Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kokosky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Snowy White 20.12.2008 11:18Re: Nějaký dobrý slepovací krém by nebyl? Jste geniální. A jako když vlastníte telepatickou schopnost - ve špajzu jsem měl přesně 13deka ořechů. Smekám před Vámi za tu jednoduchou recepturu a děkuji. |
baty 20.12.2008 11:09Re: Nějaký dobrý slepovací krém by nebyl? DÍK! |
zkumavka 20.12.2008 8:37Všem Dášenkám, hezký,sváteční den !! Hodně zdravíčka,Dede! |
Xerxová 20.12.2008 8:22Re: Nějaký dobrý slepovací krém by nebyl? ořechová dobrá rychlá 8 dkg cukru (může být i vanilkový), 8 dkg másla - utřu (moc se s tím nepatlám, teplé ořechy to bez potíží spojí a nesráží se to). 13 dkg namletých vlašáků (jdou i lískáče) přeleju troškou vařícího mléka (píše se jedna šestnáctina litru...) prostě pomaličku leju horké mléko na ořechy a když je z toho teplá hustší kaše tak je zamíchám do toho sladkého másla. A je to |
baty 19.12.2008 22:28Nějaký dobrý slepovací krém by nebyl? s kakaem i bez? Nějak delám pořád ten samej a už je mi to peinlich. |
baty 19.12.2008 22:22Re: Kokos došel stejně jako kokosky Renato, na kokosky bychom měly chodit spolu, já jsem vyznavač té spodní půlky a kokosku teda sním, žejo. Ale Tvoje ořechosky zkusím hned ráno, zbylo trochu namletých ořechů a nemusím je všechny nacpat do nepečených kuliček. Dík! |
zkumavka 19.12.2008 22:09Re: Tohle mi nedelej Renato, Hm.Chápu.Krásné.Sem nepřesaditelný exemplář.Tím víc vím jak chutná domov. |
RenataE 19.12.2008 21:52Kokos došel stejně jako kokosky a tak jsem stejný recept zkusila s vlašskými ořechy. Taky dobrý |
zana 19.12.2008 21:14Re: Ach, vůně kokosek Jo, kokosky - ty jsme potkali na podzim, když jsme byli v Rakousku v Alpách. Na příslib už to teda nebylo, ale už jsme byli na cestě domů, tak jsme taky spíš jen vyškrábli drobný. A byly to kokosky moc zajímavý, trochu jiný než u nás - bez marmelády, ale s hodně výrazně kakaovým krémem. Dobrý |
Hanča 19.12.2008 18:39Re: Dotaz : Výborně, to ráda slyším. Díky! Jdu do toho -aspoň bude letos nějaká novinka. |
redneck Mike, Mississippi 19.12.2008 17:03Tohle mi nedelej Renato, hned bych si jednu dve dal, tu kokosku... Na vanocni cukrovi mam jednu nostalgickou vzpominku. Jako kluk jsem cukrovi miloval a moje nevlastni mama pekla rada a moc dobre. Z domu jsem odesel drive nez jsem vubec stacil dospet. Do '89 jsme meli jenom minimalni kontakty, nebyl internet, telefonovani bylo komplikovane a ne vzdy bezpecne. Prisel listopad '89, predvanocni cas... Prijel jsem az koncem leta. Po navsteve synu a byvale zeny jsem navstivil i rodice... "...pockej, neco tu pro tebe mam...', rika mama a vytahuje plechovou krabici od bomboniery, otviram krabici a laduji se tim nejlahodnejsim, nejvonavejsim vanocnim cukrovim v mem zivote... |
Nelina 19.12.2008 15:47Ach, vůně kokosek V uvolněném roce 69 jsme získali příslib a jeli přes Rakousko do Jugo. Vyjít jen s příslibem dalo hodně počítání a žádné zbytečné utrácení. V Salzburgu jsme se toulali centrem a v tom jako rána přes nos - z malé cukrárny přeúžasná vůně kokosek. Právě je z pece vysypávali do prodejních přihrádek. Neváhali jsme, za větší peníz nakoupili přímo pytel, vyhledali nejbližší lavičku a začalo ládování. Snad že ta vůně byla z takového množství v obchodě, no na ni a ten požitelk se nedá zapomenout. |
