Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Paprikáš Csirke
Recept na tohle jídlo jsem dostala od společnosti HelloFresh, od kterých jsem si v minulosti několikrát nechala dodat krabici s recepty a ingrediencemi, když jsem opravdu neměla čas a náladu vymyslet, co vařit.
Všechno je přesně naměřené, popsané a hotové do půl hodiny, a tenhle recept se stal jedním z mých nejoblíbenějších, a podle průzkumu maďarské kuchyně na google je i celkem autentický.
Pro dva lidi budeme potřebovat:
- 3 kuřecí stehna nebo dvě prsíčka
- 1 cibule
- 1 malá cuketa
- 1 kapie
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 plechovka máslových fazolí
- 1 malý kelímek zakysané smetany
- 1 kostku kuřecího vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 hrnek basmati rýže
Nejdříve si nakrájíme kapii na proužky, rozpůlíme cuketu a nakrájíme na špalíčky, toto dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posolíme, popepříme a dáme do trouby na 180 stupňů, na 25 minut.
Potom si nakrájíme cibulku, trochu opečeme v hrnci, přidáme nakrájený česnek a nakrájená kuřecí stehna nebo prsa.
Několik minut posmažíme dohromady s cibulkou, přidáme mouku, zase minutu posmažíme, přidáme mletou papriku, zalijeme 400 ml vody, k tomu přidáme vývarovou kostku a necháme vařit 10 minut.
Mezitím si umyjeme basmati rýži a dáme taky vařit na 10 minut.
Po deseti minutách přidáme ke kuřeti plechovku máslových fazolí a necháme vařit dalších deset minut. Nakonec přidáme sójovou omáčku, med a kysanou smetanu.
Servírujeme s rýží, navrch posypané upečenou zeleninou z trouby.
Foto: Fallen DragonKin
Vše potřebné zjistíte zde...