19.7.2019 | Svátek má Čeněk


MLSOTNÍK: Horké nápoje

25. listopadu 2016
Zima, snížek, mráz, procházky s červeným nosem a horké nápoje po návratu za odměnu, že jsme to přežili více

MLSOTNÍK: Polívka ruk-cuk a s crcáním

4. listopadu 2016
Zeptala jsem se Zany, na jaký Mlsotník by měla chuť, a dozvěděla jsem se, že na zimní polévkový. více

Útrobový MLSOTNÍK aneb Co o víkendu do žaludku?

21. října 2016
Inu, kachní žaludky. více

MLSOTNÍK: Chlapský guláš starého Sedláka

14. října 2016
Dnešní Mlsotník patří k Jadranským střípkům – drobnostem z letošní plavby ve střední Dalmácii více

MLSOTNÍK: Dýně, dýně, dýně...

7. října 2016
Od 24. září do 23. října probíhá u nás v botanické dýňové šílenství. více

MLSOTNÍK: Nejlevnější hovězí a hvězdné řízky

30. září 2016
Nejlevnější hovězí je jazyk. Nemluvím o uzeném jazyku, ale o syrovém hovězím jazyku. více

Psomlsotník

27. září 2016
Specielně pro domácí pekárnu více

MLSOTNÍK: Blboně

23. září 2016
Aneb slané buchty s uzeninou více

MLSOTNÍK: Skládaný řízek

16. září 2016
Jedna z mých oblíbených stálic k teplé večeři. více

MLSOTNÍK: Nekynuté koláče

9. září 2016
Recept pochází z Orlických hor. více

MLSOTNÍK: Mlsotník (nejen) pro Rpuť

5. srpna 2016
Malé houstičky a babiččin piškot více

MLSOTNÍK: Znáte dort Štědrák?

29. července 2016
Někteří z vás možná ano, pro mne zcela nový objev. více

MLSOTNÍK: Těstoviny 2x trochu jinak

22. července 2016
Pro mě těstoviny patří k letnímu období, a tak dávám dva oblíbené recepty, kde jsou jako hlavní jídlo samy o sobě, ne jenom jako příloha. více

MLSOTNÍK: Salát z fazolových lusků

15. července 2016
Já už dlouho pokukovala po nějakém salátu z fazolových lusků, ale vždy jsem skončila u dvou verzí jídla z této suroviny. U konzervovaných lusků na... více

MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp

8. července 2016
Je tu léto a na tržištích je konečně ke koupi místní zelenina typická pro toto období: květák, kapusta, rané zelí. více

MLSOTNÍK: Kuře s nakládanými citrony a olivami a polévka Harira

24. června 2016
Před několika lety nám sem Šárka dala recept na nakládané citrony v soli... více

MLSOTNÍK: Dorty přímo historické

17. června 2016
Aneb pečete ještě? více

MLSOTNÍK: Jak jsem pekla americkou buchtu

3. června 2016
Aneb všechno souvisí se vším a tak začnu někde úplně jinde (no celá já :o)) více

MLSOTNÍK: Sušenky z ovesných vloček (Oatmeal cookies)

27. května 2016
Jsou to sušenky z řady tradičních a velmi oblíbených sušenek, které každý Američan zná už od dětství. Protože mám Američana za manžela, sušenky jsem... více

MLSOTNÍK: „Vaříme s Mírou“

20. května 2016
aneb „dobré prase všechno spase!“ více

MLSOTNÍK: Jídlo na cestu aneb řízky

13. května 2016
Řízek mi totiž při pátku třináctého připadá jako takové bezpečné téma. více

MLSOTNÍK: Marinovaný králík

6. května 2016
Posledně vznikla poptávka po králíkách, tak jsem opět zalistovala ve své oblíbené chorvatské kuchařce. více

MLSOTNÍK: Chřest po chorvatsku

22. dubna 2016
Mám chřest ráda, nejradši syrový, ale vždycky mi bylo líto, kolik částí jsem nedokázala využít. A hle, v chorvatské kuchařce se nabízí řešení. více

MLSOTNÍK: Batátovo–mrkvová polévka

15. dubna 2016
Hledajíc nějaké zpestření stravy pro svého psa na ledvinové dietě, přišla jsem díky odkazu Liky na batáty. více

MLSOTNÍK: Zapečené pórkové rolky (pokus ne zcela úspěšný)

8. dubna 2016
Jednou jsem se zase rozhodla uvařit k večeři naši oblíbenou pórkovou polévku. Dva tlusté pórky byly krásné, ale... více

MLSOTNÍK: Bábovky

1. dubna 2016
Odkedy som v dôchodku, tak pečiem podstatne častejšie, je to chutnejšie a aj finančne menej náročné, ako kupované... více

PŘÍRODA: Jaro je tady

28. března 2016
Symbolem je zeleň. A ta se dá co? Jíst. více

VíP: Aneb víkendový pokecník

19. března 2016
Trocha exotického vaření neuškodí :-) více

MLSOTNÍK: Kuře Asopao

11. března 2016
Asopao je hustá polévka z Portorika, může se vařit s plody moře, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, nebo s fazolemi jako vegetariánská verze. více

VíP: Aneb víkendový pokec(ník)

5. března 2016
Dnešní vípák bude opět trochu kuchtící. Možná si vzpomenete na loňskou aukci... více

MLSOTNÍK: Afrika

4. března 2016
Po loňské nadúrodě jablek nám štrůdl už leze i ušima, a tak jsem se rozhodla, že by to chtělo změnu. A máme rádi buchty s mrkví :) více

MLSOTNÍK: Sunday roast dinner – nedělní pečeně

26. února 2016
Asi nejoblíbenější jídlo na Britských ostrovech. Jak název napovídá, je to tradiční jídlo servírované o nedělích, ale jednodušší verze i na obědy ve... více

MLSOTNÍK: Dršťková z hlívy

19. února 2016
Moc dobrá varianta svačinové polévky. více

MLSOTNÍK: Anglie tradičně a snadno

12. února 2016
Cottage Pie je tradiční anglické jídlo a skládá se z mletého hovězího masa se zeleninou a bramborové kaše. více