky je trochu zhýčkanost, a každá kuchařka ví, že není polohrubá jako polohrubá a že v nouzi lze nahradit směsí hladké a hrubé. A taky ty nejklasičtější kuchařky mají pouze mouku  a krupičkovou mouku. Od hrubé mouky k jemné krupičce je jen krůček ... a tak dále a tak dál:-)

aida 6.2.2009 23:46

Re: a ještě pokračování

Dovysvětlení pro ty, kteří nebudou rozklikávat - je to recept  na knedlíky z bramborové kaše, určený pro krajany v zahraničí.

RenataE 6.2.2009 23:43

aido, nezlob!

ale jogurt si vyrobit neumím, aniž bych měla jeden koupený:-)

Jo, jídlo pro děti, to je dobrý tah. Ale živě si dovedu představit toho protipašeráckého psa, jak vdechne Pribiňáčka i s kelímkem;-D

Jakub S. 6.2.2009 23:36

Re: a ještě pokračování

Teda - chudáci imprálisti, jak v té hrozné zemi musí experimentovat - néní jak u nás. Trojí mouka kdykoliv atd... stejně nepochopím, když jsou tam takové miliony lidiček ze střední Evropy, proč tam už dáávno není stabilní síť obchodů a výroben jejich old home ingrediencí?

Jakub S. 6.2.2009 23:31

Re: Sušenky znějí na přečtení úplně báječně,

Tož to víš: Brňáci kabrňáci - dobrý mužstvo, teda ženstvo... vlastně ty jsi z Olomóca. Tak promiň!

aida 6.2.2009 23:31

Re: a ještě pokračování

Hele, co jsem našla, já věděla, že to na Labužníkovi někde je.

Jakub S. 6.2.2009 23:29

Ani já ne...

zana 6.2.2009 23:23

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Já bych řekla, že základem úspěchu je prohlásit to za jogurt;-).

aida 6.2.2009 23:23

Re: Pro Maricku a Xerxovou

I sýry jsou mléčné výrobky.;-)

Podle mě záleží na tom, jak jsou v US zákonech mléčné výrobky definovány. Ale obecně, pokud by to člověk vydával za jídlo pro děti, projít by to mohlo, většinou pro to bývá nějaká výjimka.

zana 6.2.2009 23:22

Re: Dotaz na bramborove knedliky

Velká kočko, ty jseš můj pevnoknedlíkovej člověkR^;-D;-D. Následkem tebou popsané manželské neshody se u nás houskový knedle nedělaj;-).

Bramborový ve velkým a v tomhle jsem velmi militantní - pytlíkový nejím (jinak mi chutná cokoliv, co nedá moc práce;-P).

RenataE 6.2.2009 23:11

Re: Pro Maricku a Xerxovou

Tak jsem si to schválně našla, to jsou teda bomby Lipánek a Pribináček8-o. Jednou v roce na Vánoce.

To je zajímavý problém, jestli je tvaroh mléčný výrobek nebo sýr. Mám pocit, že se mezi námi vyskytuje nějaký potravinářský technolog, tedy spíš technoložka? Já bych tvaroh považovala za mléčný výrobek, protože si ho umím vyrobit sama;-D

Hana W 6.2.2009 22:46

Pro Maricku a Xerxovou

Maricko: S bramborovyma knedlikama, co se technologie tyce, ti moc neporadim.  Ty instantni bramb. kase se skutecne muzou lisit obsahem vody. Mne rodina vozi bramb. knedliky v prasku z Cech - hec!  DOTAZ:  Kdyz rikas, ze pouzivas cast detske krupicky - myslis tim jako Aunt Jemina's Cream of Wheat? Jo, a kdyz uz tady delam normalni knedliky a chci do nich pridat housku, tak vezmu nejaky o neco pevnejsi chleba a lehce ho opecu v troube. On se pak nerozmoci tolik.

