Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
18.4.2024 | Svátek má Valérie
MLSOTNÍK: Houbový „ketchup“
20. října 2017
Stále je sezóna hub a já narazila na zajímavý receptík. Hodí se zejména pro ty, kdo o houby vyloženě zakopává, každopádně komu přebývá tak kilo...
více
MLSOTNÍK: Pečené kuře s brambory na řecký způsob
29. září 2017
Asi ho znáte, ale pro mě je to premiéra. A můžu potvrdit, že se hodí i pro začátečníka!
více
MLSOTNÍK: Kroupy
22. září 2017
Vždycky jsem je měla moc ráda a ze zabijaček úplně nejradši. Vzpomínám na hrnec plný vařených krup a co se nevešlo do jelit, odebíralo se po lžících...
více
MLSOTNÍK: Nezbytný domácí spotřebič – lednička
8. září 2017
Do mých asi osmi let jsme v pražském bytě ledničku neměli. Měli jsme jen velký chladný špajz s oknem do studeného světlíku...
více
MLSOTNÍK: Moje první vaření
25. srpna 2017
Je to hodně dávno, vlastně 41 let, co jsem se rozhodla, že mamince „pomůžu“...
více
MLSOTNÍK: Beaverská cuketová pomazánka
18. srpna 2017
Sharka přivezla z Beaveru recept na skvělou pomazánku či omáčku, která šla výborně na odbyt.
více
MLSOTNÍK: Letní teplé jídlo (se sladkou tečkou)
11. srpna 2017
Pouze zelenina bez příloh, takže pro hladové to zase tak není. Ale chutná. A červené víno k tomu skutečně nic nezkazí.
více
MLSOTNÍK: Dvakrát pečené brambory
4. srpna 2017
které jsem nakonec dvakrát nepekla - aneb další moje pokusy, s překvapivě chutným výsledkem!
více
MLSOTNÍK: Meruňkový koláč s tvarohem
28. července 2017
Tenhle koláč jsem kdysi dávno, ještě v minulém století, jedla u kamarádky, která je kuchařka od Pána Boha. Tak jsem si řekla o recept v naději, že...
více
MLSOTNÍK: Pečené plněné papriky
30. června 2017
Co vím já, tak v našich končinách plněná paprika představovala lusk naplněný ochuceným mletým masem...
více
MLSOTNÍK: Dršťková
16. června 2017
U mnohých nepochybně nosím dříví do lesa, ale divili byste se – jsou domácnosti, kde manželka odmítá uvařit manželovi dršťkovou.
více
MLSOTNÍK: Bread and Butter Pickles, aneb co s přebytkem okurek
9. června 2017
Možná si někteří vzpomenete, že jsem tenhle recept na výborné sladko-kyselé okurky už jednou napsala před sedmi lety pro Náš Zvířetník...
více
MLSOTNÍK: Opět bramborové téma
26. května 2017
Asi jsem si ten vztah k bramborám odnesla z domova, byli jsme hodně bramboroví, a otec zdůrazňoval – základem je mít dobré brambory a chleba, zbytek...
více
MLSOTNÍK: Jahodová pěna (mousse)
19. května 2017
První sobotu v květnu mi volala kamarádka, že jede na jahodovou farmu a zda se nechci přidat. Jela jsem. Na farmě jsme zjistily, že jahody rodí už od...
více
MLSOTNÍK: Pstruzi
28. dubna 2017
Opět jsem zalistovala Starou kuchařkou Nové Anglie, abych zjistila, co píše k aktuálnímu ročnímu období. A hle, jako by tu autoři byli s námi:
více
MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce
31. března 2017
Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které...
více
MLSOTNÍK: Květákové nákypy
24. března 2017
Vzpomněla jsem si, že mám dlouhá léta uložené recepty na květákové nákypy. Kdysi jsem si je odněkud opsala, ale nikdy nedošlo k tomu je vyzkoušet.
více
MLSOTNÍK: Kančí se šípkovou
17. března 2017
To si jednou povídáte s kamarádkou o vaření a dozvíte se, že nikdy nejedla kančí se šípkovou omáčkou
více
MLSOTNÍK: Čočkový „prejt“
10. března 2017
O mně se ví, že mám ráda cukety a jiné zhůvěřilosti, tak se připravte i dneska.
více
MLSOTNÍK: Doro Wat v pomalém hrnci
24. února 2017
Dneska se s vařením podíváme do Etiopie, a vyzkoušíme si jeden z nejběžnějších receptů na kuře, který je i ve světě nejznámější jídlo z této oblasti,
více
MLSOTNÍK: Kuře s kari a paprikou
17. února 2017
Tento recept jsem se před více než třiceti lety naučila od své švagrové. A prověřen lety, zůstal na mém repertoiru dodnes.
více