zkumavka 19.12.2008 14:31Re: Dotaz z bezradnosti Dede,nejsem žádná kuchařinka,ale jestli to není ze starého bizona,pak lze prošpikovat tvrdým,dobrým sýrem,zatáhnout na oleji a pod pokličkou v troubě dusit,pepřík,sůl,ale později,aby nevlhlo.Před dokončením si udělej takové malé kuličky z másla a hladké mouky smíchané,prohnětené a pouštěj je do šťávičky.Příloha: Cokoli.Ke konci bych to na slabé plátky pokrájela a se šťávou,aby se chutě spojily,dodusila.Ten sýr je v tom dobrej. |
RenataE 19.12.2008 13:48Re: Dotaz : Jsou vláčné hned. Jak dlouho vydrží, to nevím. U nás dva dny. |
Tečka 19.12.2008 13:11Re: Dotaz z bezradnosti U nás se to taky tak vařilo a já to tak vařím taky. U nás se tomu říkalo "ptáci ven" (prosím, prosím, nekomentovat). V té omáčce plavalo všechno najednou, krásně nacucané, v těch ptáčkách zabalené mi to připadá trochu zapařené. |
Tečka 19.12.2008 13:03Re: kokosky, to je mor Děkuji, takovýhle věci já taky můžu, vypadá to dost dobře. A hlavně to není pracný.To bych si mohla umíchat 3 vajíčka bez dvou bílků. |
jiný Honza 19.12.2008 12:15Re: Dotaz z bezradnosti Tak to je nás víc, budu o tom informovat MLP - třeba to zkusíme spáchat. |
Dede 19.12.2008 12:11Re: Dotaz z bezradnosti Houby kluci neradi a na knedlík nemám mouku Asi zůstanu u španělské varianty nebo zkusím to s tím černým pivem - tady je moc dobré vánoční pivo, které dobře splňuje dané podmínky |
Beda 19.12.2008 11:33Re: Dotaz z bezradnosti to já ne jen ráda, to přímo miluju (ovšem nevím, jak je na tom Dede u lišejníků s houbama) - akorát u nás s rýží.... slint slint a kdyby nebyla zas až tak moc hoch kvualita - a třeba na španěláky by se dělilo - tak bych ho sprostě uvařila a udělala kýýýýýbl omáčky smetanové, slint slint ... třeba houbová - hm, zase houby?, koprovka - to leckdo nerad, česneková, křenová.... BPŽE JÁ MÁM HLAD!!!! A CHUŤ!!!!!!!!!!!!!! |
Xerxová 19.12.2008 11:31Re: Dotaz z bezradnosti u nás hlavně mlaďaska miluje španěláky falešné (nezamotané) - ona totiž nemusí moc masa, ale miluje ten páreček, okurčičku, anglickou slaninu... která se v té omáčce hojně vyskytují. Takže já jsem masožravec (mám ho hodně), ona náplňožravec (má toho hodně) a polovičky obě jsou všežravé. K tomu knedlík či rýže... |
Bubu 19.12.2008 11:15Re: kokosky, to je mor Kokosky od dr.Oetkera jsou jen z bílků, to se koupí škatule a podle návodů se do ušlehaných 3 bílků zamíchá obsah obou pytlíků a lžičkou se kladou hromádky na plech. A pasiáns je moje oblíbené kávové cukroví. To se 1 dcl kávy extra infarktní síly (např. 2 vrchovaté polévkové lžíce instantní kávy do 1 dcl vody) se 100g cukru svaří na nit. Tenkým čúrkem se to zašlehá do sněhu ze 2 bílků a pak se vmíchá 150g hladké mouky. A stříká se na pečící papír. Pusinky to nejsou, spíš placičky, já stříkám malá kolečka a mám z toho takové penízky. Skladuje se v zavřené pixle, není to dobré nechat zvlhnout. Je to hodně kávové, křupavé a mám to moc ráda. |
JarkaK 19.12.2008 11:12Kokosky Já mám na kokosky také velmi jednoduchý recept:3 bílky, 25 dkg mletého cukru, 25 dkg kokosu. Bílky ušlehat zamíchat cukr a pak kokos. Na silně vymaštěný plech lžičkou "nakydat" hrudky. Strčit do trouby. Původní varianta se jmenuje ořechové makronky, tedy asi lze dělat z ořechů. U nás má úspěch kokosová varianta.Hezké vánoce |