Xerxova: Jukla jsem na stranku Customs Border Patrol a toto se tam pravi doslova: Dairy items such as milk, yogurt, butter are generally admissible, although this is subject to change. Eggs may be admissible, although frequent outbreaks of ... avian flu make it very likely that they will be denied entry. Hard cured cheese such as parmesan or cheddar are generally admissible, soft cheeses such as brie and soft curd cheese and cheese in water (ricotta, feta, etc.) are not. Takze babo rad. Yogurt v podstate sem muze, rovnez tak tvrdy syr, ale mekke syry ne. Kam spada pribinak mi neni jasne, ale je-li tvaroh v podstate mekky syr, tak sem nemuze, je-li to ovsem mlecny vyrobek, tak by mohl. 8-o

RenataE 6.2.2009 22:42

Re: a ještě pokračování

Solamyl je opravdu bramborový škrob (kdysi se používal i na škrobení cích a ubrusů, zaplaťpánbu za moderní umělé škroby). Kukuřičný škrob je u nás Maizena. Ať ten či onen, 250 gr mi taky připadá tuze hodně, ve výsledném knedlíku bych spíš hledala tenisák. Ale třeba to fakt funguje.

RenataE 6.2.2009 22:34

Re: renRENÁTO, MOŽNÁ ŽE SE FIALKY DAJÍ I KOUPIT,

KUPOVALA JSEM JE I JINDE, SKORO VŽDYCKY TO BYL OBCHOD, DO KTERÉHO NORMÁLNĚ NECHODÍM, PROTOŽE HO NEMÁM PŘI RUCE. HODNĚ JE MÍVAJÍ NA TRŽNICÍCH NEBO U TAKOVÝCH TĚCH STÁNKŮ PŘED VSTUPEM DO VELKÉHO OBCHODU.

LENKA S 6.2.2009 21:37

renRENÁTO, MOŽNÁ ŽE SE FIALKY DAJÍ I KOUPIT,

AVŠAK PŘEDOKLÁDÁM, ŽE  TO  BUDE  JEN V PRAZE.  MY  ZE ZADELÍ  VESMÍRU  NÁROK   NA  TAKOVÉ  DOBROTY   NEMÁME. A  MOHU  S  TÉMĚŘ  STORPROCENTNÍ  JISTOTOU   PROHLÁSIT, ŽE JSEM  NA NĚ  DOSUD  NENARAZILA  ANI  V PLZNI. BYLA  BYCH  RÁDA  VYVEDENA  Z OMYLU  A  DĚKUJU  ZA  PŘÍPADNOU INFORMACI. KRÁSNÝ   VÍKEND VŠEM  PŘÍTOMNÝM  PŘEJU.

Vave 6.2.2009 21:08

Maričko!

Milá MaričkoVV, to Sýroví rozhodně musím vyzkoušet! Jak už tu někdo zmínil, Játroví mé někdy tendenci se zkazit, ale tohle určitě vydrží. Díky!R^:-)

Hanča 6.2.2009 20:50

Re: Sušenky znějí na přečtení úplně báječně,

Páni, baty, vy to berete hopem,  kam se hrabeme my, o měsíc starší, s velikostí 68!

dalmatin 6.2.2009 20:31

Re: a ještě pokračování

Maričko, moc dobré je dát do bramborových knedlíků vyškvařené kousíčky slaniny, rozdrcený česnek a třeba nasušené bylinky - majoránku nebo pažitku, bazalku apod.  To se potom dají jíst i studené ;-D

Velká kočka 6.2.2009 20:20

Re: Dotaz na bramborove knedliky

Copak si lidičky neuvědomujete že jsou různé knedlíkové školy? 8-o Já jsem vyrostlá s těmi kompaktními, pevnými houskovými knedlíky. Žádné nadýchané že má člověk pocit že jí vzduch. To všechno záleží na tom čím vás krmili když jste byli ještě malí, jaká knedlíková škola v oblasti či rodině vládla. A pak děti vyrostou a provdají se a ožení a dojde k první manželské hádce nad prvním uvařeným knedlíkem mladé paní, jestliže maminka mladého pána byla z jiné knedlíkové školy. V tom případě bych radila mladé paní ať nechá manžilka vařit si vlastní knedlíky. Vztah ke knedlíku se nedá změnit, ten sedí v žaludku a to znamená víc než kdyby to místo bylo srdce či duše. ;-D;-D;-D

veram 6.2.2009 19:21

Re: Děcka, já mám náápad!

