Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
26.4.2024 | Svátek má Oto
MLSOTNÍK: Nastavená kaše – dobrá je a hlavně naše!
7. srpna 2020
Když jsem ji uvařila pro kamarády prvně na ochutnání, zažila jsem zde něco moc krásného. Jeden mne objal s tím, že to vařívala babička a jedl ji...
více
MLSOTNÍK: Piškotový dort (s krémem z mascarpone)
31. července 2020
Potřebovala jsem upéct malý a málo pracný dort a v lednici kromě vajíček byl
i kelímek mascarpone...
více
MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací (archiv)
24. července 2020
Nedávno Jenny připomněla, že Hana W. by měla narozeniny. Tento Mlsotník vyjadřuje její radost ze života. A jak Hanka v závěru napsala: Nedejte se...
více
MLSOTNÍK: Sýrový nákyp
17. července 2020
Připojím se k minulému Mlsotníku Maričky, ve kterém vyznává lásku k sýru.
více
MLSOTNÍK: O sýrech a o tom, že Rusty je kočka gurmánka
10. července 2020
V komentářích jsem se víckrát zmínila o tom, že miluji sýry. Jakmile je v receptu sýr, už předem vím, že mi jídlo bude chutnat.
více
MLSOTNÍK: Pečená husa na Beaveru
3. července 2020
Zjistíte, že pečená husa jde konzumovat s chutí i v 30 °C vedru :-D
více
MLSOTNÍK: Ďábelské topinky
26. června 2020
To najednou dostanete chuť na topinky s něčím a to něco musí být pro 30 lidí… no jasně, vařím na Beaveru!
více
MLSOTNÍK: „Mangoldové frbr“
22. května 2020
Variace na způsob „francouzských brambor“, tedy, jak my s mamkou s oblibou říkáme, „frbr“.
více
MLSOTNÍK: Želé z květů bezinky a pomerančového džusu
8. května 2020
V dřívějších komentářích jsem se zmínila o našem honu za květy černého bezu, kterým jsme doma říkali kosmatice (ať už smažené v těstíčku, nebo...
více
MLSOTNÍK Sekaná s brusinkami
24. dubna 2020
To se takhle v Době koronavirové doma nudíte a napadne vás projet mrazák a najdete poklad…
více
MLSOTNÍK: Příhoda z kuchyně
17. dubna 2020
To jsem zase jednou dělala k večeři kuřecí čtvrtky na smetaně...
více
SOBOTNÍ MLSOTNÍK: Zelená velikonoční nádivka
11. dubna 2020
Každé Velikonoce nádivku dělám pro celou rodinu a pokaždé je úplně jiná. Jaká byla ta letošní? Extra zelená!
více
MLSOTNÍK: Láska prochází žaludkem
27. března 2020
Rčení, které jistě všichni znáte. Dva lidé se do sebe zamilují, vezmou se a začne jim společný život. Tedy i to, že budou doma sedávat u stolu ke...
více
MLSOTNÍK Pečená treska
6. března 2020
Vyzkoušeli jsme doma už několikrát a tak vám mohu recept vřele doporučit.
více
MLSOTNÍK: Motané
28. února 2020
Znáte je všichni, kolik slzí a zapíchnutých párátek v dásních už přinesly. Kolik kilometrů nití se na ně spotřebovalo, kolik hospodyněk si probodlo...
více
MLSOTNÍK: Jen tak o koření
14. února 2020
Koření používám ráda. V jídelně visí česká polička s kořenkami, v kuchyni pod linkou mám ještě dvě velké krabice plné skleniček a sáčků s...
více
MLSOTNÍK Čočka na kyselo tak trochu sváteční
7. února 2020
No ano, je dělaná na našich beavrovských kamnech od Jirky Červenky. Jak jinak…
více
MLSOTNÍK: Tentokrát zdravotně mlsací s hluboce lidským akcentem
31. ledna 2020
Chtěla jsem zase jednou být pozornou dcerou, která dokáže sehnat to, co její matka nutně potřebuje...
více
MLSOTNÍK:Zapékané bramborové gnocchi
24. ledna 2020
Nic objevného, co se týká způsobu přípravy a surovin, ale výsledná chuť je zase jiná než s použitím jen brambor nebo těstovin. Rychlost se také...
více
MLSOTNÍK: Pajdiny košíčky
10. ledna 2020
Vánoce už jsou daleko, takže trocha sladkého může přijít vhod.
více
MLSOTNÍK: Česnečka 100x jinak
27. prosince 2019
V době kolem Silvestra nepochybně přijde vhod :-)
více
MLSOTNÍK Hezky česky: Je libo štrůdl, nebo štrúdl?
20. prosince 2019
Možná jste si právě odskočili do kuchyně, protože jste dostali chuť upéct si něco sladkého.
více