18.4.2024 | Svátek má Valérie


MLSOTNÍK: Salát s rýžovými nudlemi

27. října 2017
Zatepla i zastudena více

MLSOTNÍK: Houbový „ketchup“

20. října 2017
Stále je sezóna hub a já narazila na zajímavý receptík. Hodí se zejména pro ty, kdo o houby vyloženě zakopává, každopádně komu přebývá tak kilo... více

BLSOD-ÝK: Asi už tušíte...

13. října 2017
... a k pátku třináctého se to docela hodí. více

MLSOTNÍK: Houbová zmínka

6. října 2017
Tentokrát o omáčce více

MLSOTNÍK: Pečené kuře s brambory na řecký způsob

29. září 2017
Asi ho znáte, ale pro mě je to premiéra. A můžu potvrdit, že se hodí i pro začátečníka! více

MLSOTNÍK: Kroupy

22. září 2017
Vždycky jsem je měla moc ráda a ze zabijaček úplně nejradši. Vzpomínám na hrnec plný vařených krup a co se nevešlo do jelit, odebíralo se po lžících... více

MLSOTNÍK: Houby

15. září 2017
Snad rostou nejen u Xerxových? více

MLSOTNÍK: Nezbytný domácí spotřebič – lednička

8. září 2017
Do mých asi osmi let jsme v pražském bytě ledničku neměli. Měli jsme jen velký chladný špajz s oknem do studeného světlíku... více

MLSOTNÍK: Je prvního září

1. září 2017
... takže začíná škola. více

MLSOTNÍK: Moje první vaření

25. srpna 2017
Je to hodně dávno, vlastně 41 let, co jsem se rozhodla, že mamince „pomůžu“... více

MLSOTNÍK: Beaverská cuketová pomazánka

18. srpna 2017
Sharka přivezla z Beaveru recept na skvělou pomazánku či omáčku, která šla výborně na odbyt. více

MLSOTNÍK: Letní teplé jídlo (se sladkou tečkou)

11. srpna 2017
Pouze zelenina bez příloh, takže pro hladové to zase tak není. Ale chutná. A červené víno k tomu skutečně nic nezkazí. více

MLSOTNÍK: Dvakrát pečené brambory

4. srpna 2017
které jsem nakonec dvakrát nepekla - aneb další moje pokusy, s překvapivě chutným výsledkem! více

MLSOTNÍK: Meruňkový koláč s tvarohem

28. července 2017
Tenhle koláč jsem kdysi dávno, ještě v minulém století, jedla u kamarádky, která je kuchařka od Pána Boha. Tak jsem si řekla o recept v naději, že... více

MLSOTNÍK: Letní koláč (ne)kynutý

21. července 2017
Další moje pokusy více

MLSOTNÍK: Třešňové knedlíky

14. července 2017
Jak se dřív dělávaly více

MLSOTNÍK: Čočkový salát

7. července 2017
Výborný samostatně i jako příloha. více

MLSOTNÍK: Pečené plněné papriky

30. června 2017
Co vím já, tak v našich končinách plněná paprika představovala lusk naplněný ochuceným mletým masem... více

MLSOTNÍK: Oběd pro návštěvu, když je horko

23. června 2017
Návštěvu mlsnou, podotýkám více

MLSOTNÍK: Dršťková

16. června 2017
U mnohých nepochybně nosím dříví do lesa, ale divili byste se – jsou domácnosti, kde manželka odmítá uvařit manželovi dršťkovou. více

MLSOTNÍK: Bread and Butter Pickles, aneb co s přebytkem okurek

9. června 2017
Možná si někteří vzpomenete, že jsem tenhle recept na výborné sladko-kyselé okurky už jednou napsala před sedmi lety pro Náš Zvířetník... více

MLSOTNÍK: Jak na to

2. června 2017
Aneb co narychlo ke kávičce na zoubek více

MLSOTNÍK: Opět bramborové téma

26. května 2017
Asi jsem si ten vztah k bramborám odnesla z domova, byli jsme hodně bramboroví, a otec zdůrazňoval – základem je mít dobré brambory a chleba, zbytek... více

MLSOTNÍK: Jahodová pěna (mousse)

19. května 2017
První sobotu v květnu mi volala kamarádka, že jede na jahodovou farmu a zda se nechci přidat. Jela jsem. Na farmě jsme zjistily, že jahody rodí už od... více

MLSOTNÍK: Bramborové pokusy

12. května 2017
Jak jsem se zase do něčeho pustila. více

MLSOTNÍK: Bramborové hrátky s plátky

5. května 2017
Aneb jak jsem se nechala inspirovat. více

MLSOTNÍK: Pstruzi

28. dubna 2017
Opět jsem zalistovala Starou kuchařkou Nové Anglie, abych zjistila, co píše k aktuálnímu ročnímu období. A hle, jako by tu autoři byli s námi: více

MLSOTNÍK: Sarma

21. dubna 2017
aneb zelné závitky s masem více

MLSOTNÍK: Velikonoční

14. dubna 2017
Malý nákuk k sousedům bližším i vzdáleným více

MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

31. března 2017
Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které... více

MLSOTNÍK: Květákové nákypy

24. března 2017
Vzpomněla jsem si, že mám dlouhá léta uložené recepty na květákové nákypy. Kdysi jsem si je odněkud opsala, ale nikdy nedošlo k tomu je vyzkoušet. více

MLSOTNÍK: Kančí se šípkovou

17. března 2017
To si jednou povídáte s kamarádkou o vaření a dozvíte se, že nikdy nejedla kančí se šípkovou omáčkou více

MLSOTNÍK: Čočkový „prejt“

10. března 2017
O mně se ví, že mám ráda cukety a jiné zhůvěřilosti, tak se připravte i dneska. více

MLSOTNÍK: Žaves koblihy

3. března 2017
Aneb jak si nezasvinit kuchyň více

MLSOTNÍK: Doro Wat v pomalém hrnci

24. února 2017
Dneska se s vařením podíváme do Etiopie, a vyzkoušíme si jeden z nejběžnějších receptů na kuře, který je i ve světě nejznámější jídlo z této oblasti, více

MLSOTNÍK: Kuře s kari a paprikou

17. února 2017
Tento recept jsem se před více než třiceti lety naučila od své švagrové. A prověřen lety, zůstal na mém repertoiru dodnes. více