buDem

zana 6.2.2009 18:59

Re: 72 cm - to ji natahujete na žebřík?!

roste na modelku;-)VV

Marička 6.2.2009 18:40

a ještě pokračování

Vločky (LA) je zajímavý nápad, možná vyzkouším. Možná se dám přeci jen na ty "poctivé" br.kn., asi to vyjde na jedno (takže Bertíku díky a ocet do vody je skvělý nápad, určitě udělám). XZ - Solamilem bych rozměla br.moučku, zde je to kukuřičný škrob. A používá se na zahuštění, tedy po malých dávkách - takže 250gr Solamilu se mi zdá moc - nebo je to něco jiného ?? PetroK- možná máš pravdu s tou sojou, takže já jí trochu omezím a nebudu dávat celou skleničku (a bez mučení si ten zbytek vysypu sama do pusy, je to výborné, tady se to sype na salát).A játrové sušenky vyzkouším najisto. Já když sušenky dávám psům sama si jich pár slupnu, jsou opravdu dobré, neslazené, křupavé. Naše kočky občas kousek jedné rozlámané snědí, ale asi je to pro ně moc křupavé. Jestli jsem na něčí radu zapomněla, omlouvám se, ale děkuji všem. Přeji hezký zbytek dne. M

Marička 6.2.2009 18:38

Zvířetníci děkuji

na chvilku jsem si vybojovala místo u počítače a tak honem shrnu vaše milé rady. Štětinko vřelé díky za nabídku o poslání, ale já to nějak zvládnu. A pokud jde o přepálený tuk. Tak to jsem napsala jen kdyby někdo považoval za hazard dávát "jen psu" dobré sádlo. Já nikdy nesmažím v jednom oleji 2x a tak jsem párkrát zbylý olej přecedila (papír v sítku) a pak ho dala do sušenek. JanoBa(z Norska)-pamatuji, pejsek Ross, ještě ho máš? Burizony se tady neprodávají. Ale já dělám "nehouskové" knedle také s přidáním sušeného droždí, nechám kynout jen tak dlouho, než se mi uvaří voda. Jsou nadýchanější, než s přidáním prášku do pečiva. Dělám je z hl.mouky, protože - ano(RenatoE)- hr.m. se tu koupit nedá. Ale kupuji zdejší dětskou krupičku, která je opravdu jemná a smíchaná s hl.m. udělá dobré knedle. Český rum si vozí moje kamarádka na vánoční "šuhajdy", které by bez něj nebyly ono. My si zase vozíme kremžskou hořčici, miluje ji i můj muž a taková tady opravdu nikde není. Já parmezán kupuji ve velkém, takže to cenově jde a navíc je to tak suchý sýr, že i z malého kousku se nastrouhá pěkný kopeček. A k dovozu (Xerxová)- tak pokud vím, NESMÍ se dovážet nic od masa - salámy, v celku či vzduchoděsně balené krájené atd. Jinak u ostatního by to mělo jít bez problému. Na letišti u zavazadel obchází basset s doprovodem a očichává lidi, zda nemají nic v kabelách (nalezené zabaví). Pokuty ale za to nejsou, pouze to odeberou (i z kufru), tak za zkoušku to stojí, když je to tak žádané. 

Xerxová 6.2.2009 17:48

Re: Děcka, já mám náápad!

myslím, že nemá cenu diskutovat o vhodnosti té tučnosladké ňamky... Ale dvouletá slečna (drobínek) si určitě stravovací návyky nezkazí, pokud jí teta letadlem doveze asi tak tři smetánky ;-P. Když ona z nich byla tady tak nadšená... že jí chtěj udělat radost. Ale klidně se může stát, že o ten čtvrtrok později ji už vůůůbec neuchvátí...;-D. Je to psina - mládežníci tam mají letět poprvé a nejvíc ze všeho se řeší pašování smetánků ;-D 

RenataE 6.2.2009 17:25

Re: pro ty odjinud

A je tady:-)