Bubu 19.12.2008 11:06Re: Dotaz z bezradnosti A co obyčejné klasické české hovězí na houbách s knedlíkem - to já tuze ráda. |
Dede 19.12.2008 11:01Re: Dotaz z bezradnosti Koukám MaRi, žes vyzobla, to, co i já! Díky Karolíno, jsi kuchařka s božským nadáním a já se hned na ten kus masa koukám s větším nadšením! |
MaRi 19.12.2008 10:47Re: Dotaz z bezradnosti Souhlasím s Karolínou, že"něco" zavinutého do hovězího masa rozhodně nezklame. Ale Karolína mi nasadila brouka do hlavy - jaký máš vyzkoušený poměr toho vína, pom. šťávy a protlaku? Ten nápad mě zaujal velice velmi. |
Karolína 19.12.2008 10:08Re: Dotaz z bezradnosti Nakrájet na plátky a svinout španělského ptáčka! Dobře nacpaný španělák nikdy nezklame! Prošpikovat, hodně prošpikovat, pročesnekovat (myslím ten zasunutý celý stroužek česneku v mase), vcelku upéct jen tak s divokým kořením, nakrájet a udělat buď dobrou křenovou omáčku nebo znojemskou - s okurkami. Vložit jen tak do hrnce, zalít červeným vínem, pomerančovým džusem a rajským protlakem, aby maso bylo ponořené, přidat na plátky krájené citrony i s kůrou, hřebíček, sůl, kousek vanilky vcelku a dlooooouho lehce vařit - tak jakoby spíš táhnout. Omáčka zhoustne, je příjemně nasládlá, barva tmavohnědá, ale strašně dobrá, s rýží je to vynikající středomořský pokrm. Jedla jsem to na Kypru a nemělo to chybu! Dělám často a vždycky to má úspěch. Chce to ale opravdu dlouho a pomaličku nechat probublávat! A také dobré jsou rozklepané hovězí plátky, jen tak obalené v mouce, oprásknuté na oleji. Pak vložené i se šťávou do pekáčku, zalité trochou černého piva a vody, přidám zázvor - mletý sušený i kousek čerstvého, nejlépe strouhaného. Dusím doměkka, pak přidám obyč. horčici a dohustím omáčku buď zakysanou smetanou nebo klasickou jíškou. Musím klusat na jednání, ale napadá mne ještě spousta dalších receptů, snad si něco vybereš! |
Dede 19.12.2008 9:49Dotaz z bezradnosti Čeká na mě v lednici kus pěkného hovězího zadního (ne biftekový typ:)) a co jako já s ním. Všechny druhy pečeně doprovázené kombinacemi cibule, celeru, mrkve a jablek mi už nevoní, dělám je často a na klasický guláš nemám chuť ani já, ani posádka. Poraďte mi někdo - co s tím? Jsem bez chuti i bez nápadu, ale zítra přiletí Andy a já bych radši měla navařeno něco podstatnějšího než pořád ryby (i když i na ty se těší ). Taky, aby se to dalo ohřát, když je tak krátký den, nechci si otravovat neděli vařením |
zana 19.12.2008 9:25Hmmm že bych to zkusila ... já se po kokoskách moc neutluču, právě proto, že leckdy nebývají k jídlu. Ale přednosta je moc rád a navíc tohle vypadá hoodně nenáročně. Taky se hlásím mezi pamětníky cukrárny u školy - jako asi třeťák jsem našla pětadvacetikorunu a celou ji tam prož ... utratila, teda ne celou najednou, při tehdejších cenách bych dopadla ještě hůř než páníček od Betky. |
alimo 19.12.2008 9:18Re: kokosky, to je mor A ty tvoje kokosky děláš jen z bílků nebo taky z celých vajíček? Receptík by nebyl? prosím... |
Tečka 19.12.2008 9:10Re: kokosky, to je mor Prosím, a ten pasiáns je jaké cukroví? |