Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Mikrovlnka není žádnej trouba!
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
zana 7.5.2006 21:45ale to jsou mi věci taková šiška přelitá švestkovými povidly vypadá velmi dobře(ráda jíšku, teda rum). A to je ředíte jen rumem, nebo taky mlékem? U nás se totiž takhle někdy zužitkují zbylé houskové knedlíky - přelít omáčkou z povidel, mléka a kapky rumu. |
JoVo 8.5.2006 22:59Re: ale to jsou mi věci Povidla ředíme jen rumem. Tuto polevu používáme také na zbylé bramborové knedlíky. Kdybychom použili to mléko, nebude ten rum moc řídký? |
zana 7.5.2006 21:39Re: Vyzkoušejte, pokud něco zbyde po obědě, máte pravdu, Lenko, vlastně jsem jako dítě mívala placičky dvě a mezi nimi šunkový salám |
madla 8.5.2006 23:06Re: Bramborová Lou Díky za recept, pro mne je nepřekonatelné to zasypání moukou a její propaření nebo provaření, to nezvládám. Z mých asi tří pokusů, než jsem pochopila, že vlastnoručně zhotovených škubánků se nedožiju, vždycky vzešlo něco, čím by šly spíš sádrovat díry ve zdi nebo lepit prasklé květináče, ale jídlu to podobné nebylo. Už jsem se smířila s tím, že nemůžu mít všechno a u toho asi zůstane. Ale ještě jednou děkuji. |
RenataE 8.5.2006 23:58Zaručený recept Milá Madlo, zaručený recept jsou škubánky od babičky. Prostě se na ně člověk nechá pozvat, případně si je při návštěvě objedná. Taky jsem dodnes tu alchymii s propařením nezvládla, ale moje matka (tedy babička mých dětí) škubánky s radostí na objednávku vyrábí. Svých výrobků se nevzdávejte, přečtěte si na Psu o bakelitu - třeba byste to ještě dokázala zpeněžit. |
Lenka S. 9.5.2006 10:13Ženy nešťastné. nikdo vám zatím neporadil jednu VELEDŮLEŽITOU FINTU. Ta zní:před nasypáním n mouky je třeba udělat do brambor něklik( asi 5-6 ) děr obrácenou vařečkou, aby se mouka dostala až skoro na dno nádoby. Pak teprve zakrýt a nechat stát!!!!! |